Cudan problem kod paljenja kompa

poruka: 14
|
čitano: 2.547
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Ovako , kad palim komp cuje se slicni onaj zvuk kao kada restartirate ga. I on se cuje po 10-tak puta i onda normalno boota.. to se desava samo kad je grafa u njemu inace imam i integriranu kad mi komp radi na njoj sve super mislim i ovako je super samo sto nekada kada grafa povuce malo vise snage on se i ugasi ili jednostavno freeze.. ugl skuzio sam da mi grafa radi u x8 a ne u x16 modu je da to puno ne znaci ali bi htio vidit dal se moze sta oko toga napravit... grafa je XFX ATI HD 5550 1 GB DDR2 (60 W MAXIMUM misecini vuce ) , GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G REV 1.0 , ja znam da je maticna ali me cudi kako to da nijedan kondezator nije napuhan na njoj niti oko utora za grafu niko nezna sta bi to moglo bit . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Cudan problem kod paljenja kompa
ma, ili ti je napajanje preslabo da bi grafička mogla još radit... ili je nisi dobro uštekao...
ili nisi prebacio monitor na grafičku sa integrirane pa nemaš slike ;))))
.. uglavnom ako ti inače komp radi normalno bez te grafičke, znači da on valja...

tvoj problem je ili u neispravnoj grafičkoj, napajanju, krivo uštekana, ili nisi žicu od monitora uštekao u grafičku pa nema slike...
13 godina
neaktivan

Napajanje ti je Kinez koji daje manje napona na railovima od deklariranog, još ako je napajanje starije... Ništa nije isključeno.

Kada radiš na integriranoj grafičkoj, sve je OK, što je i logično.

Za X8 i X16 mod je važan samo PCI-E slot, dakle, ako tvoja ploča ima X16 PCI-E slot, premjesti grafičku (kad kupiš neko brand-name napajanje tipa XFX ili bilo koje drugo).

Ako baš želiš eksperimentirati, upali FurMark na integriranoj kartici i vidi ima li onda problema (da isključimo druge komponente).

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
satara kaže...
ma, ili ti je napajanje preslabo da bi grafička mogla još radit... ili je nisi dobro uštekao...
ili nisi prebacio monitor na grafičku sa integrirane pa nemaš slike ;))))
.. uglavnom ako ti inače komp radi normalno bez te grafičke, znači da on valja...

tvoj problem je ili u neispravnoj grafičkoj, napajanju, krivo uštekana, ili nisi žicu od monitora uštekao u grafičku pa nema slike...

napajanje? na njemu je bilo CORSAIR VX 450 W KOJI JE PALIO I7 2600K !!! .. i opet je zezo . ustekao? ne stavio sam ati hd 3850 kad je bila najaca i nije mogo bootat , prebacio monitor na graficku? sad ti ovu poruku preko njega pisem ... znaci sta god si genijalac reko nije nijedno od toga xD... maticna je 

13 godina
neaktivan
BestOne kaže...

Napajanje ti je Kinez koji daje manje napona na railovima od deklariranog, još ako je napajanje starije... Ništa nije isključeno.

Kada radiš na integriranoj grafičkoj, sve je OK, što je i logično.

Za X8 i X16 mod je važan samo PCI-E slot, dakle, ako tvoja ploča ima X16 PCI-E slot, premjesti grafičku (kad kupiš neko brand-name napajanje tipa XFX ili bilo koje drugo).

Ako baš želiš eksperimentirati, upali FurMark na integriranoj kartici i vidi ima li onda problema (da isključimo druge komponente).

graficka je totalno u redu kupljena u linksu do maticne je sto posto samo me cudi zasto se to desava a na njoj ni kondezatori ni nis nije napuhano, btw maticna je iz 2006 ali u 2008 oodjednom kad sam stavio graficku nakon par dana nije mogo bootat ... 

i da pogledaj mi u moj pc maticna mi ima samo jedan utor za grafu 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 16:11 (Damir1908).
13 godina
neaktivan

U "Moj PC" piše da imaš kineza, od kud bismo mi trebali znati da ti imaš to napajanje koje imaš i onda nas kriviš. Od kud ti pravo, halo?!

Ako je do matične, kako onda sa integriranom karticom radi sve OK, a sa tom 5550 (koja je low-end) nekad POST-a više puta dok ga na kraju ne upali?

Jesi li siguran da taj "beep" ispusti baš 10 puta, tj. možda sama matična javlja nekakvu grešku, ali ju ti ne prepoznaješ.

Kažem ti, probaj u nekom drugom PC-u tu tvoju 5550 grafičku na FurMark pa ćeš vidjeti. Ovo je puko nagađanje, jer mi nismo Baba Vanda niti naricatelji.

EDIT: Ako ti matična ima samo jedan PCI-E utor, onda je valjda taj jedini utor X8, pa se pozdravi sa boljim grafičkama, a za ovu ionako nema veze.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 16:18 (BestOne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2385#ov x16 je nisi cito prosla grafa mi je radila i nakon nekog vremena prestala ... nije bas deset al dosta puta se cuje al zvuk je kao onaj za restart..oces da ga sad restartiram pada ti kazem kolko tocno tih bipova se cuje ?

do grafe nije kupljena nova i do maticne moze samo bit al sta ? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 16:57 (Damir1908).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2385#ov x16 je nisi cito prosla grafa mi je radila i nakon nekog vremena prestala ... nije bas deset al dosta puta se cuje al zvuk je kao onaj za restart..oces da ga sad restartiram pada ti kazem kolko tocno tih bipova se cuje ?

do grafe nije kupljena nova i do maticne moze samo bit al sta ? 

Postoji i roba sa greškom, al' OK.

Uglavnom, ne bih rekao da je do matične.

13 godina
neaktivan

hm tri grafe nisu na njemu radile i ova treca isto nije sve dok nisam bzv pustio da radi te bipove da vidim sta ce bit i bootnuo je ati hd 3850 i ova tu i jos jedna nesjecam se koja al slaba je bila 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Znači problem može biti ili napajanje ili matična ploča, odnosno relacija matična -> PCI-E X16 slot.

Probaj s drugim napajanjem, bez obzira na sve, da budeš siguran, ako ne bude radilo, znaš do čega je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

tri napajanja promjenio jedno to bilo corsair vx 450 W , 500W istoneko nesjecam se i ovo spire 420W .. maticna je samo da ti kazem tocno kolko bipova se tih cuje ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

tri napajanja promjenio jedno to bilo corsair vx 450 W , 500W istoneko nesjecam se i ovo spire 420W .. maticna je samo da ti kazem tocno kolko bipova se tih cuje ? 

Mogao si reći već odavno, ovako spam radimo.

16 godina
neaktivan
e hebiga, ja sam dao odgovor na ono šta si napisao na početku.. drugi put daj sver detalje šta si probao, šta nisi, pa se neće gubit vrijeme na neke stvari koje si kak ti već iskušao...

dalje mi se neda čitat..
poz
13 godina
neaktivan

Uglavnom to nije ni beep nego se stalno restartira sama od sebe takav je zvuk i to bude kao 2 puta se restartira za redom i onda nakon 1-2 sekunde opet tako da vas nebi bunio .. da pojasnim

nekad se pali ovako : 2-2-2-2 ( znaci 2 restarta stane na sekundu i opet i tako 4 puta po 8 restarta) 

ILI ovako 2-2-2-2-2-2-2-2 ( znaci isto2 restarta samo sto tako radi 8 puta po 16 restarta) 

sad tek pisem jer sam sad imo vremena da se igram sa njim ugl izvadim ja grafu ovu i normalno prikljucim na integriranu i isto i ja iskljucim komp izvadim bateriju iz maticne i stavim drugu nakon 5 min ( da maticna zaboravi sve postavke vrijeme itd... ) .. upalim i opet isto i onda nakon drugog paljenja na integriranoj tek je normalno upalio ali slika je na integriranoj kako bi reko nisu crtice ali ono nije cista .. ( nisam vam reko jednom sam igro cod 4 i odjednom tako se slika pokvari ali se bila i vratila) i ja odma pomislim na ramove a imam 2 gb rama plocicu stara nema ni 1 mjesec samo nju ukljucim i opet isto..vratim grafu natrag i upalim ga i odma se ugasi i tako 2 puta i tek od 3 je upalio ali opet ono s restartom... ali kad ga upalim kao da grafa nema dovoljno struje da upali ai kad mi detecta na pocetku ide drivers ide sporije ( imo sam u praksi kod frenda da na jednom utoru brzo bi to proslo a na drugom bi sporo kao meni proslo ugl je bilo da su mu na maticnoj oba dva ram slota riknula tako su mu bar rekli ) ..ali i dalje nemislim da to ima ikakve veze zar ne ? btw ovo sa detect ide driver ide sporije odkad sam novi proc stavio na nju inace je bio amd sempron pa jel moguce da je radi toga ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice