Gygabyte DVB-S

poruka: 44
|
čitano: 9.559
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Gygabyte DVB-S

Bok Ljudi ovako naiso sam na ovo http://www.gigabyte.com.tw/products/product-page.aspx?pid=2782#ov  i zelio bih to kupiti naime zanima me da li ja moram spojiti direkt na antenu od satelitske ili se moze kupiti posebna antena za to mslim posto je to samo za gledanje digitalne satelitske televizije? hvala unaprijed

N-zeyac
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Gygabyte DVB-S

bump!

N-zeyac
17 godina
neaktivan

ajte judi tream pomoc jel bolje Digitalnu tu satelitsku za pc ili ovaj za digitalnu televiziju http://www.gigabyte.com.tw/products/product-page.aspx?pid=2757#ov

N-zeyac
15 godina
neaktivan
Gygabyte DVB-S

bolje uzmi DVB-T , jednostavniji ti je.A za njega ti je i komad žice dovoljan za antenu.Za satelitsku digitalnu iskreno nisam siguran....mislim sigurno ti treba satelit jer onda ni sam naziv nema smisla.Sam ti uzmi zemaljski ;)

Dont bug me!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gygabyte DVB-S

Ovisi koju hoćeš i što ti se gleda.

Samo sumnjam da ćeš uhvatiti signal s komadom žice, ipak ti za DVB-T treba normalna antena (r.kost ili kućna).

A opet i za satelitsku ti treba normalna satelitska antena s LNB-om.

Mislim da se taj DVB-S može spojiti i na postojeću s razdjelnikom.

I sam razmišljam o kupnji DVB-S PCI kartice, čisto iz zezancije.

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pbandov kaže...

bolje uzmi DVB-T , jednostavniji ti je.A za njega ti je i komad žice dovoljan za antenu.Za satelitsku digitalnu iskreno nisam siguran....mislim sigurno ti treba satelit jer onda ni sam naziv nema smisla.Sam ti uzmi zemaljski ;)

Nece valjda kupiti vlastiti satelit ;)

:)
15 godina
neaktivan
blacko kaže...

Samo sumnjam da ćeš uhvatiti signal s komadom žice, ipak ti za DVB-T treba normalna antena (r.kost ili kućna).

nebi napisao da nisam isprobao Namigiva , istina je da možeš sa žicom.Kada sam prvi puta kupio zaboravio sam da nemam antenu.(Pošto tek sada koristim TV) ,pa sam improviziro jer sam prijemnik ima pojačalo od 5V, uzeo sam žicu od 10cm i woula.Kvaliteta signala oko 83%.A jačina oko 40%.Uglavnom slika i zvuk savršeni.No problem je tu što malo trenja će izmaknut žicu pa evo vraga.pa sam si kupio "dvb-t" antenu za 100 kn da se nepatim ko neki cigo.I sad je sve ok.Mislim sam hoću reći da nije stvar u anteni, bilo kakav vodič će hvatati frekvenciju.Antena će samo povečati jačinu signala ali nemora i kvalitetu.Sve provjereno.Naravno ovo se odnosi na zemaljsku (DVB-T) , za satelitsku nikad probao tako da nzm.

Dont bug me!
16 godina
neaktivan
pbandov kaže...
blacko kaže...

nebi napisao da nisam isprobao Namigiva , istina je da možeš sa žicom.Kada sam prvi puta kupio zaboravio sam da nemam antenu.(Pošto tek sada koristim TV) ,pa sam improviziro jer sam prijemnik ima pojačalo od 5V, uzeo sam žicu od 10cm i woula.Kvaliteta signala oko 83%.A jačina oko 40%.Uglavnom slika i zvuk savršeni.No problem je tu što malo trenja će izmaknut žicu pa evo vraga.pa sam si kupio "dvb-t" antenu za 100 kn da se nepatim ko neki cigo.I sad je sve ok.Mislim sam hoću reći da nije stvar u anteni, bilo kakav vodič će hvatati frekvenciju.Antena će samo povečati jačinu signala ali nemora i kvalitetu.Sve provjereno.Naravno ovo se odnosi na zemaljsku (DVB-T) , za satelitsku nikad probao tako da nzm.

Svaka čast,

uglavnom to sam napisao jer sam vidio da na par mjesta na forumu se ljudi žale da im je slab prijem. Ovako je siguran, a u konačnici i lijepša je od žice :))

Kadir beneath Mo Moteh
15 godina
neaktivan
Gygabyte DVB-S

normalno, kao što rekoh, da ne bih još ko neki cigo izgledo lol Smijeh

Dont bug me!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prva i druga ti podržavaju mpeg-4, a na ostalima je kao samo HD ready, što znači da ćeš kasnije prelaskom na HD emitiranje morati raditi update drivera/kodeka za te ostale kartice.

A opet nema jamstva da će raditi s originalnim softwareom od kartice, tj. vjerovatno ćeš morati mijenjati program u kojem gledaš. Ali opet može sve proći u redu (nisam previše upoznat s tim ako ima netko iskusniji neka napiše koji redak čovjeku).

A one kartice što ti se uštekaju u USB su gnjavaža jer nemaju standardni antenski ulaz.

Tako da ako ti se ne zeza uzmi prvu ili drugu. Da ja kupujem uzeo bih Gigabyte jer nisam upoznat sa LifeView-om, a Gigabyte kartica me već služi dosta dugo bez problema.

Kadir beneath Mo Moteh
17 godina
neaktivan

HD ready oznaka NE ZNACI da ce kasnije podrzavati full HD vec da moze prikazati HD signal na 1366x768 i da ce Full HD signal scalirati na HD tj. manju rezu.

15 godina
neaktivan
Gygabyte DVB-S

šta to znači da ako počnemo emitirati HD da nećemo moći pratiti kao mpeg ili će samo skalirati na niže ? Mislim na ove obične sobne prijemnike....

Dont bug me!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pazi. Postoje dvije vrste HD signala. HD koji se emituje u mpeg2 i koji je rezolucije 1366x768 i Full HD koji se emituje u mpeg4 i koji je rezolucije 1920x1080. Ako ti prijemnik nema mpeg4 i full HD rezu zaboravi na full HD. Ako ti ima mpeg4 ali HD rezu onda ce ti skalirati na nize.

16 godina
logic kaže...

Pazi. Postoje dvije vrste HD signala. HD koji se emituje u mpeg2 i koji je rezolucije 1366x768 i Full HD koji se emituje u mpeg4 i koji je rezolucije 1920x1080. Ako ti prijemnik nema mpeg4 i full HD rezu zaboravi na full HD. Ako ti ima mpeg4 ali HD rezu onda ce ti skalirati na nize.

zar nije mpeg 2 u biti DVD kvaliteta rezolucije cca 704x576 il tak nest ... imam MSI-jev DVB-t i kad snimam program sprema mi automatski u tu rezoluciju ....

17 godina
neaktivan

mpeg2 ti je codec i nije direktno vezan za rezoluciju. Tacno je da je video DVD codiran u mpeg2. Ali mpeg2 moze biti u bilo kojoj rezoluciji. Ne primjenjuje se za vece rezolucije radi kvaliteta kodiranja a ne radi nemogucnosti kodiranja. Moze se Fuul HD video kodirati u mpeg2 ali bi bilo preveliki file da bi se dobio zadovoljavajuci kvalitet i zato se preslo na mpeg4 koji daje bolji kvalitet uz manji izlazni file. Tu su jos i x264 codeci koji daju jos bolji kvalitet uz isti ili manji izlazni file. Ovo je uprosteno ispricano i ima tu jos dosta finesa al generalno to bi bilo to. Ja se sjecam kad je HRT odlucio da ce HD ici u Mpeg4 da se digla velika frka jer je samo 4% TV-a na trzistu hrvatske podrzavalo mpeg4 ali je opravdanje bilo da je to napredniji codec sto i je. 

15 godina
neaktivan
logic kaže...

mpeg2 ti je codec i nije direktno vezan za rezoluciju. Tacno je da je video DVD codiran u mpeg2. Ali mpeg2 moze biti u bilo kojoj rezoluciji. Ne primjenjuje se za vece rezolucije radi kvaliteta kodiranja a ne radi nemogucnosti kodiranja. Moze se Fuul HD video kodirati u mpeg2 ali bi bilo preveliki file da bi se dobio zadovoljavajuci kvalitet i zato se preslo na mpeg4 koji daje bolji kvalitet uz manji izlazni file. Tu su jos i x264 codeci koji daju jos bolji kvalitet uz isti ili manji izlazni file. Ovo je uprosteno ispricano i ima tu jos dosta finesa al generalno to bi bilo to. Ja se sjecam kad je HRT odlucio da ce HD ici u Mpeg4 da se digla velika frka jer je samo 4% TV-a na trzistu hrvatske podrzavalo mpeg4 ali je opravdanje bilo da je to napredniji codec sto i je. 

moj prijemnik je...heh...mpeg2....šta to sad znači ? U smislu hoću ja moći gledati HD ako počnu emitirati HD.I to koji HD i koje rezove ?

E da, još jedno pitanje.Ovaj moj ima serijski izlaz.Ali ja radim na laptopu koji nema konektor za serijski.Jel mogu ja to nekako konvertirati na usb ili nešt ?

Dont bug me!
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 14:15 (pbandov).
17 godina
neaktivan

Moci ces gledati HD ali na 1366x768.

Serijski konektor za sta? Imas usb to serial adaptere al to ne radi uvijek.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

ok, to je dosta :) (ionako imam CRT)

A serijski za spajanje računala.Točnije RS232.Znači da mogu na kompu pratiti tv program.

Dont bug me!
16 godina
neaktivan
Gygabyte DVB-S

@logic

ajd još samo reci jel se slažeš s mojim odabirom kartica da čovjek zna na čemu je.

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pbandov kaže...
logic kaže...

A serijski za spajanje računala.Točnije RS232.Znači da mogu na kompu pratiti tv program.

Nesto sam ocito propustio. Koja to tv kartica i/ili tv imaju serijski konektor?????????????????

blacko kaže...

@logic

ajd još samo reci jel se slažeš s mojim odabirom kartica da čovjek zna na čemu je.

Joj druze neda se to meni gledati pa cu preporuku preustiti tebi. Nemam razloga da ti ne vjerujem. 

15 godina
neaktivan
logic kaže...
pbandov kaže...
logic kaže...

Nesto sam ocito propustio. Koja to tv kartica i/ili tv imaju serijski konektor?????????????????

ma ne, ja imam sobni prijemnik za TV (Quadro DT-802) , on ima serijski konektor :P, njega želim na komp spojit.

Dont bug me!
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 17:36 (pbandov).
17 godina
neaktivan

Jesi ti siguran da preko serijskog porta mozes gledati tv? Da to nje samo za update softwarea? Iskreno receno prvi put cujem za bilo koji uredjaj da preko serijskog porta daje video signal. 

17 godina
neaktivan

Cujte decki otvorio sam ovu temu cisto da meni pomognete a ne 10-torici ljudi zato vas molim samo da mi preporucite koji je najbolji i najjaci za sve i ovaj 4-vrti je za digi satelitsku Hvala

N-zeyac
15 godina
neaktivan
Gygabyte DVB-S

sorry na offtopicu :)

Evo, moj savjet isto kao i kod kolege, 1. i 4. tj. ovi od gygabayta.Onaj NOT prvi put čujem pa bih rađe ono što znam.Znači 1. ili 4.Smijeh

@logic - nzm zato i pitam, jer u uputstvima je prikazano da se može spojiti za komp ali moguće je da služi samo za update.Sramim se

Dont bug me!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala, a jel se moze onaj prvi Gygabytov spojiti na tv preko onih ulaza i jel taj tuner ima AV opciju za kamere i slicno?

N-zeyac
15 godina
neaktivan
VEHT kaže...

Hvala, a jel se moze onaj prvi Gygabytov spojiti na tv preko onih ulaza i jel taj tuner ima AV opciju za kamere i slicno?

ovak, vidim da ima 2 konektora, jedan je za antenu naravno, a drugi pretpostavka da je nastavak ili je coax možda.No neovisno, recimo da nema, naravno da možeš gledati na telki, VGA izlaz imaš sigurno a ako imaš odvojenu grafičku onda čak DVI i S-VIDEO.Samo to spojiš na TV i radi ko zmaj.No pitanje, koji TV imaš ? i oprosti ali nerazumijem druge pitanje Sramim se

EDIT: Isprika, nisam dobro gledao, ima 3 konektora, prvi s desne je S-VIDEO što znači da njega direktno možeš na TV ( jedini vidi koliko pinova ti ima TV a koliko kartica, obično grafičke imaju 4 a tv 9 pa ono......samo prebacuj.

2. je za antenu a 3. nemogu vidjeti ali vidim da sa strane je kompozitni kabel pa je vjerojatno taj 3. kompozitni.Ako je onda i njega možeš na TV :P

ali, citiram, sam mi reci koji TV imaš.

Dont bug me!
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.6.2010 19:24 (pbandov).
16 godina
neaktivan
pbandov kaže...
VEHT kaže...

ovak, vidim da ima 2 konektora, jedan je za antenu naravno, a drugi pretpostavka da je nastavak ili je coax možda.No neovisno, recimo da nema, naravno da možeš gledati na telki, VGA izlaz imaš sigurno a ako imaš odvojenu grafičku onda čak DVI i S-VIDEO.Samo to spojiš na TV i radi ko zmaj.No pitanje, koji TV imaš ? i oprosti ali nerazumijem druge pitanje Sramim se

EDIT: Isprika, nisam dobro gledao, ima 3 konektora, prvi s desne je S-VIDEO što znači da njega direktno možeš na TV ( jedini vidi koliko pinova ti ima TV a koliko kartica, obično grafičke imaju 4 a tv 9 pa ono......samo prebacuj.

2. je za antenu a 3. nemogu vidjeti ali vidim da sa strane je kompozitni kabel pa je vjerojatno taj 3. kompozitni.Ako je onda i njega možeš na TV :P

ali, citiram, sam mi reci koji TV imaš.

gledano s lijeve strane ti je:

1. ulaz za senzor daljinskog upravljača (skoro pa se ne vidi),

2. ulaz za radio antenu (onaj bijeli ili žuti)

3. ulaz za TV antenu (najveći)

4. AV (Composite) ulaz (uvučeni), u jega se ušteka onaj najgornji kabel i tu spajaš što hoćeš, od VCR do DVD playera.

više na:

http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/tv_manual_p8000_multi.pdf

Kadir beneath Mo Moteh
17 godina
protjeran
pbandov kaže...

šta to znači da ako počnemo emitirati HD da nećemo moći pratiti kao mpeg ili će samo skalirati na niže ? Mislim na ove obične sobne prijemnike....

Kada počnu emitirat HD program na prijamnicima koji podržavaju samo MPEG2 se neče moći gledati HD program jer taj prijamnik nema MPEG4 decoder. To je kao kad napravite frišku instalaciju windowsa (npr XP) i hočete gledat film u x264 formatu. Naravno nemožete ga gledat dok neinstalirate x264 codec.

Naravno situacija kod DVB-T kartice za komp je puno bolja jer tu samo instaliraš codec i gledaš MPEG4.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice