Znaći iz kućišta se zna javit neka buka, i nisam ništa poduzimao jer nisam zna o čemu je riječ. Provam ja fregmentirat disk, kada se taman opet čuje ta buka.. I još jedna stvar: kada palim pc, nakon pojavljivanja american amargads (tako nešto), prije učitavanje windowsa se javlja disk information: no disk executed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
uključi u biosu S.M.A.R.T.pa vidi što ti javlja
pokreni error checking
ako ti je to postalo izraženije odnedavno disk na servis(ako ima jamstvo)
a ako ne prebaci podatke na sigurno i novi disk
ali ne mora biti strašno jer izraženije pretraživanje diska uzrokuje buku
a to može biti i znak nekog malware-a ili virusa koji traži po disku
ne znaci da je hard disk...moguce je da ti je to od DVD-citaca...oni obicno stvaraju veliku buku pri nekoj gresci...
provjeri kablove u kucistu...dali je sve na svom mjestu....i pogledaj dali ima dovoljan protok vazduha HDD...pa mi javi...
Evo i meni se to događa, zvuk me podsjeća kao kad staviš kavu kuhati na ploči, pa prije nego što voda počme kipiti, ili kao grebanje. Međutim, meni to traje već dvi ipo godine, pa nije nužno da ti se pokvario jer diskovi često znaju prošuškati sa vrermenom. Ali svejedno budi oprezan pogotovo ako na njemu imaš nešto vrijedno.
Evo i meni se to događa, zvuk me podsjeća kao kad staviš kavu kuhati na ploči, pa prije nego što voda počme kipiti, ili kao grebanje. Međutim, meni to traje već dvi ipo godine, pa nije nužno da ti se pokvario jer diskovi često znaju prošuškati sa vrermenom. Ali svejedno budi oprezan pogotovo ako na njemu imaš nešto vrijedno.
e kad cujes to grebanje onda je definitivno do DVD-citaca....