Čudan problem nakon čišćenja

poruka: 4
|
čitano: 778
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Danas sam išao očistiti filter za prašinu na bočnoj stranici, i nastavio sam s unutrašću.

Izvadio sam grafičku i propuhao ju. Usisivačem sam povukao prašinu, pazio sam, radio sam to stotinu puta.

Vratio sam grafičku, spojio i zatvorio jednu bočnu stranicu.

Onda sam otvorio drugu, da provjerim kablove na diskovima jer sam slučajno povukao jednu ladicu. Sve je bilo OK, i spojio sam kompjuter.

Onda se upalio, otprva, ali nije bilo jednog diska. Ugasio sam ga, otpojio napajanje i skinuo bočnu stranicu. Stavljanjem nje sam vjerovatno zakačio kabal od napajanja od jednog diska. (nije sistemski)

Lijepo sam ga priključio i pustio ga da se upali. Otišao sam u drugu sobu i vratio se nakon minute i vidio da se opet pali, ispočetka, bio je na BIOS 'dijelu'. Gledao sam i dugo mu je trebalo da se pojavi welcome screen. Znači pojavila se samo strelica (pointer) i nakon 10-ak sekundi su se učitali Windowsi, tj. pojavio se Welcome screen.

Krenuo sam igrati FC3 i sada, kada gledam u more, neopisivo trza, možda 1 FPS. Toga prije nije bilo.

Što sad mogu učiniti, do čega može biti?

Hvala!

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Čudan problem nakon čišćenja
chutac kaže...

Danas sam išao očistiti filter za prašinu na bočnoj stranici, i nastavio sam s unutrašću.

Izvadio sam grafičku i propuhao ju. Usisivačem sam povukao prašinu, pazio sam, radio sam to stotinu puta.

Vratio sam grafičku, spojio i zatvorio jednu bočnu stranicu.

Onda sam otvorio drugu, da provjerim kablove na diskovima jer sam slučajno povukao jednu ladicu. Sve je bilo OK, i spojio sam kompjuter.

Onda se upalio, otprva, ali nije bilo jednog diska. Ugasio sam ga, otpojio napajanje i skinuo bočnu stranicu. Stavljanjem nje sam vjerovatno zakačio kabal od napajanja od jednog diska. (nije sistemski)

Lijepo sam ga priključio i pustio ga da se upali. Otišao sam u drugu sobu i vratio se nakon minute i vidio da se opet pali, ispočetka, bio je na BIOS 'dijelu'. Gledao sam i dugo mu je trebalo da se pojavi welcome screen. Znači pojavila se samo strelica (pointer) i nakon 10-ak sekundi su se učitali Windowsi, tj. pojavio se Welcome screen.

Krenuo sam igrati FC3 i sada, kada gledam u more, neopisivo trza, možda 1 FPS. Toga prije nije bilo.

Što sad mogu učiniti, do čega može biti?

Hvala!

Možda ti nije dovoljno dobar procesor i grafička. Ako imaš slabi kompjuter onda će ti štekati. Probaj staviti sve na LOW u igrici, pa je onda pokreni. Ako bude dobro radilo, a malo trzalo, onda ti je slab komp. Odnesi ga na servis pa neka ti nešto naprave.

14 godina

Otvori ponovno i pregledaj jel sve u svojim utorima ponekad je dovoljan mali udarac ili trzaj da nešto pobjegne iz mjesta, možda neki kabel ili nešto.

http://d-u-d.deviantart.com

1 1 hvala 1
15 godina
neaktivan

Riješio sam odmah taj dan, a nisam napisao.

Grafička očito nije stajala kako spada. Ponovno sam ju stavio i sve radi! :)

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice