Koristim externi IDE 160 GB Seagate hard disk. Problemi sa mojim hard diskom su bili sljedeći:
Svaki put kad sam ga priključio na komjuter, trebalo je jedno 3-4 pokušajada bi ga kompjuter prepoznao. Također disk je proizvodio čudne zvukove poput klikanja ili bi jednom glasno kliknuo, a zatim bi se počeo gasiti, kao da se prestaje disk vrtiti. No na kraju bi ipak uspio proraditi.
Kada bi pokušao prebaciti neke fajlove na njega to bi uspjelo iz tek 2.-3. pokušaja. Neki manji fajlovi bez problema, no veći bi se prebacivali do neke razine i onda stali, pa bih morao ištekat usb kabel. No to bi isto uspjelo iz 2.-3. pokušaja.
Problem je nastao kada sam pokušao formatirati hard disk (pravi ne quick format). Formatirao bi do određene razine i onda stao.
Problem sam pokušao riješiti pomoću Seagate SeeTolsa programa. Prvi put kada sam testiro program je uspio napraviti test ali ne i rješiti problem. Kasnije bi program izvodio testove, došao bi poput formatiranja do neke razine i onda bi stao.
Ista stvar sa HD Tune.
Sad mi je problem što mi Windows uopće ni ne prepoznaje disk u My Computeru. U disk managmentu i Seagate Seetoolsu ga prepoznaje.
Jeli disk neispravan i za baciti ili se može nešto učiniti?