Emachines e640g prekidnaje punjenja

poruka: 5
|
čitano: 2.890
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Emachines e640g

Pozdrav,

radi se o malo stranijem laptopu (oko 3 godine) i problem se povremeno pojavi kad je laptop priključen na punjač.

Da malo bolje opišem problem: kad je laptop priključen na punjač, nekad nekad samo prekine punjenje (LED dioda na tipki za paljenje počne titrati), taj problem se da riješiti odspajanjem punajča te ponovnim priključivanjem istog i to radi tako neko vrijeme dok se opet isto ne dogodi. Rastavio sam laptop da vidim jel se možda konektor odvojio ili nešto slično tome, ali nisam našao ništa.

Jel moguče da je možda punjač pri kraju radnog vijeka, pa je to uzrok problemu ili je negdje drugdje problem?

I još jedan problem koji se pojavio nedavno. Tokom pokretanja neke 3D aplikacije (nekad i ne mora biti u pitanju neka 3D aplikacija već samo npr. browser) laptop crasha i jedino pomaže prisilno gašenje, nakon toga kad ponovo upalim laptop on kao da radi, ali na ekranu neka slike (ne pali se), treba odstajati 1-2 sata i nakon toga opet radi.

Pretpostavljam da bi možda mogao biti problem u grafičkom čipu?

Ima tko kakvih ideja kako bi to riješio ili bi bilo najbolje da kupim novi punjač/odnesem laptop na servis?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Emachines e640g

Ovo oko punjenja..u kakvom je stanju baterija?!Sto se tice chrasa, sumnjam da je graficki chip, ako laptop nije ciscen moguce da je dosta prasine, prljavstine uslo unutra, i da se pregrijava, i onda se chrasa, to sto se upali nakon 1-2 h moguce je da se laptop ohladi i onda se upali.Provjeri optimalne temperature, i temperature na svom laptopu.Optimalne temperature ces naci na netu ili user manualu, a temperature svog lapa provjeri uz EVEREST, AIDA64..imas dosta tih dijagnosticki programa..

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 21:25 (blue_tander).
15 godina
neaktivan

Što se tiče baterije stara je isto kao i laptop znači oko 3 godine, u kakvom je stanju, pa osrednjem; wear level dolje na ss kaže da je 30% od originalnog stanja...

Laptop sam nedavno čistio od prašine, tako da to ne vjerujem da je prašina uzrok. Isto tako za pregrijavanje sumnajm da je problem, dolje je ss temperatura (idle), ali na load ne prelaze 10-15 stupnjeva plus na ove idle temp (znaci negdje oko 60-65 je max temp na load-u).

Još nešto kaj sam danas primjetil, kad malo lupim sa laptopom (ispustim ga na stol tako da malo lupi) crasha isti trenutak. Dok ga onda idem palit laptop se upali, ali nema slike na monitoru, pa sam probal ponovo malo lupiti s rukom po njemu, i proradil je... kao da se nest vratilo na mjesto (ponovo se spojilo?), možda se negdje gubi kontakt ili nešto tome slično?

ss temp ss temp
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 23:37 (GrickoTahNaab).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Emachines e640g prekidnaje punjenja

Temperature su Ok.Mozda da nije flat kabal?!Onaj kabal koji povezuje plocu i ekran?HDD, jesi skenirao  HD Tunom?

15 godina
neaktivan

Evo sad sam skeniral sa HD Tune, 0% Damaged Blocks, i Health status je OK.

Pogledal sam i stanje tog flat kabla (monitor - ploča), ali čini mi se u redu, nego jedan drugi flat izgleda ko da je presavinut malo previše puta...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice