Hard disk se ne želi formatirat

poruka: 12
|
čitano: 2.858
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Koristim externi IDE 160 GB Seagate hard disk. Problemi sa mojim hard diskom su bili sljedeći:

Svaki put kad sam ga priključio na komjuter, trebalo je jedno 3-4 pokušajada bi ga kompjuter prepoznao. Također disk je proizvodio čudne zvukove poput klikanja ili bi jednom glasno kliknuo, a zatim bi se počeo gasiti, kao da se prestaje disk vrtiti. No na kraju bi ipak uspio proraditi.

Kada bi pokušao prebaciti neke fajlove na njega to bi uspjelo iz tek 2.-3. pokušaja. Neki manji fajlovi bez problema, no veći bi se prebacivali do neke razine i onda stali, pa bih morao ištekat usb kabel. No to bi isto uspjelo iz 2.-3. pokušaja.

Problem je nastao kada sam pokušao formatirati hard disk (pravi ne quick format). Formatirao bi do određene razine i onda stao.

Problem sam pokušao riješiti pomoću Seagate SeeTolsa programa. Prvi put kada sam testiro program je uspio napraviti test ali ne i rješiti problem. Kasnije bi program izvodio testove, došao bi poput formatiranja do neke razine i onda bi stao.

Ista stvar sa HD Tune.

Sad mi je problem što mi Windows uopće ni ne prepoznaje disk u My Computeru. U disk managmentu i Seagate Seetoolsu ga prepoznaje.

Jeli disk neispravan i za baciti ili se može nešto učiniti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 14:20 (bruno03).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Hard disk se ne želi formatirat
bruno03 kaže...

Koristim externi IDE 160 GB Seagate hard disk. Problemi sa mojim hard diskom su bili sljedeći:

Svaki put kad sam ga priključio na komjuter, trebalo je jedno 3-4 pokušajada bi ga kompjuter prepoznao. Također disk je proizvodio čudne zvukove poput klikanja ili bi jednom glasno kliknuo, a zatim bi se počeo gasiti, kao da se prestaje disk vrtiti. No na kraju bi ipak uspio proraditi.

Kada bi pokušao prebaciti neke fajlove na njega to bi uspjelo iz tek 2.-3. pokušaja. Neki manji fajlovi bez problema, no veći bi se prebacivali do neke razine i onda stali, pa bih morao ištekat usb kabel. No to bi isto uspjelo iz 2.-3. pokušaja.

Problem je nastao kada sam pokušao formatirati hard disk (pravi ne quick format). Formatirao bi do određene razine i onda stao.

Problem sam pokušao riješiti pomoću Seagate SeeTolsa programa. Prvi put kada sam testiro program je uspio napraviti test ali ne i rješiti problem. Kasnije bi program izvodio testove, došao bi poput formatiranja do neke razine i onda bi stao.

Ista stvar sa HD Tune.

Sad mi je problem što mi Windows uopće ni ne prepoznaje disk u My Computeru. U disk managmentu i Seagate Seetoolsu ga prepoznaje.

Odaberi OK, moraš od ovoga unlocated space napravit particiju, ovako:

http://windows.microsoft.com/is-IS/windows-vista/Create-and-format-a-hard-disk-partition

Valentin
17 godina
bruno03 kaže...

..

-po 'klikovima' HDD je crknut, ali može biti i USB-kontroler, struja, kontakti, pa i USB konektor ili kontroler na PCu.

-eliminiraj, spoji HDD direktno na MBO (ako imaš IDE port). Radi/ne radi.

btw, disk je 'izgubio' particije, klasično brljavljenje kao posljedica kvara, smo trebaš otkriti što je pokvareno. HDD-tune ne služi takvim stvarima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 16:28 (ihush).
13 godina
neaktivan

da li si pogledao ovo: http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/194531en

I probaj zamijeniti USB kabel..

Probaj sa Hirenom tuimaš hrpu alata za HD..

digni miniWinXP....

a prije toga nek ti disk bude priključen na USB..

15 godina
odjavljen

Kada disk počne kliktati... olitiga kad glave počnu tulumariti... disk je na putu ka vječnim lovištima....

Ove godine sam mislio provest perje kod bake na selu, ali mislit i srat nije isto, pa mi mama nije dopustila jer je babu prošle godine proždro vuk, te se prerušijo u baku, ali to je već druga priča
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Napravio sam u Computer managmentu particiju diska. Idem ja formatirati disk i svaki put mi stane. Dođe do npr. 10%, počna proizvodit čudne zvukove i klikat i stane sa formatiranjem. Pokušao sam u više navrata formatirat, prvi put je došo do 10%, drugi put do 11%, zatim 15 pa 24, 25%. Ima li smisla nastavljati sa formatiranjem? Dali je disk pokvaren?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Kupi mu cvijeće jer je na putu za vječna lovišta.

I see offline people !
16 godina

Ne želi se formatirat ali se još uvijek mogu kopirat fajlovi na njega tak da ga neću baciti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bruno03 kaže...

Ne želi se formatirat ali se još uvijek mogu kopirat fajlovi na njega tak da ga neću baciti.

- srećom, pa su fileovi nevažni i imaš backup.. {#}

- jesi li probao HDD direktno na MBO ili samo preko USBa?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

Nisam probao na IDE direktno. Nisam u mogućnosti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 10:30 (bruno03).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jesi probao low-level format?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Rješenje je zamjena IDE kabela za hard disk!

Nenad
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice