Krepao CPU ili?

poruka: 8
|
čitano: 2.301
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Krepao CPU ili?

Kupio sam polovan q9400 od frenda.

Izvadio svoj proc e7500, zatim postavio novi proc ( bez nanošenja termalne paste!!)

Mislio sam samo na brzinu isprobati radi li novi proc i zbog toga nisam nanosio termalnu.

Na taj proc sam vratio cooler Hyper TX3 EVO. Nakon starta racunara uđe na desktop i nakon toga se komp samo ugasi?!

Pitam vas u čemu je problem. Jel moguće da se komp gasi bez termalne iako je na stock frekvenciji?

Sve mi je do danas radilo bez problema... Moja stara konfa s dualcem e7500. Čim sam promjenio proc gasi se!

Kako provjeriti jel do proca i kako da vidim jel proc ispravan?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Krepao CPU ili?

Gdje ti je pamet uopce paliti pc bez paste?

clock2much

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Krepao CPU ili?
mate960 kaže...

Skinuo sam sada svoj Hyper TX3 EVO cooler i vratio stock cooler.

I sada PC radi bez problema, temp u IDLE-u je 37-39 C!

CPU je i dalje bez paste.

Rekao mi je jedan kolega s posla, koji je inače kompjuter freak da CPU može raditi bez paste s coolerom ali da će se u jako intezivnim operacijama pregrijavati.

Ja sam samo pokrenuo start računara ali nisam nanjeo pastu čisto da se uvjerim da proc radi! I ne bih bio lud da gonim neke igre ili neke intezivne operacije dok danas-sutra ne dobijem pastu.

17 godina

Naravno da će raditi i bez paste, gluposti da neće. Pasta služi da bolje samo provodi toplinu, ništa više.

Mislim da ti je problem bio u konektoru od ventilatora na Hyperu, da si ga ukopčao na krivo mjesto. Tj, poprilično sam siguran. Vrati Hypera, ali vent uključi na drugo mjesto, možda prvo nije davalo dosta struje pa se zato gasio.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Naravno da će raditi i bez paste, gluposti da neće. Pasta služi da bolje samo provodi toplinu, ništa više.

Mislim da ti je problem bio u konektoru od ventilatora na Hyperu, da si ga ukopčao na krivo mjesto. Tj, poprilično sam siguran. Vrati Hypera, ali vent uključi na drugo mjesto, možda prvo nije davalo dosta struje pa se zato gasio.

Čini mi se da nisam baš bio dobro pričvrstio Hyper kada sam ga stavio. Dakle, proc bez dobro učvršćenog hladnjaka gasi računar. Malo prije sam vratio stock cooler, dobro ga učvrstio pinovao i stvarno radi bez malog problema. Kada surfam na netu temp ide do 45 C! Kolega mi kaže da svaki proc može raditi bez paste, ali mi ne preporuča igranje igara i korištenje nekih jakih programa.

Izvinjavam se zbog postavljanja pitanja na forumu.

Al od straha kada sam vidio da se komp ugasi odmah sam pomislio da je nešto, kad me nije srce puklo :)

15 godina
neaktivan
Krepao CPU ili?

Još jednom se ispričavam zbog paničnog postavljanja pitanja kada sve radi kako treba :)

Može Lock teme, hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mate960 kaže...

ja sam imo 2 godine proc bez paste na njemu i to overclockanog i radio je dok nisam kupio novi ...

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
14 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

ja sam imo 2 godine proc bez paste na njemu i to overclockanog i radio je dok nisam kupio novi ...

Imao sam i ja. Dok nisam imao blage veze o kompovima.

I isplati li se riskirat degradaciju radi 20kn koliko kosta pasta? Po meni ne.

clock2much
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice