Instalacija win problem!!

poruka: 10
|
čitano: 1.868
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

ovako imam jedan problem komp je neki semprom 512mb rama 80gb hard i imaa win 7 i radi pre sporo e sada sam ja htio susjedu olaksat i stvaviti mu xp i sve normalno boota ocita izbiram particiju kopira sa cd sve i kad se restartira za nastavak instalacije opet citita cd ali naravno propustim ne stisnem enter jer treba nastaviti instalaciju prode to sa ucitavanjem cd-a pi error loading operating system da li netko zna u cemu je problem hitno mi je ako netko zna!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa jesi li kompletno formatirao hard (izbrisao stari W7) ?

I ja sam kad sam radio sa XP instalacijom uvijek pri prvom resetu

izbacivao instalacioni CD vani rucno.

Pa ako bi trazio onda bih vratio, ali samo po zahtjevu.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

512 MB rama nije dovoljno da se windowsi 7 pokrenu

Zamolba za clanove foruma bik i itomic009 da nekomentiraju moje poruke, Hvala !
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina

Jesi li siguran da je disk ispravan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Instalacija win problem!!
GAMERANGER kaže...

... kad se restartira za nastavak instalacije opet citita cd ali naravno propustim ne stisnem enter jer treba nastaviti instalaciju prode to sa ucitavanjem cd-a pi error loading operating system da li netko zna u cemu je problem hitno mi je ako netko zna!!!!

Dakle, CD čitač i disk su ispravni. Problem je (možda) u oštećenom instalacijskom mediju ili nisi formatirao disk kako treba tj. ostavio si negdje boot fajlove. Nabavi novi CD sa windowsima.

Mislim da si zaboravio obrisati onu particiju od 100MB koju Win7 napravi za boot...

PR0MATRAC kaže...

512 MB rama nije dovoljno da se windowsi 7 pokrenu

Dal ti pročitaš itijednu poruku prije nego što bubneš glupost??? Čovjek pita za problem oko instalacije XPa, kakav mrtvi Win7...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 16:28 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan

ma probao sam s vise cd-a o opet sve isto do restarta sve normalno a onda pise taj error vise nisam znao sta napravit i ja postavio ins 32-bit 7 i instalira bez problema to jos nisam nikad vidio a xp nikako nece i da zacudujuce na 512mb radi dosta solidno cak sam i iznenaden!!e sad kako objasniti ovaj "fenomen " stvarno neznam mislio sam da hard nije u redu ali radi normalno!!

15 godina

Možeš pokušati instalirati XP i sa USB-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GAMERANGER kaže...

ma probao sam s vise cd-a o opet sve isto do restarta sve normalno a onda pise taj error vise nisam znao sta napravit i ja postavio ins 32-bit 7 i instalira bez problema to jos nisam nikad vidio a xp nikako nece i da zacudujuce na 512mb radi dosta solidno cak sam i iznenaden!!e sad kako objasniti ovaj "fenomen " stvarno neznam mislio sam da hard nije u redu ali radi normalno!!

''Fenomen'' je upravo u onome kaj ti je Sum rekao:

''Mislim da si zaboravio obrisati onu particiju od 100MB koju Win7 napravi za boot...''

Dok god su na disku boot fileovi novije verzije Windowsa ,nećeš instalirati stariju.

Sad radi ''solidno'' zato jel je gola verzija ,bez instaliranih programa. Čim počneš stavljati programe ,usporit će se. Provjereno.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina

Pokreni instalaciju 7-ce, pa u opcijama za instalaciju izbriši particiju C: i ponovo je kreiraj i formatiraj. Prekini instalaciju 7-ce i ubaci disk od XP pa pokreni instalaciju....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ma gotovo je sad vec ali stvarno ovo jos nisam vidio i da 100mb kao particiju obriso sam i ostale 2 particije 50gb i oko 20gb probao sam na obje isto ali sad sam vec vratio susjedu koimp trebao je bit lagan posao za obavit a evo prodizilo se......:d

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice