Jel mi proc koči grafičku

poruka: 6
|
čitano: 1.145
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Jel mi proc koči grafičku?

Zanima me jer sam kupio novu grafičku 9600 gso 512 ddr2 256 bit,   imam proc c2d e4300 na 1.8 GHz. Radio sam test sa 3D Markom 06 i dobio sam malo veći score sa 9600 gso, nego sa starom,   8600 gt 256 gddr3 128 bit, pa mi je to čudno jer 9600 gso je preimenovana 8800 gs koja bi trebala biti osjetno jača od 8600 gt.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Jel mi proc koči grafičku?
Cevi kaže...

Zanima me jer sam kupio novu grafičku 9600 gso 512 ddr2 256 bit,   imam proc c2d e4300 na 1.8 GHz. Radio sam test sa 3D Markom 06 i dobio sam malo veći score sa 9600 gso, nego sa starom,   8600 gt 256 gddr3 128 bit, pa mi je to čudno jer 9600 gso je preimenovana 8800 gs koja bi trebala biti osjetno jača od 8600 gt.

Naravno da koci,treas imat 2.7-9 proc da bi ga ljepo tjeralo.

Clockaj ga.Imas lijep tutorijal na forumu kako overclockati procesor.Naravno moras imati maticnu koja bi mogla izdrzati toliki overcolock i trebas imati cooler a ne one stock koji su bucni ko avion,a i nehlade kak treba.

Prodajem Modern Warfare 2 za 230 kn s kutijom bez drugog cda jer mi je sestra mlada bacila ga negdje
17 godina

Sa 9600gso trebaš dobit oko 7-8k bodova u čmarku.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 12:07 (Hyperion).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imam matičnu gigabyte ga-96p-ds3/s3, i prije godinu dana sam proc klokira na 3.06 GHz sa stock kulerom, temperature su bile dobre, po zimi naravno. čim je došlo toplo vrijeme vratio sam na 1.8 GHz jer se previše grijao. sad pokušavam dok zima traje ga dignuti opet, (koristim majku prirodu jer nemam za hladnjak) ali me bios odbija, to jest, kad dignem fsb samo na 210 (default 200) neče mi se pokrene komp, neznam stvarno u ćemu je problem. Dali će flashiranje biosa što pomoći?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Jel mi proc koči grafičku
Cevi kaže...

imam matičnu gigabyte ga-96p-ds3/s3, i prije godinu dana sam proc klokira na 3.06 GHz sa stock kulerom, temperature su bile dobre, po zimi naravno. čim je došlo toplo vrijeme vratio sam na 1.8 GHz jer se previše grijao. sad pokušavam dok zima traje ga dignuti opet, (koristim majku prirodu jer nemam za hladnjak) ali me bios odbija, to jest, kad dignem fsb samo na 210 (default 200) neče mi se pokrene komp, neznam stvarno u ćemu je problem. Dali će flashiranje biosa što pomoći?

Hmm to je cudno malo jer ti je prije godinu dana radilo a sad nece bas.Gle ako ti se pojavljuje bsod ili nesto prije neg kaj ude u komp onda probaj dici voltazu ali samo malo pa onda vidi dal ide al naravno da neces dic voltazu kod overclocka od 100 mhz nego vise.Eo pogledaj moj proc,dignuo sam ga za 700 mhz i voltaza je samo malo dignuta sa 1.3000 do 1.4000.

Ali da bi clockao preporucio bi ti cooler ko i moj,isti je sam ima druge drzace za tvoj soceket i moj frend ga ima ali se nezove AC 64 pro nego mislim da je AC freezer.Dode oko 180 kuna i frend mi drzi svoj E8500 sa 3.2 na 4.2 meni se cini.Tako da ti je cooler jedino rjesenje i 2 ispusna venta da nebi chipset maticne se grijao extremno.

Prodajem Modern Warfare 2 za 230 kn s kutijom bez drugog cda jer mi je sestra mlada bacila ga negdje
16 godina
neaktivan
RE: Jel mi proc koči grafičku
Ništa mi se ne pojavi kad ga dignem na 1.9, samo se restarta pa vrati postavke na staro. Voltažu ne diram jer na defaultnoj sam prije dizao do 2.4, pa mislim da nema potrebe za tih 100 MHz. Kad bi uspio vratiti na 3.06 GHz onda bi kupio taj hladnjak. Možda se nemože clockirati zbog nove grafičke? Vidio sam takve probleme po drugim forumima, oni su to rješavali sa dizanjem takta PCIE utora od 101, do 105 MHz, to sam probao, nažalost ni to nije pomoglo. A sad moguće je da je i do napajanja, 400 w Chieftec, jer ova grafička troši više struje nego moja stara 8600 gt. Možda bi ipak bilo najbolje flashirati bios, ili kupiti novi proc.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice