Cudan pixel

poruka: 12
|
čitano: 2.762
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Cudan pixel

imam neki cudan pixel na monitoru, tj 1 zeleni, na bijeloj podlozi je zelen dok ga na tamijoj boji neprimjetim uopce, na plavoj je isto neprimjetan, tj plav, jedino na crvenoj boji je crn

samo za kolegu dolje: Kako to rijesiti i dali se uopce moze?

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2012 17:58 (MARKOcVp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Cudan pixel
MARKOcVp kaže...

imam neki cudan pixel na monitoru, tj 1 zeleni, na bijeloj podlozi je zelen dok ga na tamijoj boji neprimjetim uopce, na plavoj je isto neprimjetan, tj plav, jedino na crvenoj boji je crn

Hvala ti što si nas o tome obavijestio.

Imaš li možda kakvo pitanje?

14 godina
protjeran
BMT kaže...
MARKOcVp kaže...

imam, gore edit ^

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2012 17:58 (MARKOcVp).
16 godina
Cudan pixel

Pregorio je tranzistor na matrici. Ne možeš nikako popraviti.

Demokratija je kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan.

0 0 hvala 0
17 godina
MARKOcVp kaže...
BMT kaže...
MARKOcVp kaže...

imam, gore edit ^

Kao što je drugi kolega rekao, nažalost, možeš samo sjesti i plakati.

15 godina
Cudan pixel

imao je to moj prijatelj samo sto je njemu bio konstanto zeleni pixel, i nazalost ako ti to tolko ne smeta koristi ga dalje :P.

http://www.omsisimulator.smfnew.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Cudan pixel

haha, sjesti i plakati

pa niti ga neprimjetim

dali je to neki problem? mislim da nece jos njih biti sad odjednom?

LooooooL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MARKOcVp kaže...

haha, sjesti i plakati

pa niti ga neprimjetim

dali je to neki problem? mislim da nece jos njih biti sad odjednom?

Ma to je samo izraz, a odgovor na ovo pitanje ti je kao i s bad sectorima na hardu. Može ostati izoliran slučaj, a može se problem početi i širiti. To ti nitko neće znati odgovoriti.

14 godina
protjeran
Cudan pixel

citam po netu, da nije to zapeli pixel?

LooooooL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja mislim da ti se radi o zapelom (stuck) pixelu

Inače radi se o tome da lcd monitori najčešće nakon nekog vremena počnu gubit pixele

e sad treba razlikovat death pixele (mrtve) i ove samo zapele. Ovi zapeli pikseli mogu se u većini slučajeva popraviti.

Naime moj je monitor prije 1.5 godinu dobio 3 zapela piksela koji su bili bijele boje i uočljivi na svim podlogama.

E sad ja sam ih sva tri popravio zahvaljujući ovom programu http://udpix.free.fr/ ,koji je bdv. free, 

i laganim pritiskom vrhom kemijske olovkom koju sam obložio nekim mekanim matrijalom na problematični pixel...

ali budući da tvoj pixel nije toliko zglavljen mislim da će ti samo ovaj program bit dovoljan.

Znači kad god upališ komp pustiš ga da radi na tom pixelu sve dok ti problem ne nestane...

a ako to žakaže onda: http://www.makeuseof.com/tag/best-software-solutions-to-fix-a-stuck-pixel-on-your-lcd-monitor/

http://www.geeksaresexy.net/2007/08/06/how-to-fix-a-stuck-pixel-on-an-lcd-screen/

ali kažem možda to kod tebe nije niti potrebno, i bolje ništa ne reskirati sa mehaničkim metodama (jer možeš nešto i oštetit još više ako nebudeš pazio) kad se radi

samo o jednom pixelu koji nije uopće toliko uočljiv. Probaj sa ovom softverskom metodom... ništa te nekošta i nemaš šta izgubit

P.S: Pixeli koje sam na ovaj način popravio na svom monitoru nakon 1.5 godinu još uvijek rade i nije poslje bilo nikakvih problema...

naravno neki nisu te sreće i nakon što se pojavi jedan ekran bude prepun loših piksela.

Sretno

GK
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 0:08 (Stadimonov).
17 godina
MARKOcVp kaže...

samo za kolegu dolje: Kako to rijesiti i dali se uopce moze?

- može. Masiraj ga. {#} nije šala, ostatak vidi prošli post, tj stuck pixel, ponekad (kontakt) proradi. Masažu možeš obaviti nečim 'nježnim' pazeći da ne izgrebeš ekran, može prstom. Ako se upali, to je to.... ali možda se opet ponovi greška nakon nekog vremena.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
protjeran
Cudan pixel

ma upalio sam ovaj progeam, ako uspije super i kolko to treba otprilike i na kolko ms da stavim, sad je na 30, i sve boje se vrte, mislim nezelim da nesto shebem pa necu nsita fizicki, ionako ga jedva primjetim i na bijeloj boji zas kad dodem na 10cm i zagledam se skontam svijetlo zeleno...

primijetio sam ga i prije par mjeseci i sad sam ga opet skonto slucajno pa htio vidit sta je...i juce kad sam pola sata pregledavo cijeli ekran, al doslovno, primjetio sam u kutu jedan sivkasti ali ko da niej cijeli pixel, nego neka mrvica, moguce ogrebano

inace monitor je star 3godine

LooooooL
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice