Dimljenje iz pc -.-

poruka: 24
|
čitano: 4.811
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Dimljenje iz pc -.-

Znaci ovako,kupio sam RAM-e i stavio ih u PC(vec sam napravio temu jednu u vezi slicnog ali nema veze)i ovdje na forumu sam trazio pomoc zato jer kad sam usao u igru nakon 3-4 min mi se pojavi BSOD.i jedan tip me savjetovao da podesim voltažu i to ali do toga nikad nisam stigao jer kad sam ponovo ubacio rame u PC i cim sam upalio racunalo pocelo se dimiti iznutra....brzo sam ga isljucio iza i iskopcao napajanje i maknuo RAM-e van jer sam mislio da je do toga,i izgleda da je bilo na svu sreću sve radi nema štete(kolko ja znam).Sad moje pitanje je:sto bi moglo biti uzrok tome dimljenju?

lolz

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Dimljenje iz pc -.-

Kaj ti ima biti čudno?

Pa vrijeme kolinja i dimljenja kobasica već traje!!!

Gle, nabavi drugu pločicu i probaj s njom, ili s ovom zadimljenom probaj na drugom kompu, pa javi.

Ili ti je do matične (socketa za RAM), ili to pločice RAM-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Dimljenje iz pc -.-

Vidoviti Milan rješava takve probleme.

Šalu na stranu, de navedi komponente koje imaš i iz čega je dolazio dim.

Jer kad nešto u računalu pusti bijeli dim, to nikako nije dobro.

Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Dimljenje iz pc -.-

Da li je moguće da je to zato jer su RAM-i korišteni(polovni),gle znam da sam budala jer kupujem   polovne rame al šta ću nema se para :P

lolz
15 godina
Dimljenje iz pc -.-

Koju plocu imas i koji ram?

iclock2much

0 0 hvala 0
18 godina
Dimljenje iz pc -.-

RAM se ne može dimiti. Autor teme trolla.

Moj PC  
1 6 hvala 0
13 godina
neaktivan

hmm ovako....
AMD athlon 64 x2 6000+ proc.
GTS 250 nvidia grafa
2 gb rama i sad s ova nova 2 bi bilo 4 al ga jebi xD
i matična AliveNF6G-DVI

lolz
13 godina
neaktivan
Dimljenje iz pc -.-

Ali ovaj dim nije bio bijel....ili je neznam...uglavnom smrdio je po plastiki evo jos uvijek sobu luftam -.-

lolz

0 0 hvala 0
18 godina
Dimljenje iz pc -.-

Sigurno nije napajanje? Koje je i koliko staro? Kada je zadnji puta detaljno očišćen PC?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Napajanje je novo! staro oko 2-3 mjeseca kada mi je frasnulo staro....evo još imam kutiju na stolu..naziv:OCZ CORE X STREAM 500W čiščenje je zadnji put bilo kada je stavljano i novo napajanje znaci oko 2-3 mjeseca ga nisam cistio...

lolz
16 godina
neaktivan
Dimljenje iz pc -.-

Izvadi ram i pošnjofaj jel koja smrdi? Tako da znaš di je izvor. Ja bi reko može bit napajanje.

Nenad
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a j***m mu ja milu nanu kad moram tako :D pa novo je!

lolz
17 godina

Postoji mogućnost da prilikom stavljanja RAM nije sjeo do kraja u utor pa je nastao neki kratki spoj tamo, a u tom slučaj možda sad imaš štetu i na toj pločici RAM-a i na tom utoru na ploči...

KaeR
13 godina
protjeran
191x7 kaže...

RAM se ne može dimiti. Autor teme trolla.

Nemoj biti presiguran, meni se dimio na starom PIII.

13 godina
neaktivan
Dimljenje iz pc -.-

evo išnjifo sam module rama i mogu rec da jedna smrdi više nego druga ali mislim da nisu obe s*****e nego ova sta vise smrdi a ova druga smrdi samo zato sto je bila pokraj ove,i ova sta smrdi ima na onom crnom kvadratiću kao neki bjeli trag mozda je to od pepela....a problem je sta neznam gdje je koja bila....-.- a ako kupim nova 2gb rama u istoj plocici i stavim u ovaj utor na kojem je bila ova sto se ''zapalila'' oce on raditi?

lolz

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Dimljenje iz pc -.-

Izvinite ali morao sam :D

Moj PC  
11 0 hvala 3
17 godina
LoLzii kaže...

evo išnjifo sam module rama i mogu rec da jedna smrdi više nego druga ali mislim da nisu obe s*****e nego ova sta vise smrdi a ova druga smrdi samo zato sto je bila pokraj ove,i ova sta smrdi ima na onom crnom kvadratiću kao neki bjeli trag mozda je to od pepela....a problem je sta neznam gdje je koja bila....-.- a ako kupim nova 2gb rama u istoj plocici i stavim u ovaj utor na kojem je bila ova sto se ''zapalila'' oce on raditi?

Ta pločica RAM-a je najvjerojatnije uništena, a za utor je teško reći, pogledaj pažljivo na matičnoj ploči oko utora i na samom utoru ima li kakvog vidljivog oštećenja...

KaeR
15 godina
Dimljenje iz pc -.-

Jesi prvo cekao da lampica prestane svijetliti na maticnoj prije nego si stavljao i cupao ram?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Trag od pepela... Jel ta plocica rama mozda bila drvena? lol
Pričam i serem bezveze
13 godina
neaktivan

hmmm e j*****a sad.nisam.kakva lampica gdje se nalazi?

lolz
13 godina
neaktivan

kolko vidim na utoru nema oštećenja ali sad se bojim stavit nove rame unutra zato jer ako je smrdan utor pitam se hoće li mi uništiti rame :(

lolz
15 godina
Dimljenje iz pc -.-

U principu ti ram prezivi ali ploca se skuri. Naime, kod mijenjanja rama je vazno da se ploca izbije, tj da nema u njoj jos naboja. Tome inace sluzi mala lampica na random dijelu ploce koja nakon gasenja racunala jos jedno vrijeme svijetli i trosi preostalu struju. Tek kada se ona zagasi onda ides nesto mijenjat. Evo, ja sam to naucio na svojoj kozi na jednoj staroj S939 ploci. Osla ploca al je ram ok bio.

0 0 hvala 0
15 godina
Dimljenje iz pc -.-

doslo do kratkog spoja. kad si skidao rame da li ti je islo lagano ili si ju silovao? Postoji mogucnost da je sjeban utor od vadenja i stavljanja natrag. pa je radi toga doslo do sranja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Skidao sam ih kao svaka druga normalna osoba,maknuo sam one kvačice i izvadio RAM-e,najbolje bi bilo da ja njega odvedem majstoru.

lolz
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice