Kada iskljucim PC ventilatori i dalje rade

poruka: 29
|
čitano: 16.732
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Imao sam XP do jucer i sve je odlicno radilo ,i onda  instaliram win 7 ,ali desio se taj proble kada hocu da ugasim kompjuter ventilatori i dalje rade .Molim za pomoc

Kotoric
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kada iskljucim PC ventilatori i dalje rade

a da malo detaljnije objasniš problem i napiši kakvu konfiguraciju imaš!!

12 godina
neaktivan

Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU @ 2.40GHz  2.40GHz

3gb rama

Windows 7 64-bitni sistem

Kotoric
14 godina
neaktivan

kao prvo ja bih isao na 32-biz sa 3gb rama skini starnicu case-a i vidi koji se vrti i koju garfu imas neke grafe imaju takav sistem da nakon gasenja rade malo da kao ispuhuju prasinu a imas i sistema da pc radi dok ne izbaci toplinu!!nisi naveo plocu grafu nis!!!

12 godina
neaktivan

Ev instalirao sam sada 32 bitni sistem i isti problem, a na graf nemam vent samo na CPU i on mi se vrti ;)

Kotoric
14 godina
neaktivan

vjerojatno je nesto do konektora probaj drugi vent i koja je plocau pitanju?

12 godina
neaktivan

u pitanju je ASUS P5B-E

Kotoric
12 godina
neaktivan

A i ventilator na napojnoj mi radi

Kotoric
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

probaj zamijenit cooler koji imas cooler stock ili?

12 godina
neaktivan

Imam cooler stock

Kotoric
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ciglax kaže...

A i ventilator na napojnoj mi radi

Ovako, potraži u BIOSu matične ploče power opcije, moraš negdje moć birat taj power mode, na toj opciju možeš birat S1 ILI S3 ili još nešto (ne znam), moral bi odabrat S3 i onda bi se moralo gasit, osim ako nije neki problem sa napajanjem ili matičnom, ako radi i ventilator na napajanju onda nije problem u samom ventilatoru procesora, moje mišljenje je ili neko podešenje ili matična ili napajanje.

Valentin
13 godina
protjeran

imas duha u kompu {#} - ovaj te tu izmucio za komponente ko da je bitno koje ims - moze ti biti dvije tri stvari - vjerovatno nije do windowsa - ali svejedno prvo provjeri dali ti je i sto ukljuceno za tipke turn off reset ... nakon toga iskljuci auto hibernaciju i stand by nakon toga reset biosa , ako nije to onda moze biti ili da ti  napajanje zajebava ili neka komponenta ili napajanje prave staticki elektricitet u kucistu pa se ventovi ostaju vrtit jer su ventovi u principu magneti obavijeni zicom i kad je u zici struja oni piche...dakle prvo control panel onda reset biosa onda pokusaj posuudit napajanje ako mozes da vidis...naravno provjeri kako su spojeni svi kabli

http://www.youtube.com/watch?v=sS76eS34Y0c
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2013 11:21 (PR0MATRAC).
Moj PC  
3 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sve sam uradio resetovo bio al opet nista :( neznam do cega bi moglo bit mozda je do napajanja kao sto kazes il mozda do ploce :(

Kotoric
14 godina
neaktivan

probaj zamijenit cooler!

12 godina
neaktivan

Ja ipak mislim da nije do culera jer mi i napojna radi,resetovo sam bios al mi neide kako moze normalno da radi na xp a na win 7 ne ??????

Kotoric
15 godina
PR0MATRAC kaže...

imas duha u kompu {#} - ovaj te tu izmucio za komponente ko da je bitno koje ims - moze ti biti dvije tri stvari - vjerovatno nije do windowsa - ali svejedno prvo provjeri dali ti je i sto ukljuceno za tipke turn off reset ... nakon toga iskljuci auto hibernaciju i stand by nakon toga reset biosa , ako nije to onda moze biti ili da ti  napajanje zajebava ili neka komponenta ili napajanje prave staticki elektricitet u kucistu pa se ventovi ostaju vrtit jer su ventovi u principu magneti obavijeni zicom i kad je u zici struja oni piche...dakle prvo control panel onda reset biosa onda pokusaj posuudit napajanje ako mozes da vidis...naravno provjeri kako su spojeni svi kabli

Ovo još nisam čuo da statika vrti ventilatore {#}

14 godina
neaktivan

99% da ti nije problem u windowsu ako si tako siguran da je vrati xp pa ces vidit!

12 godina
neaktivan

Ev instalirao sam windows xp i taj mi se problem ne desava vise ali na win 7 je potpuno drugra prica kada ugasim sistem i dalje  se  vent od napojne i CPU ne gasa.Šta da radim?????????{#}

Kotoric
14 godina
neaktivan

ak baš moraš imat win 7. gasi komp totalno iz struje. ili odozada na kompu. štaš.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Iskopcaj ga iz struje i onda nece raditi sigurno,ako i dalje radi naci da haluciniras....hahaha

Luka1234
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ciglax kaže...

Ev instalirao sam windows xp i taj mi se problem ne desava vise ali na win 7 je potpuno drugra prica kada ugasim sistem i dalje  se  vent od napojne i CPU ne gasa.Šta da radim?????????{#}

E sada sam vidio ta matična ploča (ASUS P5B-E socket 775) nije kompatibilna sa Win 7, sličan problem sam već imao na jednom PCu, ako hoćeš imat Win 7 morat ćeš zamjenit matičnu, normalno uzet neku koja podržava 7.

Evo:

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-s775-gigabyte-mb-g41mcombo-intel-g41-ddr21066--ddr31333-matx-pcie-vga-sata/37090

Fino sve prebaciš sa stare na novu i mora radit.

Koju grafičku karticu imaš? Da vidimo jel postoje windows 7 driveri za nju.

Valentin
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
ciglax kaže...

E sada sam vidio ta matična ploča (ASUS P5B-E socket 775) nije kompatibilna sa Win 7, sličan problem sam već imao na jednom PCu, ako hoćeš imat Win 7 morat ćeš zamjenit matičnu, normalno uzet neku koja podržava 7.

Evo:

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-s775-gigabyte-mb-g41mcombo-intel-g41-ddr21066--ddr31333-matx-pcie-vga-sata/37090

Fino sve prebaciš sa stare na novu i mora radit.

Koju grafičku karticu imaš? Da vidimo jel postoje windows 7 driveri za nju.

Po ovome , od MSa mogu proći i driveri od Viste, ali u compatibility modu, uz  fleš biosa

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
17 godina

Kako ne kužite, čovjek očito ne gasi komp već ga stavi u Stand-by (default "gašenje" u Visti i 7).

Treba prebaciti da mu "gašenje" ne radi "sleep" već baš pravo gašenje i problem riješen.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imam graficku GEForce 7300 SE 512

Kotoric
14 godina
191x7 kaže...

Kako ne kužite, čovjek očito ne gasi komp već ga stavi u Stand-by (default "gašenje" u Visti i 7).

Treba prebaciti da mu "gašenje" ne radi "sleep" već baš pravo gašenje i problem riješen.

E jeb... ga ti nisi skužio, on gasi PC do kraja (klika na shut down) ne odabire sleep i ventilatori se i dalje vrte.

Ovako grafička podržava Win 7, još ti treba i ploča koja podržava 7 i moralo bi radit. Ako možeš probaj od nekoga posudit matičnu (socket 775) i probat s njom, ali gledaj da podržava 7.

Valentin
14 godina
neaktivan

kazes da ne podrzava win7 kako onda ja mogu ins na s478 win 7 naravno drivere sve nemogu ins normalno nego moram promijeni kompatibilnos u xp sp 2 da bijh mogao ins tako da to nema veze sa kompatibilnosti maticne barem mislim na kolko starih ploca sam ins win 7 i nema problema jedino kazem sa driverima je malo teze ...neki dan sam na s939 ins a te su ploce proivedeno daleko ispred dolaska win 7 pogotovo s478! tako po mom misljenju nije do kompatibilnosti do ploce mozda ali do kompatibilnosti nije!!

14 godina
GAMERANGER kaže...

kazes da ne podrzava win7 kako onda ja mogu ins na s478 win 7 naravno drivere sve nemogu ins normalno nego moram promijeni kompatibilnos u xp sp 2 da bijh mogao ins tako da to nema veze sa kompatibilnosti maticne barem mislim na kolko starih ploca sam ins win 7 i nema problema jedino kazem sa driverima je malo teze ...neki dan sam na s939 ins a te su ploce proivedeno daleko ispred dolaska win 7 pogotovo s478! tako po mom misljenju nije do kompatibilnosti do ploce mozda ali do kompatibilnosti nije!!

Čuj ti nisi imao tih problema, ali to postoji, recimo primjer ASUS K8U-X S754, Athlon 3000+, 2GB RAMA, RADEON 9600 256 MB instaliraš sve, staviš drivere u compatibility mode, radi OK, ideš stavit PC u sleep, klikneš sleep, računalo se ugasi (uđe u sleep mode) i odmah se upali natrag (svi timeri ugašeni), kod gašenja računala odabirom na shut down ostaju svjetla na tipkovnici na mišu, zvučnici i dalje svjetle, vent. od procesora se vrti, staviš XP radi normalno.

Kupiš novi PC koji podržava 7, sve radi kao po špagi.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2013 17:33 (Valentin17).
14 godina
neaktivan

ja sam imao do nedavno s 478 i sleep mode i shut douwn sve radilo na 7 jedino hibernaciju nisam probao a kako kod neka uzme drugu plocu ako je pri novcima!!

12 godina
neaktivan

Imam napojnu jedinicu CHIEFTEC 400 WATI.Prije 2 mjeseca ugasio sam normalno windowse 7/64 ultimate,ali sutradan kad sam pokusao da upalim komp,nije reagovao.Zamjenio sam napojnu i sve je bilo u redu.Napojnu sam otvorio pregledao osigurac i vidio da nije sto pregorilo ukljucio je u struju a kratko spojio na pinovima koji se ubadaju  maticnu sivi i crni kabel i vidio sam da radi. Vratio sam je u komp i sve radi normalno samo je moram gasiti i paliti na njenom prekidacu jer  shut down samo gasi windowse,ali napojna i dalje radi sve dok je neiskljucim na njenom prekidacu koji se nalazi odmah uz uticnicu za struju.Ako neko zna sto bi moglo biti i da li ta napojna ipak nevalja i da li ona moze nanjeti kakvu stetu .

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice