Grafička kartica?

poruka: 9
|
čitano: 1.422
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Grafička kartica?

Problem se počeo javljati doslovce preko noći (ne, nije grmilo ;) ), pokrenem igricu, normalno radi od pola minute do nekoliko minuta, i tada ekran prikaže sliku određene boje, smećkaste, recimo, orkestar nastavi svirati dalje, sviđa im se glazba, iako je igrica "pauzirana", i nakon nekoliko desetaka sekundi driveri grafičke obave svoje, igrica se nastavi vrtiti, opet, par sekundi do nekoliko minuta, opet ista stvar, sve dok jednom igrica ne zablokira i moram izaći iz nje. Otprilike sličan problem u svim igricama i pri prikazivanju filmova. Instalirao sam nove drivere za grafičku (radeon x1950), ali to je naizgled samo povećalo učestalost pojavljivanja problema :D Ok, kužim, nešto je trulo, ali molio bih stručnu potvrdu da se ne bih zaletio i uzeo novu grafičku za bezveze, nema se baš para, pa niti već spominjanih 500tinjak kuna ;)

edit - ne, nisam ništa novo instalirao, niti ugrađivao u komp, iživljavao se na kućištu ili slično ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2008 7:00 (No_13).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Grafička kartica?

Jedino ti ostaje još provjeriti temperatutu grafičke...Ako je veća od 70C onda je problem u zagrijavanju.Temperaturu možeš provjeriti pomoću ATi Tool-a.Inače taj se čip jako grije pisalo je u bugu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Grafička kartica?

Hm, da, provjerit ću to... Nije mi se dalo otvarati komp jučer ;) Nadam se da je nešto zapelo za ventilator u kućištu i da ću jednostavno riješiti ovaj tajanstveni problem ;) Ali nisam ja te sreće, već osjećam :D

17 godina
neaktivan

Probaj si instalirati Omega drivere za ati grafičke kartice,ja sam ih koristio i nisam nikada imao problema sa tim driverima!

pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima...
17 godina
neaktivan

Imao sam Omega, sada sam stavio najnovije, Catalyst, ista stvar, velim ;) Ma skrpat ću ga ja nekako ;) Jedino, zanimljivost, uvijek mi se komp zezne kada me nema par dana kod kuće, ili kad se spremam ići negdje na par dana, pa ljudi koji su prisiljeni dijeliti komp sa mnom lagano polude :D kad ne znaju ;) a očito nisam ni ja ništa bolji :D

17 godina

Stavi tu grafičku u drugi komp pa da vidiš dali je stvarno problem do nje i obrnuto.Ako se ne pregrijava onda moram biti problem do njene memorije

17 godina
neaktivan

Moram pretpostaviti da je grafička, jer nemam baš priliku sad stavljati u drugi komp, ali 99% je ;) Ok, ako nije grijanje onda nova grafička, dakle ;)

17 godina

Upravo to

17 godina
neaktivan

Ista stvar je bila kod mene. Odjednom se čuo zvuk zapinjanja i sustav je samo zablokiro. Uzeo ja grafičku van, podmazo je sa uljem za podmazivanje i više nema blokiranja ni tog zvuka.

Preporučio bi ti da izvadiš karticu van i provjeriš dal je puna prašine.

Usput podmaži ležajeve ventilatora i to bi ti trebalo bit rješenje.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice