Hardverski problem sa FPS

poruka: 10
|
čitano: 1.633
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam problema sa FPSom u skoro svim igrama, Crysis 2 radio je na 60 FPSa na dx11, dok npr. Prototype 2 vrti jedva 30FPS, fps pada posebno na otvorenim prostorima

Grafička je ATI HD 7850 i ona bi ovo bez problema trebala odrađivati bez lagova na 60 fpsa.

Imam već duže vrijeme problema sa matičnom ali nikako da je zamjenim. Procesor, RAM i matična stari su 5 godina, a grafička 1, RAM je DDR2 4GB, a procesor je Intelov Q6700

Neznam šta da radim, šta da mjenjam? Planirao sam uzet novu matičnu, 8 ili 16 GB DDR3 RAM i SSD, da li bi to trebalo rješiti probleme?

Je li moguće da je problem u samim igram, pošto nisu orginal, nego SKIDROW i slično????

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I koliko god smanjujem detalje, rezoluciju, antialising, sve ostaje isto, fps je i dalje jedva 30, smanjio sam i rezoluciju na 800x600 ali bez nekih promjena

0 0 hvala 0
17 godina

Na koliko ti radi procesor?

Probaj malo overclockirati procesor pa vidi kako ti radi?

Koje grafičke drivere koristiš? http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista32.aspx

Probaj staviti na neke starije pa vidi kako ti se onda ponaša. 

Šta se tiče smanjivanja detalja smanji prvo antianalising pa vidi onda kako se ponaša. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sve sam isprobao, nema pomoci sa fpsom, nor. Dishonored radi 60fps konstantno, a AC 3 i na 800-600 neide vise od 30 kad gledam ravno.

Mjenjati ću matičnu, dodati RAM i SSD

I matična može uzrokovati te probleme, stara je 5 godina i ne radi kako treba, grafička je nova, nema još ni godinu dana, i ovi problemi sa fpsom su još od prije prisutni i nadam se da će ih ovo riješiti.

Sad mi treba pomoć sa odabirom tih komponenata:

RAM: neki DDR3, da li mi se više isplati uzeti neki skuplji od 8GB ili jeftiniji od 16 (cijena do 800kn)

SSD: od 120GB, cijena max 900kn

Matična: za intelov procesor Q6700 i ATI HD 7850 da bude adekvatna, cijena do 700kn

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

7850 za 700kn?

Nisi ti ni lud, ali tesko ces to naci.

Što hladnije to bolje :)
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

kolega, ajde prvo procitaj sto pisa a onda odvaljuj gluposti...

ja ne mislim da nekaj ne radi ispravno, vec da te procesor koci. 7850 mu je ipak preveliki zalogaj i neces dobiti apsolutno nista ako zamijenis mbo a proc ostavis. da ima neki problem s mbo komp ti nebi bio stabilan i rusio bi se. probaj OCat procesor pa prti kako se fps ponasa sukladno s time. ali ispod 500MHz OC neces bas primjetiti razliku... ako smanjujes detalje i rezoluciji sve vise ti dolazi do izrazaja snaga procesor koji ne moze pratit grafu, povecanjem rezolucije i detalja vise posla se seli na grafu i procesor ne dolazi tolko do izrazaja sve dok ne pokrenes neku cpu intensive igru tipa BF3 MP

razmisljaj rade o kupovini proc+mbo+ram a ssd ostavi za kasnije, nije hitno

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pomišljao sam i na problem sa procesrom, ali nadao sam se da nije do toga, jer je to ipak veća investicija

Dajte mi onda neke prijedloge koje bi mogao uzeti, procesor neki intelov do 1700-1800kn

0 0 hvala 0
14 godina

kolega, ovako bih ja (po meni isplativije x puta):

AMD FX8320            1300kn (best buy)

ASUS 990 EVO           950kn

8GB DDR3 1600MHZ   440kn

SSD 120GB                 700kn

kolega, s tim setupom si bez brige iducih 5 god, procesor je mrcina + odlican OCer, mbo moze i slabija neka do 700kn ali ja bih isao na ovu cisto zbog OCanja :D
ima jedan clan ovdje na bugu s tim procom gdje mu stabilno radi na 5,0GHZ sa 1.40V, znaci do 4,5GHZ taj proc mora ici s naponom do 1.4V sto ova maticna prozvace i ispljune bez ikakvih briga :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 22:12 (d666sermek).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala na savjetima, evo do sad nisam razmišljao o kupnji AMD procesora, ali sada cu vjerojatno se odlucit za njega, nego zanima me ovo:

http://www.links.hr/?naziv=procesor-intel-core-i5-3350p-box-s-1155-3-10ghz-7mb-cache-quadcore&option=artikl&id_artikl=050.606.247

http://www.links.hr/?naziv=procesor-amd-fx-x8-8320-box-s-am3-3-5ghz-16mb-cache-eight-core&option=artikl&id_artikl=050.603.258

Ova 2 procesora su iste cijene, ali zanima me koja je razlika između njih, jer vidim da amd-ov izgleda dosta jače, 16mb cache, 3,5 ghz i 8 core, dok za istu cijenu od intela dobijes quad core 3,1ghz i 7 mb cache, i kako je moguće da onda imaju istu cijenu?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Hardverski problem sa FPS
intel je od pamtivjeka skuplji i to poprilicno... kolega, gdje nades kupovat u najskupljem ducanu? :O
kupi online, preko 2 soma dostava besplatna, ustedis i nemas brige
u trenutnim igrama razliku neces primjetiti, a AMD ti je bolji ulog za buducnost + otkljucan mnozitelj dok intel zakljucan
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice