Komp se gasi - u čemu je problem?

poruka: 9
|
čitano: 3.680
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
U čemu je problem?

Posljednjih dana komp mi se cesto gasi i to me zaista zivcira!
Pocelo je prije 5 dana iz cista mira se ugasio dok sam gledao film,nakon ponovog paljenja nakon 2-3 min opet se ugasio.Tada vise se nije mogao nikako upaliti!
Nije bilo POSTA.
Jumperom na maticnoj sam restartirao bios i post se pojavio,no poceo se gasiti sada tokom posta!
-Sumljajuci na maticnu izvadio sa RAM-e da vidim jel se glasa bios,uredno je pistao!
Otpojio sam 2 harda,izvadio sam jedan keks rama,otpojio przilicu i zacudo komp se upalio!
No nije dugo trajalo,ponovnim spajanjem hardwarea,dobio sam opet isti kuhac,gasio se nekontrolirano i sada sam "gratis" dobio da ga uopce nisam mogao upaliti!
Promjenio sam napajanje(koje je novo),sa starim koje radi,bez uspjeha!
Tada sam dobio za posljedicu da se maticna palila sama bez toga da ju ukljucim na POW button.

Odustao sam od maticne i poceo traziti novu,no naravno AMD 2 DDR 2 maticnu danas ne mozes naci,tako da su se komponente razdvojene "hladile" 2 dana!

Jucer odlucim opet sve spojiti i to polako dio po dio,dodem do zakljucka da zeza HHD led mai konektor(koji mi nikada i nije radio),tako da sam njega totalno ostavio neukopcanoga!
Komp je radio kao urica,nista nije zezalo,cijeli Božiji dan!

Danas dolazim palim komp i paf!Ugasi se shupak 3 puta,a cetvrti puta nema slike a ventovi rade!

Evo sada opet radi dok ovo pisem nema problema,ali dokle?

Temperature su OK(ako se ne vidi na slici):Proc 35C,Maticna 29C,Grafika 44C,hardovi 39,35,37 C.
Testirao memoriju OK,Hardovi bez bad sectora,przilica,napajanje novo,scan virusa OK,Promjenite paste,prasina ispuhana!

Isprika na dugome postu,ali jedino tako ce majstori prepoznati sta sam to predvidio!

Meni i dalje smrdi na maticnu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
U čemu je problem?

Izgleda kao problem sa matičnom pločom. Pregledaj dobro matičnu da nema možda napuhnutih ili curećih kondenzatora, zamjeni bateriju na matičnoj, promjeni HDD kabal i ostavi spojeno samo najnužnije za ulazak u windowse (bez drugog HDD, pržilice ili vanjskog HDD, kamere, gaming kontrolera....itd.). Bilo bi dobro i staviti najnoviji BIOS.

Ako ništa od navedenog ne pomogne onda mjenjaj ploču.

EDIT: Dali dobiješ BSOD ili samo restart?

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 13:09 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
U čemu je problem?

Teško je pogoditi koji je problem,ali ja najviše sumnjam u to napajanje.

Ako imaš neko rezervno testiraj sa njim,ili posudu od nekog frenda.

Moj PC  
0 1 hvala 1
13 godina
Re: U čemu je problem?
zzz kaže...

Napajanje bi bilo logičan krivac da kolega @Milka30 nije napisao -citiram: "Promjenio sam napajanje(koje je novo),sa starim koje radi, bez uspjeha!"

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 13:49 (Mile 74).
13 godina
Mile 74 kaže...

Izgleda kao problem sa matičnom pločom. Pregledaj dobro matičnu da nema možda napuhnutih ili curećih kondenzatora, zamjeni bateriju na matičnoj, promjeni HDD kabal i ostavi spojeno samo najnužnije za ulazak u windowse (bez drugog HDD, pržilice ili vanjskog HDD, kamere, gaming kontrolera....itd.). Bilo bi dobro i staviti najnoviji BIOS.

Ako ništa od navedenog ne pomogne onda mjenjaj ploču.

EDIT: Dali dobiješ BSOD ili samo restart?

Da gledao sam kondezatore,no svi mi se cine OK,Sve kablove sata sam stavio nove(sumnjao sam i na njih),eh sada mi radi sve ok,sa svim komponentama,tako da sumnjam da je tu problem!

Baterija i flash jos nisam,ali ako nastavi zahebavati,morati cu!

Ne dobijem ni BSOD niti restart,samo lagani "kvrc"(poput onoga kada imas kratki spoj ili kada osigurac ispadne)i totalni shut down,u 30% slucajeva ventovi nastave raditi!

zzz kaže...

....

Mile 74 kaže...
zzz kaže...

Napajanje bi bilo logičan krivac da kolega @Milka30 nije napisao -citiram: "Promjenio sam napajanje(koje je novo),sa starim koje radi, bez uspjeha!"

Da napajanje 400W kupljeno prije 2 tjedna+napajanje staro 750W koje je ispravno-vec provjerio!

13 godina
U čemu je problem?

Super da radi.{#}

Probaj još zamjeniti produžni kabal i ako možeš, nemoj sve držati ukopčano na jednom kablu već rasporedi na dva na dvije različite utičnice.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Mile 74 kaže...

Super da radi.{#}

Probaj još zamjeniti produžni kabal i ako možeš, nemoj sve držati ukopčano na jednom kablu već rasporedi na dva na dvije različite utičnice.

Ma radi on,radio je tako i jucer,ali dokle?Nprm. maloprije sam ga jedva upalio,sisnem pow on,on zavrti 2 sec i ugasi se.Opet stisnem,on sada posta 10-tak sec i ugasi se.

Tako je 4-5 puta i opet evo radi!Bogati kao da se zagrijava!{#}

U kuci imam takav raspored da sam u nemogucnosti bez "lopova" djeliti struju iz jedne uticnice!

Kabal mogu mjenjati,ali nije ostecen ili klimav kontakt,tako da ne vjerujem da je do toga.

Moram pustiti situaciju par dana,da vidim sta ce biti-jer ovo sve u cjelini meni jaaaako smrdi na maticnu!

15 godina
neaktivan
U čemu je problem?

Nakon instaliranja W7 pro na matičnoj Asus P5gl-mx nemam na zvučnicima zvuk. Isto mi se desilo i na laptopu HP nx6310, ali sam uspio instalirati SounMAX drivere i proradio je. Na asusu mi pokazuje optički izlaz koi matična nema. Instalirao mi je S/PXF izlaz koji moji analogni zvučnici (obični) ne prihvačaju. W7 mi odbija prihvatiti drajvere od Realteka i SoundMAX-a. Veli da nisu na listi. Kako W7 natjera da prihvati drivere za audio koji ja hoću kao HP. Internet je pun takvih problema za W7 i asus matičnu.

Hvala na savjetu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 20:27 (jura potepuh).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Komp se gasi - u čemu je problem?

Evo da javim da je problem rijesen:

Banalno da ne mozes povjerovati!

Naime jedan od ovih je bio problem!

Prije sam koristio converter(jack,kako vec) HD-HDMI i naime,on je prisarafit za grafulju sa jednim od navedenih sarafica!

Rastavljanjem,sastavljanjem,taj se sarafic lipo odvojio i upao u prednju masku kucista,gdije je ocito pravio kratki spoj na jednom od restart ili POW on buttona!

Ne bih nikada skuzio da mi klinac nije cokoladom zaprljao pow on button i time ga zaglavio{#},da bih ga "odglavio i fino ocistio,morao sam skinuti masku kucista i time nasao shupka!

Mali mi ima 2.5 godina i imam feeling da ga je Bozja ruka vodila,jer je zadnjih dana non-stop drhko oko pow on buttona!{#}

Moj PC  
4 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice