Gašenje kompa i lagg na igricama

poruka: 22
|
čitano: 2.396
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Pozdrav,

Imam win xp sp3, igram samp i cod2. Nakon rušenja windowsa idem igrati cod i imam oko 200 fpsa. Nakon 2-3 dana mi se smanjuje fps, neko vrijeme bude čak i 50 fpsa. Igram gta i isti problem. Stavim sve na low detalje i dalje šteka. Ako nekad povećam rezoluciju na 1600x1200 u igrici, komp se nakon pol sata ugasi i proizvodi neki zvuk, znači na monitoru bude sve crno i moram restart komp. Imam 3gb rama, 3,40 ghz dual core i 256 mb grafa.. Nevjerujem da bi San Andreas trebo štekat na low detaljima nikako. Eto molio bih vas pomoć, jer nikako ne mogu naći odgovor na ovo moje rješenje.

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Gašenje kompa i lagg na igricama
psychedelic kaže...
Pozdrav,

Imam win xp sp3, igram samp i cod2. Nakon rušenja windowsa idem igrati cod i imam oko 200 fpsa. Nakon 2-3 dana mi se smanjuje fps, neko vrijeme bude čak i 50 fpsa. Igram gta i isti problem. Stavim sve na low detalje i dalje šteka. Ako nekad povećam rezoluciju na 1600x1200 u igrici, komp se nakon pol sata ugasi i proizvodi neki zvuk, znači na monitoru bude sve crno i moram restart komp. Imam 3gb rama, 3,40 ghz dual core i 256 mb grafa.. Nevjerujem da bi San Andreas trebo štekat na low detaljima nikako. Eto molio bih vas pomoć, jer nikako ne mogu naći odgovor na ovo moje rješenje.

Hvala

256 mb grafa ? A kako ona stoji sa hladjenjem ?!?!?!

8 godina
neaktivan

Kako mogu to provjerit?

13 godina
protjeran
psychedelic kaže...

Kako mogu to provjerit?

Instaliraj gpu-z, ili jos bolje hwinfo64 tamo imas sve moguce temperature!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
8 godina
neaktivan

Eto slika, nadam se da to tu piše

I ima još jedan problem, u task manageru mi se često stvara IEXPLORE.exe, te mi on stvara lagg isto

EDIT: evo link slike http://ch-slike.com/images/2016/12/12/izeVg.png, ne znam kako ubaciti ovako

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 14:29 (psychedelic).
16 godina
odjavljen

To je kako vidim laptop i to malo stariji. Tko zna koliko je prasine unutra uslo tokom vremena.

Moj PC  
0 2 hvala 0
8 godina
neaktivan

Jel si siguran da je do toga? već sam ga bio par puta čistio ali ništa se nije promijenilo.. mogu opet pokušati pa vidit

i nije to laptop, nego komp

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 16:11 (psychedelic).
13 godina

Navedi tocno, sta imas u PC-u Napajanje ( W ) I skini si HW monitor. I pregledaj sa time, te onda postavi sliku :) lp

Finger Up :)
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
psychedelic kaže...

Jel si siguran da je do toga? već sam ga bio par puta čistio ali ništa se nije promijenilo.. mogu opet pokušati pa vidit

Moja greska. Cim sam vidio acer aspire... Dosta je on star. Mozda cooler na grafickoj se slabije vrti. Prasina na memoriji, pa se slabije hladi... Mada za pregrijavanje ima nesto sto se bas i ne savjetuje. Skidanje bocne stranice i stavljanje kucista na bok. Tako ce topao zrak vecinom ici direktno gore, a i vidis sto se otprilike dogadja. Ako ti pocne laggati onda je vjerojatno GPU. Sada jel' odlazi ili si instalirao nesto sto mu smeta driverima...

13 godina
Mrgud Veliki kaže...
psychedelic kaže...

Moja greska. Cim sam vidio acer aspire... Dosta je on star. Mozda cooler na grafickoj se slabije vrti. Prasina na memoriji, pa se slabije hladi... Mada za pregrijavanje ima nesto sto se bas i ne savjetuje. Skidanje bocne stranice i stavljanje kucista na bok. Tako ce topao zrak vecinom ici direktno gore, a i vidis sto se otprilike dogadja. Ako ti pocne laggati onda je vjerojatno GPU. Sada jel' odlazi ili si instalirao nesto sto mu smeta driverima...

Lol... Ajd nemoj pricati napamet... Ocigledno samo nagadas.... :) 

Neka napravi kako sam mu reko, jer ne znas tocno o kojim komponentama....  Neka prvo to napise... A skidanje stranice i gluposti sto pises, nema smisla... Ako mu je CPU 60+ Pa se gasi, vijerovatno je tako napravito u BIOSU  da ne dode do pregorjevanja. Mozda se uopce ne grije mozda je jedan RAM u k. Mozda pasta na procesoru je otisla, " termalna " Tako da , dabe je spamati post , dok lik ne napise tocno , sta je u kanti :) 

16 godina
odjavljen
razermario kaže...

Lol... Ajd nemoj pricati napamet... Ocigledno samo nagadas.... :) 

Neka napravi kako sam mu reko, jer ne znas tocno o kojim komponentama....  Neka prvo to napise... A skidanje stranice i gluposti sto pises, nema smisla... Ako mu je CPU 60+ Pa se gasi, vijerovatno je tako napravito u BIOSU  da ne dode do pregorjevanja. Mozda se uopce ne grije mozda je jedan RAM u k. Mozda pasta na procesoru je otisla, " termalna " Tako da , dabe je spamati post , dok lik ne napise tocno , sta je u kanti :) 

Naravno da nagadjam, kao sto i ti nagadjas, jer znas isto sto i ja. Jedno veliko nista.

Jedino nagadjanjem mogu otkriti problem, kada mi nije pod nosom. Skidanje stranice itekako ima smisla, ako se postavi bocno racunalo, vidi se da si slab sa servisiranjem.

BTW. Pa napisao ti sto je u kanti. Dao cak i slike, cak i ime racunala. Ne znam sto je sa ljudima u zadnje vrijeme pa se idu svadjati sa kime stignu. Depresija ocigledno...

Ne volim ja bas pacijente, pa eto, ostavljam thread. Neka se zahvali autor tebi...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 22:07 (Mrgud Veliki).
13 godina
protjeran

nije ljudima nista problem je u tebi...kao prvo neznas pisati, drugo meni ides lupati td-ove bez razloga, trece si ocigledno neki neuki serviser koji misli da sve zna, a svaki dan na poslu ti je zapravo isti pa ocigledno nisi naucio nista novo..lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 1 hvala 1
13 godina
Stjepanj kaže...

nije ljudima nista problem je u tebi...kao prvo neznas pisati, drugo meni ides lupati td-ove bez razloga, trece si ocigledno neki neuki serviser koji misli da sve zna, a svaki dan na poslu ti je zapravo isti pa ocigledno nisi naucio nista novo..lp

Svaka cast kolega  for 

8 godina
neaktivan

Haha nemojte se svađat ovdje, ja samo trebam pomoć oko kompa, ako ikako znate pomoć napišite bilo šta, možda mi i pomogne, POMOĆ JE UVIJEK DOBRODOŠLA

Imam 4 pločice rama, 2 su od 1gb a druge dvije su od 512 mb. Izvadio sam 2gb i sada imam 1. Čak mi ide bolje sada nego sa 3gba. Ali ja i dalje nisam zadovoljan time.  U cod2 fps mi je 80fpsa. Kada sam mijenjao rame nisam mogao upaliti komp, monitor se ne želi upalit, a komp ispušta neki čudan zvuk, pa sam zato izvadio sve rame i ostavio ovaj 1gb.

I dalje se u process ne mogu riješiti IEXPLORE.exe, nije to explorer.exe nego iexplore.. Uvijek kada dignem sistem taj iexplore se mora pojaviti nakon 1-2 dana.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2016 13:12 (psychedelic).

0 0 hvala 0
13 godina
psychedelic kaže...

Haha nemojte se svađat ovdje, ja samo trebam pomoć oko kompa, ako ikako znate pomoć napišite bilo šta, možda mi i pomogne, POMOĆ JE UVIJEK DOBRODOŠLA

Imam 4 pločice rama, 2 su od 1gb a druge dvije su od 512 mb. Izvadio sam 2gb i sada imam 1. Čak mi ide bolje sada nego sa 3gba. Ali ja i dalje nisam zadovoljan time.  U cod2 fps mi je 80fpsa. Kada sam mijenjao rame nisam mogao upaliti komp, monitor se ne želi upalit, a komp ispušta neki čudan zvuk, pa sam zato izvadio sve rame i ostavio ovaj 1gb.

I dalje se u process ne mogu riješiti IEXPLORE.exe, nije to explorer.exe nego iexplore.. Uvijek kada dignem sistem taj iexplore se mora pojaviti nakon 1-2 dana.

hhh kaki cudan zvuk ? Beepovi ? Ako da, kolko beepova zaredom cujes i kolko od prilike puta 

8 godina
neaktivan

Nisu beepovi, nego onaj zvuk kad pališ komp i stalno se obnavlja taj zvuk

0 0 hvala 0
13 godina
psychedelic kaže...

Nisu beepovi, nego onaj zvuk kad pališ komp i stalno se obnavlja taj zvuk

Preporuceno je da RAMI budu istog proizvodaca, i istog takta. ( Mhz / Ghz ) 

Ako ti bolje radi, onda je do RAMA... Posudi od nekog frenda 4 GB plocu od rama ili 2 GB I gledaj koji idu na tvoju maticnu. 

16 godina
neaktivan
Nema to apsolutno nikakve veze. Ako su ram ploice drukcijih taktova, one koje su viseg takta ce se spustii na takt onih sporijih. Realno, sve je oke radilo godinama i sad je odjednom to problem? Ha..
EUW: Dorans Dildo
8 godina
neaktivan

Komp sam kupio prije par mjeseci

Ali kako se riješiti IEXPLORE.exe??? Čim uđem u program/igricu to mi se pojavljuje.. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
psychedelic kaže...

Komp sam kupio prije par mjeseci

Ali kako se riješiti IEXPLORE.exe??? Čim uđem u program/igricu to mi se pojavljuje.. 

iexplore.exe je Internet Explorer.

Osim ako je isključen, ne znam zašto bi se pojavljivao u task manageru. Skeniraj sa malwarebytes.

EUW: Dorans Dildo
8 godina
neaktivan

Pomogao mi je malwarebytes i riješio sam se iexplore.exe, ali evo ponovo se pojavio i opet ga se ne mogu riješiti

Dalje, imam problem sada da ne mogu imati chrome, mogu imati jedino preglednik Dooble

Komp mi sada trenutno jako šteka u igricama, ne mogu ništa ni igrati

Više ne znam šta da radim, jer ne mogu nigdje naći nikakvo rješenje za ovaj komp, pa ako može netko pomoć nekako bilo kako

Intel(R)
Pentium(R) 4 CPU 3,40GHz
3,39 GHz, 1,00 GB of RAM
Chip Type: RADEON X600 PRO [0x5B62]
DAC Type: Internal DAC[400MHz]
Memory Size: 256 MB
Adapter String: ATI Radeon X300/X550/X1050 Series
Bios Information: 113-AA32200-100-PC

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2017 15:40 (psychedelic).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
psychedelic kaže...

Pomogao mi je malwarebytes i riješio sam se iexplore.exe, ali evo ponovo se pojavio i opet ga se ne mogu riješiti

Dalje, imam problem sada da ne mogu imati chrome, mogu imati jedino preglednik Dooble

Komp mi sada trenutno jako šteka u igricama, ne mogu ništa ni igrati

Više ne znam šta da radim, jer ne mogu nigdje naći nikakvo rješenje za ovaj komp, pa ako može netko pomoć nekako bilo kako

Intel(R)
Pentium(R) 4 CPU 3,40GHz
3,39 GHz, 1,00 GB of RAM
Chip Type: RADEON X600 PRO [0x5B62]
DAC Type: Internal DAC[400MHz]
Memory Size: 256 MB
Adapter String: ATI Radeon X300/X550/X1050 Series
Bios Information: 113-AA32200-100-PC

Problem što je računar veoma star / slab za današnje uslove, tako da morate da ga maksimalno održajete gdje pri tome opet performanse neće biti dovoljne.
Ukoliko si u mogućnosti ubaci bar 1GB rama i jači procesor

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice