Gašenje u igri

poruka: 9
|
čitano: 1.408
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Gašenje u igri
pitanje

pozdrav, imam jedan problem, kada igram cod2 ili cod4...ustvari, općenito bilo koju igru...igram ju cca. 10min te zatim dođe slijedeća pojava:

-zašteka na 1min, te zatim sva grafika postane kockasta, kojekakve se slikice pojavljuju vamo tamo... itd

-stisnem alt+tab i kasnije kad se nanovo vratim sve bude ok, do narednih 5min :( kada opet nanovo...tako možda jedan ili max 2 puta i zatim sve kompletno zašteka

-postane isto sve kockasto nemogu izać iz igre nikako odim preko task managera

-kada izađem zacrni se ekran i čujem samo onaj "kao" klik da se otvorio prozorneki...jednom sam uspio pročitat da piše "nv4_display driver ain't working properly" -ŠTA TO TREBA ZNAČIT?

-otišao sam na net i upisao na google to šta piše u prozorčiću i naišao sam na zanimljiv odgovor-da je moguće da je napajanej preslabo...

al ja i mislim da je napajanje preslabo jer grafa min. traži 450W a preporučljivo 500W a ja imam 400W, naime radi se o slijedećoj konfi:

Matična: Gigabyte GA-MA78G-DS3H,

CPU: AMD Phenom X4 9850,

RAM:  2x2GB DDR2,

HDD  500GB,

Grafika:  GF 9800GT 512MB

i to neko "crno" napajanje od 400W...:(

eto žalosno, jer sam kupio komp prvenstveno radi igara al eto Ćorak...

zato vas molim, nadasve PREKLINJEm

ako netko zna neki savjet??? rješenje??? odgovor???

Pozdrav,

Kristijan

Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD Phenom X4 9850, 2x2GB DDR2, HDD 500GB, GF 9800GT 512MB

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Gašenje u igri

Razlozi mogu biti slijedeći:

1. preslabo napajanje - moguće ako je neko "no name",

2. previsoka temperatura kartice - pokušaj npr. pojačati hlađenje (mislim da RivaTuner i AtiTool imaju mogućnost regulacije ventilatora),

3. driver za grafičku karticu - probaj skinuti najnoviji ili (ako imaš najnoviji) stavi verziju koju si dobio s karticom

KaeR
16 godina
neaktivan
autorov komentar

1. moguće

2. nie visoka temperatura, bude max 65°C za vrijeme igranja na high

3. isto mi je sa dobivenim driverom i sa najnovijim skinutim...

ja mislim da je ipak do napajanja, da je preslabo? šta misle ostali?

Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD Phenom X4 9850, 2x2GB DDR2, HDD 500GB, GF 9800GT 512MB
17 godina
neaktivan
Gašenje u igri

Temperatura i nije tako visoka. Biti će do napajanja, no prije nego uzmes novo posudi od frenda napajanje da se uvjeriš da je to to.

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
16 godina
Gašenje u igri

Ako grafa traži min 450W, a ti imaš 400W no-name vjerojatno je do toga. Još ako je malo starije (par godina)...

Preporučujem novo napajanje, recimo Corsair 450W...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Gašenje u igri

napajanje novo uzmi vx450 i nastavi igrat što si započeo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gašenje u igri

Slabo napajnje treba ti min 550w preporučujem 650w!!!

Tikviči vladaju svijetom!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Netreba mu minimalno 550w,,a ni 650w,, neka uzme neko kvalitetno napajnje od 450w ili 500,, Chieftec ili Fortron preporučujem,,

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Gašenje u igri
autorov komentar

ovo napajanje uzimama:

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=052757&id_artikl=052.757.004

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice