Čudni problemi sa kompom

poruka: 14
|
čitano: 2.015
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Čudni problemi sa kompom
Bok ljudi,
prije par mjeseci PC mi se znao zamrzaviti za vrijeme gaminga te samo skuzio da je problem sa temp te sam kupio ventilatore. Ali sad imam novi problem sve igre koje sam prije pokretao bez problema na visokim postavkama danas mi laggaju. Ponekad kada mi se komp zacrni i kada pomaknem mis umjesto da norm nastavi raditi zna se dogoditi da ekran bude bijel sa sivim tockicama. Zna li iko u cemu je problem?
Moja konf je:
FX 4300
RX 470 4 GB
8 GB rama

0 0 hvala 0
17 godina
Čudni problemi sa kompom

S FX 4300 ne možeš baš ništa na high postavkama, taj proc ti koči grafu tj grafa ti radi kao radeon R7 250 a ne RX 470.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Re: Čudni problemi sa kompom
Ali prije mi je npr fifu pokretalo na high 100 fps sada jedva 30. Fortnite sam bez problema pokretao na epic na 60 fps sada na 30 i to stalno laga makar bile low postavke.
17 godina
Čudni problemi sa kompom

Temperature?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Temperature su normalne. Jeli moguće da se to događa zbog toga što nisam mijenjao termalnu pastu proc?

17 godina
Čudni problemi sa kompom

Šta ti znači "temperature su normalne"? Daj navedi temperature pod opterečenjem. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Čudni problemi sa kompom

Lijeva slika normalan rad, a desna je pod opterecenjem.

0 0 hvala 0
17 godina
Čudni problemi sa kompom

Procesor ti se pregrijava, sve preko 63 stupnja šteti FX-u.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
I što bih trebao napraviti da komp radi kao i prije? Jeli treba mjenjati termalnu pastu i može li kakva preporuka kako rješiti problem.
17 godina

Očistiti komp (detaljno očistiti hladnjak), zamijeniti termalnu pastu pa provjeriti temperature. Ako i dalje budu visoke, zamijeniti hladnjak nekim boljim.

8 godina
neaktivan
A što se tiće problema nakon sta se zamraci i pomaknem miš dogodi se nešto slično kao na slici u čemu je tu problem.

0 0 hvala 0
17 godina
Čudni problemi sa kompom

Pregrijavanje. Ako se nastavi, testiraj memoriju s Memtest86 barem 5-6 sati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
protjeran
Čudni problemi sa kompom

Da se tebi možda GPU ne pregrijava, odnosno da nešto sa ventilatorom ne štima ? Baš gledam slike i na desnoj dolje imaš 1RPM kao minimum.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
A sada se stvorio novi problem imam 8 gb rama, a piše mi da je iskoristivo samo 3.96 gb. Imam 64 bitni windows 10.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice