GTX 980Ti nestabilan clock izbacuje iz gejma

poruka: 5
|
čitano: 3.325
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
neaktivan
GTX 980Ti nestabilan clock izbacuje iz gejma

Pozdrav svima,

kao prvo novi sam ovdje pa se izvinjavam ako je bila tema ovog tipa a ja je nisam uspio pronaci pa sam otvorio novu.

Prije cca.pola godine sam kupio kompletan polovan komp sa specifikacijama:i7 4790K,16 GB RAM Kingston hyperX 1600MHz XMP,AMD R9 280X,maticna ASUS B88 PLUS,napajanje SHARKOON WPS600W i ostalo propratno koje ne moram ni navoditi.

Da skratim pricu..graficka r9 280x je cesto izbacivala iz gejma pa i iz benchmarka i nije mi se dalo ulagati vrijeme u graficku koja je svakako na izmaku snage s novijim igrama pa sam kupio takodje polovnu ZOTAC GTX 980 TI AMP!Extreme koja je takodje stara ali jos uvijek se nosi i s novijim igrama.Medjutim s tom grafickom imam isti problem,sumnjao sam u napajanje pa sam dosao do  LC8850 III ARKANGEL 850Watt koje je i vise nego dovoljno da zadovolji graficku koja zahtjeva do 330w pod opterecenjem..isti problem.Graficka crasha nakon 20minuta u igri PUBG ili u bilo kojem benchmarku,jednostavno zaledi aplikaciju pojavom zelenog,zutog ili neke druge boje screenom i izbaci na desktop,cesto zna pisati da su driveri crashovali i slicno.Reinstalirao sam i windows,reinstalirao drivere graficke i opet isto.Jednostavno graficka je nestabilna a bez overclocka pa sam pomocu afterburnera pokusavao pronaci neku vrijednost underclockom koja joj odgovara i recimo da sam je uspio stabilizovati na power limit:80,gpu clock:-30,memory clock:-40,tako mi fkt radi kako treba al me nervira jer je mozda lagana stvar za rijesiti a nisam upucen.

Nakon toga i tako undervlotana mi u igrama pokazuje gpu clock 1396mHz sto je opet vise od default sposobnosti koja je 1355mHz.Otvarao sam i bios vrijednosti da bih se uvjerio da su na fabrickim postavkama i fkt jesu.Ne znam jel se neko od clanova foruma susretao s ovim problemom a svaka info ce mi dobro doci.

Hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.4.2023 1:37 (alko99977).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: GTX 980Ti nestabilan clock izbacuje iz gejma

Pozdrav!

Što se tiče GPU problema, imao sam identične probleme na identičnoj kartici, samo drugi proizvođač.

Reklamirao sam i dobio novu. Kartica mora raditi na tvorničkim clockovima. Ako ne radi, neispravna je.

2 godine
neaktivan

Istina..samo sto ovo meni vise djeluje kao da je maticna,ram ili processor problem ili mozda samo softwerske prirode.Steta je samo sto nemam drugi PC pri ruci pa da isprobam u njemu grafu.

15 godina

A da nije softwerske prirode jer kazes da 290x je imala isti problem 

Intel i AMD fanboy Po danu navijam za AMD a preko većeri za Intel
10 godina
alko99977 kaže...

Pozdrav svima,

kao prvo novi sam ovdje pa se izvinjavam ako je bila tema ovog tipa a ja je nisam uspio pronaci pa sam otvorio novu.

Prije cca.pola godine sam kupio kompletan polovan komp sa specifikacijama:i7 4790K,16 GB RAM Kingston hyperX 1600MHz XMP,AMD R9 280X,maticna ASUS B88 PLUS,napajanje SHARKOON WPS600W i ostalo propratno koje ne moram ni navoditi.

Da skratim pricu..graficka r9 280x je cesto izbacivala iz gejma pa i iz benchmarka i nije mi se dalo ulagati vrijeme u graficku koja je svakako na izmaku snage s novijim igrama pa sam kupio takodje polovnu ZOTAC GTX 980 TI AMP!Extreme koja je takodje stara ali jos uvijek se nosi i s novijim igrama.Medjutim s tom grafickom imam isti problem,sumnjao sam u napajanje pa sam dosao do  LC8850 III ARKANGEL 850Watt koje je i vise nego dovoljno da zadovolji graficku koja zahtjeva do 330w pod opterecenjem..isti problem.Graficka crasha nakon 20minuta u igri PUBG ili u bilo kojem benchmarku,jednostavno zaledi aplikaciju pojavom zelenog,zutog ili neke druge boje screenom i izbaci na desktop,cesto zna pisati da su driveri crashovali i slicno.Reinstalirao sam i windows,reinstalirao drivere graficke i opet isto.Jednostavno graficka je nestabilna a bez overclocka pa sam pomocu afterburnera pokusavao pronaci neku vrijednost underclockom koja joj odgovara i recimo da sam je uspio stabilizovati na power limit:80,gpu clock:-30,memory clock:-40,tako mi fkt radi kako treba al me nervira jer je mozda lagana stvar za rijesiti a nisam upucen.

Nakon toga i tako undervlotana mi u igrama pokazuje gpu clock 1396mHz sto je opet vise od default sposobnosti koja je 1355mHz.Otvarao sam i bios vrijednosti da bih se uvjerio da su na fabrickim postavkama i fkt jesu.Ne znam jel se neko od clanova foruma susretao s ovim problemom a svaka info ce mi dobro doci.

Hvala unaprijed

Ajde prvo DDU napravi, pa skini ponovno drajvere i sve, clean install, stavi sve na stock, skini Furmark i probaj stresirat s njime..Ako se ponovno isto desi, probaj grafu dat frendu ili ju ubodi u drugi PC i napravi isto..DDU,drajveri,Furmark..Furmark mora 30-45 minuta odvrtit bez greske da bi se reklo da je grafa oke...Eliminiro si grafu, il je oke ili nije...Iduce bi napravio mem test, mem test ili je oke ili nije..Also Ploca koju imas je B85 a ne 88, postoji sansa da je nesta do ploce u vidu PCIE slota ili lejnova ili overkloka, udi u bios, load default i probaj tako bez OC bez XMP..Sansa da je do proca je mala ali postoji, veca je vjerovatnost ako si sve isprobo i sve radi u drugoj konfi da je do ploce..Probaj pa javi,ako trebas sta vise pomoci, mozes pisat u privatno da ne odugovlacimo vamo previse

“Computers make excellent and efficient servants, but I have no wish to serve under them.”
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice