Gigabyte 790x i Phenom 2 x3 black

poruka: 14
|
čitano: 2.151
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Uzeo sam   GA-MA790X-DS4 U paru sa AMD Phenom 2 X3 720 Black Edition, Spojio sam komp i u prvom bootanju MB nije prepoznala procesor.Nasao sam na sluzbenim stranicam Gigabyta ad treba napraviti update biosa da bi maticna prepoznala procesor sto sam ja i napravio.Kompjuter je nakon updatea biosa radio pola dana kako treba dok danas ujutro se upali ali nakon toga se nista ne desava.Probao sam mjenjati napajanje,memoriju i graficku karticu i nista ne pomaze.Kada sam stavio stari procesor Athlon x2 + 4000 sve je uredno proradilo.
Upravo sam opet flashao bios verzijom F6 i opet ne radi.Jel mjenjanje maticne (koja je btw stara 2 dana) jedino rjesenje ili netko ima slicnih iskustva i ima rjesenje?
Hvala unaprijed na pomoci.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mozda nije problem u maticnoj vec u procesoru mozda. A da im odneses u servis to dvoje i neka pred tobom spoje i da vidite dali radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Gigabyte 790x i Phenom 2 x3 black
Morchiba kaže...

Uzeo sam    GA-MA790X-DS4 U paru sa AMD Phenom 2 X3 720 Black Edition, Spojio sam komp i u prvom bootanju MB nije prepoznala procesor.Nasao sam na sluzbenim stranicam Gigabyta ad treba napraviti update biosa da bi maticna prepoznala procesor sto sam ja i napravio.Kompjuter je nakon updatea biosa radio pola dana kako treba dok danas ujutro se upali ali nakon toga se nista ne desava.Probao sam mjenjati napajanje,memoriju i graficku karticu i nista ne pomaze.Kada sam stavio stari procesor Athlon x2 + 4000 sve je uredno proradilo.
Upravo sam opet flashao bios verzijom F6 i opet ne radi.Jel mjenjanje maticne (koja je btw stara 2 dana) jedino rjesenje ili netko ima slicnih iskustva i ima rjesenje?
Hvala unaprijed na pomoci.

Probaj CCMOS  
17 godina

ako si flashao BIOS, hoce li priznati u servisu? mislim da ne!

reci ce da si nesto zeznuo kod Flashanja i nece ti to priznati...

bolje ne spominji flashanje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Flash BIOSa nije razlog za nepriznavanje garancije.

Iz svega navedenog ne čini se da je ploča krivo flešana s obzirom da je sistem normalno radio nakon toga.

Teško da je problem u bilo čemu drugome osim u ploči.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2009 10:47 (stef).
17 godina
neaktivan

Bios je flashan na proporuku osobe kod koje su komponente kupljene,nakon sto sam sam flashao pa to nije radilo odneo sam komp kod njega i on je ucinio isto ali ni tada nije proradilo.

Clear CMOS-a je isto napravljen kao i vraćanje na original postavke (ako se ne varam) s xpress recovery koji se dobije kod bootanja sistema. (bootan s starim procesorom)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nigdje ne vidim da si pominjao, jesi li probao taj procesor ubaciti na neku drugu matičnu?

Nijedno pravilo bez iznimke!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Nigdje ne vidim da si pominjao, jesi li probao taj procesor ubaciti na neku drugu matičnu?

Nemam niti jednu maticnu na kojoj bi to mogao probati,jedina stvar koju jos nisam probao.
16 godina
neaktivan
Morchiba kaže...
Bellatrix kaže...

Nemam niti jednu maticnu na kojoj bi to mogao probati,jedina stvar koju jos nisam probao.
 Bojim se da ćeš samo tako moći ustanoviti dali je do procesora. Pa dali taj što si od njega kupio može to isprobati?
Reci da sumnjaš u neispravnost procesora. A i logično je, da nije do matične čim prepoznaje taj drugi procesor.
Nijedno pravilo bez iznimke!!
17 godina

Da nije uključen acc na auto?

Rekli su da kod biostar 790gx kada se flasha bios da se napon smanji sa recimo defaultnih 1,325 na koji 1,2V i sistem se neće bootat zbog premalo voltaže...

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 1066MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...
Morchiba kaže...
Bellatrix kaže...

Bojim se da ćeš samo tako moći ustanoviti dali je do procesora. Pa dali taj što si od njega kupio može to isprobati?
Reci da sumnjaš u neispravnost procesora. A i logično je, da nije do matične čim prepoznaje taj drugi procesor.

100% da nema veze s procesorom, današnji procesor nije "kvarljiva" roba
K8 i K10 nisu ni približno isto, a Gigabyte očito fušari s BIOSima.
Smijte se i dalje ljudima koji kupe Asrock.
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Rekli su da kod biostar 790gx kada se flasha bios da se napon smanji sa recimo defaultnih 1,325 na koji 1,2V i sistem se neće bootat zbog premalo voltaže...

Mislis da bi jedan dodatni booster od 300W na postojece napajanje od 500W mogao rijesiti stvar?
17 godina
Morchiba kaže...
Hyperion kaže...

Mislis da bi jedan dodatni booster od 300W na postojece napajanje od 500W mogao rijesiti stvar?
 NE!
Servis i gotovo.
Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 1066MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
17 godina
stef kaže...

Flash BIOSa nije razlog za nepriznavanje garancije.

Iz svega navedenog ne čini se da je ploča krivo flešana s obzirom da je sistem normalno radio nakon toga.

Teško da je problem u bilo čemu drugome osim u ploči.

ja ne tvrdim, ja samo kazem sta moze ocekivati kad aodnese komp u servis!
oni ce se vaditi na sve moguce nacine da ne mijenjaju robu! to je za ocekivati.
mozda da provbas sa hiren's boot cd-om testirati komp (neki stres test)?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice