GPU fan noise

poruka: 18
|
čitano: 2.113
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
GPU fan noise

Pozz ljudi, imam mali problemcic s jednim od ventova na grafi, naime cuje se malo neobican zvuk, takodjer kad izvadim graficku i zavrtim fan rucno, primjetim da se dosta manje vrti od ovog drugog do njega, znaci nesto ga malo koci. Kontao sam uzeti sprej WD-40 i poprskati malo unutar njega, je li to pametno uraditi ili?

Sva misljenja su dobrodosla.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Re: GPU fan noise
infeqt0r kaže...

Pozz ljudi, imam mali problemcic s jednim od ventova na grafi, naime cuje se malo neobican zvuk, takodjer kad izvadim graficku i zavrtim fan rucno, primjetim da se dosta manje vrti od ovog drugog do njega, znaci nesto ga malo koci. Kontao sam uzeti sprej WD-40 i poprskati malo unutar njega, je li to pametno uraditi ili?

Sva misljenja su dobrodosla.

WD-40  ti neće pomoći, čak će napraviti goru situaciju da navuče kilu prašine na sebe. Ako je u garanciji nosi na servis a ako nije rasklopi vent (podigni naljepnicu sa zadnje strane) i kapni malo mašinskog ulja.

14 godina
neaktivan
GPU fan noise

Otisao lezaj. mijenjaj ventilator.

0 0 hvala 0
14 godina
GPU fan noise

Sta dobijem odljepljivanjem naljepnice, opet ne mogu pristupiti samom lezaju. A ako bih mijenjao, gdje naci Windforce fan ovakav uopce?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
infeqt0r kaže...

Sta dobijem odljepljivanjem naljepnice, opet ne mogu pristupiti samom lezaju. A ako bih mijenjao, gdje naci Windforce fan ovakav uopce?

Pa iskoristi garanciju, trebao bi je još imati.

Starting to not give a fuck anymore.
14 godina
neaktivan
GPU fan noise

Odljepljivanjem naljepnice ne dobijes nista. trebas zamijeniti cijeli ventilator. drugo rjesenje ti je kupovina aftermarket hladnjaka za GPU. ako imas garanciju onda je to prvo i jedino rjesenje jer takvi kvarovi spadaju pod garanciju.

0 0 hvala 0
14 godina
GPU fan noise

Trebalo bi da spada pod garanciju naravno. Zvuk ovog fana je dosta osjetniji pri vecim rotacijama, kad ih dignem u CCC-u na 80+ % recimo, temperature su i dalje normalne, znaci ne narusava performanse ni najmanje, jedino me nervira ta spoznaja da nije kako treba i zvuk koji me iritira jer svi ostali fanovi u kucistu rade kako treba lol.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GPU fan noise

Pozz, imam problemčić, grafička mi je dota bučna i to kad ne igram igre koji bi mogao fan staviti da smanjim buku? http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814125086 ovu grafu imam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Obavezno promijeni termalnu pastu kod izmjene.

15 godina
Oseka kaže...

Pozz, imam problemčić, grafička mi je dota bučna i to kad ne igram igre koji bi mogao fan staviti da smanjim buku? http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814125086 ovu grafu imam.

Za pocetak stavi novu pastu i ocisti hladnjak ako nisi ! Uzmi Accelero L2 Plus koji je kompatibilan s tvojom karticom !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
Oseka kaže...

Za pocetak stavi novu pastu i ocisti hladnjak ako nisi ! Uzmi Accelero L2 Plus koji je kompatibilan s tvojom karticom !

Gledao sam vec taj hladnjak, (neznam di pise da je konpatibilan) da li je on tisi od orginalnog?

15 godina
neaktivan
15 godina
GPU fan noise

Ovdje pise da je kompatibilan ! Vrti se od 900 - 2000rpm-a sto je tise od originalnog i bolje hladi !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Ovdje pise da je kompatibilan ! Vrti se od 900 - 2000rpm-a sto je tise od originalnog i bolje hladi !

Najbolji izbor.

13 godina
neaktivan
GPU fan noise

Isuse deja vu baš hoću čovjeku L2 preporučit i odscrollam i haf me pretekao.Svejedno evo ti ovo pa pogledaj http://www.arctic.ac/en/support/support/detail/question/89-will-accelero-l2-pro-fit-my-vga-board.htm?tx_diadamsolution_pi2[backpid]=77&cHash=0f62f75089acb8c38a733323d85817aa i izmjeri ako hoćeš iako ti svi kažemo da L2 ide na 6850

Accelero svi hladnjaci su super kompatibilni da hoćeš mogao bi staviti i Extreme plus.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 22:43 (Ikarus01).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa što to nije ejdan od boljih fanova za tu grafičku?

15 godina
Ikarus01 kaže...

iako ti svi kažemo da L2 ide na 6850

Accelero svi hladnjaci su super kompatibilni da hoćeš mogao bi staviti i Extreme plus.

Njemu treba za HD3870 ! Mogao bi stavit i Extreme Plus , al on se vise ne proizvodi pa ga nebi mogao iskoristit na novijim karticama serije HD7000 i GTX600 !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
Ikarus01 kaže...

iako ti svi kažemo da L2 ide na 6850

Njemu treba za HD3870 ! Mogao bi stavit i Extreme Plus , al on se vise ne proizvodi pa ga nebi mogao iskoristit na novijim karticama serije HD7000 i GTX600 !

Sorry ja zabrijo malo ti si oseki govorio a ja infeqt0ru(6850) preporučio vent tek sada sam pročitao ostatak teme.Sorry nisam do kraja pročitao e da i ono za Extreme sam se šalio nitko nije valjda lud da stavi cooler koji zauzima 3 slota.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 18:35 (Ikarus01).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice