IDE drives problem

poruka: 12
|
čitano: 2.250
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
IDE drives problem

Naime problem je u tome kad palim komp nakon par sati kad se ohladi  ili npr. ujutro dobijem poruku Identifying IDE drives x.?

Zatim hard disk klikće ko lud sve dok ga 100 puta ne restartam   ili memoriju zamijenim ili ištekavam kabel nekad sretno upali.

Isprobao sam svašta ištekavanje kabela,promijenio sam CMOS bateriju na matičnoj,sata kabel je zamijenjen no nije do toga očito,podigao sam i sustav ponovno no nije ni do toga.

Instaliran je Windows Xp royal seven edition na njemu sa integriranim driverima.

Stvarno ne znam više što učiniti ,izluđuje me .Komp je star oko 6 ,7 god.

Molim pomoć

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: IDE drives problem

....probaj sa drugim napajanjem...

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 20:43 (lion002).
14 godina
neaktivan

Kako može biti do napajanje ? Ja najviše sumnjam na HDD jer ga ne prepoznaje,a nakon silnog restartiranja prepozna

16 godina
neaktivan

ako nisi nikad mjenjao bios na matičnoj probaj sada jer prvi obično ima grešaka pa možda rješiš problem s time.Ako ne pomogne onda imaš hardwerski problem a to se rješava sistemom eliminacije.

17 godina
neaktivan
IDE drives problem

A što imaš od IDE uređaja spojeno na matičnu?

Sažetak prošlih izbora: kopanja ista, druge svinje na valovu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
IDE drives problem

Od IDE uređaja je jedino DVD pržilica ali nju prepoznaje u Biosu i ona radi, a za flashanje biosa ne znam nisam to nikad radiopa i ne bih želio dirati,uglavnom mislim da je i dalje do harda jer on se jedini čuje možda krepava polako

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj s drugim hardom ako ga mozes nabaviti odnekuda. Ne moras ni podici OS do kraja, samo je vazno da POST uredno prode i da detektira sve diskove. Po ovome zvuci kao da ti je hard na samrti.

Inace, mozes jos probati i sata kabel na hardu promijeniti. Nekada su kontakti jednostavno labavi, pa se sve to skupa lose drzi (imao sam tih problema osobno). Provjeri i kabel napajanja od harda ako nije molex (molex se cvrsto drzi pa tesko da bi on prekidao).

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 15:42 (rustweaver).
14 godina
neaktivan
IDE drives problem

Probao sam uštekati drugi hard od 80GB ,očita ga u Biosu ali kada dođe do Xp loadinga onda ga restarta i nudi mi opcije last known good config ,safe mode itd.

Kabel od napajanje ne znam,u ponedjeljak ću kupiti novi pa ću isprobati mada je dobro uštekan

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wolf-G kaže...

Probao sam uštekati drugi hard od 80GB ,očita ga u Biosu ali kada dođe do Xp loadinga onda ga restarta i nudi mi opcije last known good config ,safe mode itd.

To je normalno, ako je XP sa drugog racunala onda ima instalirane drukcije drivere koji na tvojem racunalu nece raditi, pa se zato ni sistem ne podize kako treba. Ali ne testiras ti ovdje XP nego svoju maticnu plocu i hard disk, dakle zakljucak je da sa drugim diskom sve radi kako treba. Mislim da je onda jasno da tvoj prvotni disk u pitanju.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
15 godina
Wolf-G kaže...

Naime problem je u tome kad palim komp nakon par sati kad se ohladi  ili npr. ujutro dobijem poruku Identifying IDE drives x.?

Zatim hard disk klikće ko lud sve dok ga 100 puta ne restartam   ili memoriju zamijenim ili ištekavam kabel nekad sretno upali.

Isprobao sam svašta ištekavanje kabela,promijenio sam CMOS bateriju na matičnoj,sata kabel je zamijenjen no nije do toga očito,podigao sam i sustav ponovno no nije ni do toga.

Instaliran je Windows Xp royal seven edition na njemu sa integriranim driverima.

Stvarno ne znam više što učiniti ,izluđuje me .Komp je star oko 6 ,7 god.

Molim pomoć

Promijeni IDE kanal, mislim, prebaci na sekundarni a to znači da uštekaš srednji konektor (a ne krajnji) na IDE kablu u HDD. Ja sam na jednom računaru sličan problem otklonio na taj način. Za svaki slučaj provjeri i jumper na hdd da nije možda postavljen pogrešno. Provjeri u Device Manager da ti nije slučajno uključen PIO mod rada. Ako jeste ručno uključi DMA mod.

Pozdrav!

14 godina
neaktivan
Wolf-G kaže...

Kabel od napajanje ne znam,u ponedjeljak ću kupiti novi pa ću isprobati mada je dobro uštekan

Riknuo ti je disk!

Ako taj prođe CMOS, a onaj stari ne, znači do diska je.

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
14 godina
neaktivan
IDE drives problem

Vjerovatno je na izdisaju,ujutro sam jedva ga upalio .Probat ću nabavit nekakav polovni seagate barracuda 7200.7 od 200Gb   pa   ako netko zna kakav je

nažalost netko me je pretekao u kupnji diska,ali stavio sam XP na ovaj od 80Gb i prepoznaje ga sve normalno radi {#},no kad je spojen drugi HDD od 160   koji očito krepava ne diže sustav tek se normalno digne bez ovog od 160.

Kad se podigne sustav sa ovog od 80 uštekam ovaj od 160,cvrkuće i ne prepoznaje ga i kad sam izvadio kabel od napajanja iz tog harda i ponovno uštekao onda je proradio ,testirao sam da li ima bad sectora sa HD tune ne   pokazuje ništa ,stvarno ne znam koji mu je

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 19:05 (Wolf-G).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice