Kako vratiti particiju

poruka: 7
|
čitano: 5.325
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kako vratiti particiju
pitanje

Htio sam sa Partition magicom 8 promjeniti drive letter diska na Visti. Znam, big mistake. Uglavnom, dragi PM me pitao da li da popravim veličinu particije prije nego se on pokrene, i ja kliknem yes. I sad mi je na drugom hardu sjebo logičku particiju. Windowsi vide samo prvu. Nakon toga je Partition Doctor il kak se već zove, popravio na svoj način i sada se na tom hardu vidi samo druga particija. Bitni su mi podaci gore. Acronis mi je našo deletanu particiju, ali samo sa deep scanom. Nakon 8 sati je tek jedna crtica na progres baru. Ako stavim cancel, sve će obustaviti, iako mi već piše da je našo particiju. Mogu li ikako drugačije tu napraviti particiju ali da na njoj ostanu podaci??

Disk manager, na tom disku, vidi prvo 300 GB ne alociranog prostora, i naravno još 400 alociranog, to je ta druga particija koju sada i Windowsi vide. Strah me alocirati preko disk managera taj ne alocirani prostor da ne izgubim podatke zauvijek. Ili će oni ostati?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako vratiti particiju

Hebi ga stari, prohujalo sa vihorom.Ja ni sam ne znam kolko puta shebo particije sa prčkanjima, osnovno pravilo sa particijama ti je, da jednom kad ih napraviš, VIŠE NE DIRAŠ.Ne ako ti jetalo do podataka na njima.

Badava sad ispituješ, po onome što si gore naveo, izgleda da si isprobao većinu radnji i programa sa kojima bi mogo vratiti particiju, a sa obzirom da nisi, nemoj se previše nadati.Znam da ti ovo nije riješenje za problem, ali je savjet.Ja sam se toliko puta opeko, a jedno i izgubio dvije godine stare downloade, koje više od nikud nemrem skinut.Tak da mi je sad sa particijama mir, kupim disk, odredim particije, i što se mene tiće, ko da su u kamenu isklesane.

A za oprobavanje, pripremi si kraj sebe gun, i probaj alocirat, pa ak ti ne uspije zagrizi metak Belji se

Odgovori na privatne poruke nisu privatni, upite šaljite na baotica@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2008 17:18 (Baotica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako vratiti particiju

Vrijedi kao zakon.

Prije nego se nesto radi na diskovima u smislu preinake particija,

sve korisne podatke treba SPREMITI na neko drugo mjesto:-)

Ako se to ne moze trenutno uraditi 'pokus' se odgadja dok se navedeno ne uradi.

U svijetu informatike postoje dvije vrste korisnika:

1. Oni koji su podatke vec izgubili (barem jednom)

2. Oni koji ce podatke tek izgubiti

Ovi prvi obicno shvate bit problema.

Pozdrav

Have a nice day - Compa
17 godina
neaktivan
Kako vratiti particiju

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
drradic kaže...

Prije nego se nesto radi na diskovima u smislu preinake particija,

sve korisne podatke treba SPREMITI na neko drugo mjesto:-)

A jest ti savjet, to zna svaki kokos koji ima komjuter, ukazuješ na očito.

A činjenica je da većina ljudi nema kamo maknuti particije od 300 GB jer obično većina ekipe doma još uvijek ima jedan hard, ili najviše dva, i to najčešće zapunjene do jaja, i kamo da sad onda makne 300 ili 400 GB (malo tko će dati 200 kuna za 25x DL dvd u tu svrhu), najbolji savjet za takvi scenarij je da se ne "masturbira" po postavkama particija kad na njima imaš bitne podatke.

Rijetkost je na današnjim kućnim diskovima gubiti podatke zbog disk failurea, pogotovo ako se disk koristi do 5 godina, a da ga nemaš u nekakvom kućnom file serveru, ili slično, znači koristiš ga za kućne potrebe.A sve nakon 5 godina je lutrija, može savršeno raditi još 5, ali isto tako može crknut sutra, iz čista mira, sve ima svoju namjenu i rok trajanja.Naravno ovo pravilo 5 godina je načelno, ako čuješ da ti disk "rošta" i nakon tjedan dana, pripremi se da podacima kažeš by by.

Najčešći uzrok gubitka podataka kod kućnog harda je nemar i, ili greška korisnika, a najčešći scenarij je upravo brljanje sa postavkama particija, editorima diska, raznim điđi miđi softverima za defragmentaciju i slično.Znam da svi volimo prčkati po kompu, što je načelno dobra stvar, ali neke stvari namjestiš jednom, i to je to, nema naknadnog prčkanja.

Podaci će ti prije preživjet bacanje harda na pod sa drugog kata, nego neiskusnu makljažu po particijama, koje su napunjene podacima.

Odgovori na privatne poruke nisu privatni, upite šaljite na baotica@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2008 0:19 (Baotica).
17 godina
autorov komentar

To je i kod mene, i mog posla, problem. Morao bi često bekapirati oko 50 GB podataka. Eto, meni je dva radna harda plus jedan bekap zvučalo sigurno sve dok nije došlo do onog što je Baotica napisao - greška korisnika. Fakat sam kreten, nakon 5 upozorenja pri instalaciji i onda još pokretanju, ja kažem Partition Magicu 8 yes!

Ali s druge strane i nemar, NAS bi trebali svi imati koji imaju takve podatke koje ne smiju izgubiti. Lekcija naučena, NAS kupljen. I srećom, vračeni podaci sa ovim fenomenalnim programom!

http://www.runtime.org/data-recovery-software.htm

Preporuka Nefila.

Detalje o problemu možete pročitati u ovom threadu :)

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/najbolji-program-vracanje-podataka/12942.aspx?page=0&jumpto=163890&sort=asc&view=flat

Program vrijedan svakog centa

17 godina
neaktivan
Crayox kaže...

Ali s druge strane i nemar, NAS bi trebali svi imati koji imaju takve podatke koje ne smiju izgubiti. Lekcija naučena, NAS kupljen.

Podrzavam, ispravan pristup.
Pozdrav
Have a nice day - Compa
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice