Prije nekoliko dana kupio sam novu konfiguraciju, te kada sam sve složio počeo je proizvoditi čudan zvuk, nije glasan zvuk već jako iritantan., kao da ventilator lupka po nećemu ili da lageri u ventilatoru lupkaju...kako nemogu otvoriti kučište otišao sam da otvore kučište u ovlašteni servis da vidim da li nešto lupka tj., kakva žica u ventilator no nije...te se tamo i nije čuo tago glasno kako kod kuće...dolaskom doma ventilator se nečuje do pretraživanja nečega na hardu...e sad da li je moguće da hard prenosi vibracije na kučište, pa tako lupka ili je ventilator oštećen neznam. radi se o kučištu Coolermaster HAF 912 plus.,mehanički hard je 2 TB WD ona green edition, a drugi hard je sdd(vertex 4) pa znam da on nelupa.probao sam smanjiti brzinu okretaja ventilatora no i da dalje se čuje,pa bi trebao mogućnost gašenja putem softvera,u BIOS-u nemam tu opciju,samo za smanjivanje okretaja.a nemogu ih fizički isčupati jer nesmijem otvoriti kučište.na grafičkoj sam uspio izgasiti vent., i on nije...please pomoć ubija me taj zvuk,nije galsan ali je iritantan...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Skini SpeedFan pa probaj s njim..
kako nemogu otvoriti kučište otišao sam da otvore kučište u ovlašteni servis da vidim da li nešto lupka tj., kakva žica u ventilator no nije...te se tamo i nije čuo tago glasno kako kod kuće...
Koji su to kreteni u servisu. Zar im je bilo teško otvoriti stranicu i pogledati u čemu je problem.
ne, otvorili su kučište i to sam ja bio sa serviserom, nema nikakvih žica koji bi lupkale..jedino da je kučište dugo stajalo na skladištu pa mast u ventilatoru skrutila ili da je vent serijski oštećen.i sad je sranje to što je komp teh. ispravan odnosno vent radi svoju funkciju ali se čuje(ubija me) pa je pitanje da li će mi mjenjati vent ili ne ?
jel ima tko Coolermaster Haf 912 i jel mu se čuju ventilatori?
ne, otvorili su kučište i to sam ja bio sa serviserom, nema nikakvih žica koji bi lupkale..jedino da je kučište dugo stajalo na skladištu pa mast u ventilatoru skrutila ili da je vent serijski oštećen.i sad je sranje to što je komp teh. ispravan odnosno vent radi svoju funkciju ali se čuje(ubija me) pa je pitanje da li će mi mjenjati vent ili ne ?
jel ima tko Coolermaster Haf 912 i jel mu se čuju ventilatori?
To kućište koliko ja znam po webu ima tri venta koja upuhuju zrak i tri koja ispuhuju.
Vjerojatno biste ti i serviser prvo trebali ustanoviti koji od ventilatora ronda. Možda jedan od ventilatora nije uopće dobro pričvršćen !?
Prije nekoliko dana kupio sam novu konfiguraciju, te kada sam sve složio počeo je proizvoditi čudan zvuk, nije glasan zvuk već jako iritantan., kao da ventilator lupka po nećemu ili da lageri u ventilatoru lupkaju...kako nemogu otvoriti kučište otišao sam da otvore kučište u ovlašteni servis da vidim da li nešto lupka tj., kakva žica u ventilator no nije...te se tamo i nije čuo tago glasno kako kod kuće...dolaskom doma ventilator se nečuje do pretraživanja nečega na hardu...e sad da li je moguće da hard prenosi vibracije na kučište, pa tako lupka ili je ventilator oštećen neznam. radi se o kučištu Coolermaster HAF 912 plus.,mehanički hard je 2 TB WD ona green edition, a drugi hard je sdd(vertex 4) pa znam da on nelupa.probao sam smanjiti brzinu okretaja ventilatora no i da dalje se čuje,pa bi trebao mogućnost gašenja putem softvera,u BIOS-u nemam tu opciju,samo za smanjivanje okretaja.a nemogu ih fizički isčupati jer nesmijem otvoriti kučište.na grafičkoj sam uspio izgasiti vent., i on nije...please pomoć ubija me taj zvuk,nije galsan ali je iritantan...
Jesi li ti možda zamjenio uobičajeni zvuk koji svaki hdd proizvodi prilikom čitanja/pisanja za problem sa ventilatorom?
Pdolaskom doma ventilator se nečuje do pretraživanja nečega na hardu
Vent i hard nisu povezani nikako, tebi se hard čuje a ne vnt
znam da hard i ventilator nisu povezani,i ja sam mislio da je hard,ali stoji na gumicama i sa strane su kopčice...uglavnom nakon više dana, ustanovio sam da lupa prednji ventilotor,nije hard niti išta drugo.nakon par sati nerada,upalim komp i prckam po hardu,igram se i tek onda počne " the sound " i gaseci ventilatore lupa prednji vent...sad mi ostaje servis i nada da će zamjeniti vent iako je ispravan samo se cuje...
To kućište koliko ja znam po webu ima tri venta koja upuhuju zrak i tri koja ispuhuju
Samo da te ispravim : CM Haf 912+ dolazi s dva venta ( prednji 200mm i straznji 120mm ) , no jos se mogu stavit gornji i bocni !
Zavisi u kojoj državi kupiš :D
Evo jedna recenzija pa vidi. Naprijed može od 200mm no ne mora, mogu dva manja, isto tako na vrhu kućišta ili na zadnjem panelu. Još postoji mogućnost ugradnje coolera na bočnu stranicu.
Dakle , mogu ići usisni jedan od 200mm ili dva od 120mm.
Isto tako i gornji ispušni.
Na zadnji panel i bočno mogu samo 120mm ili manji (90mm) ali po jedan.
Sve je na slici.
(U Americi je ovo kuciste sa bijelom unutrasnjosti-samim time najjeftinije, u Evropi sa crnom unutrasnjosti-malo skuplje i za Aziju jos sa prozirnom stranicom-najskuplje) Sto se tice ventova:prednji vent dodje sa kucistem u HAF 912+ i on je 200mm sa crvenim led diodama i vrti se na 700 obrtaja, moze biti zamijenjen sa 2 venta po 120mm kako ste i naveli, isto tako i gornji
Na zadnjem panelu dodje namontiran 120mm, crni sa 1200 obrtaja i ne moze se postaviti 90mmm- nema rupice.
Jos se moze na bocnu stranicu namontirati 120 ili 140 mmm vent (imaju rupice) - 1 kom (nije u kompletu sa kucistem).
kao dokaz prilazem nekoliko mojih slika kucista
da li su ti glasni ti ventilatori?nikako da nađem nekokoga tko bi imao takvo kučište, pa da vidim da li se jako čuje vent ili je definitivno greška na mome ventu.....
Ja imam kuciste HAF 912+ i njegovi fabricki ventovi nisu uopste glasni, jace se cuje moja grafa MSI 6950 1gb TwinFrozr3.
200mm vent se vrti na 700RPM i pravi po fabrickim podacima 19dbA buke, a onaj straznji vent od 120mm se vrti na 1200RPM i pravi 17dbA buke.
U zelji da popravim hladjenje,a zbog srot izbora u lokalnim radnjama ubacio sam jos jedan vent za oko 17KM (oko 65 Kuna) CoolerMasterov SickleFlow 120mm ovaj je deklarisan na 2000 RPM i buku od 19dbA (VELIKA LAZ) medjutim zvuci kao osrednji usisavac. Srecom prikacio sam na njega Noctuin LNA (Low Noise Adapter) koji mi je ostao sa CPU hlanjaka i samim time sam mu smanjio RPM na 1300, a buku na nakih 13 ili 14 dbA po Noctuinim specifikacijama (Uglavnom sada se ne cuje).
Moja preporuka za Vas je da se ili da reklamirate postojeci vent koji vas zeza ili nabavite ako vam nije skupo neki Termaltake ili Noctua pa ste mirni sa bukom.
Imam Haf932 i njegovi veliki ventovi se vrte na 700 rpm-a i ne cuju se , tak da je vjerojatno tvoj vent defektan !
nakon nekoga vremena otišao sam u servis, i ustanovili su da je mrežica/filter za prašinu odvojila se na prednjoj strani te je vent- prednji lupkao po njoj,..sad su to pričvrstili nazad i komp se ne čuje..naokon..hvala svima na odgovorima...