Corsair Vengeance 8GB

poruka: 8
|
čitano: 1.018
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Corsair Vengeance 8GB problem

Pozdrav svima !
Prijatelj je kupio ovih 8GB rama i kada ih stavi u komp , prilikom pokretanja računala, komp radi cudne zvukove kao da se "guši" i nezeli se uopce pokrenut.

Ima AMD Phenom II 550 Black edition i matičnu ASUS.

Nakon što stavi svoje stare rame , G.SKILL 2GB sve je normalno i komp se normalno pokreče . Probali smo staviti i jednu plocicu posebno i opet ista stvar.

Zanima me što bi mogao biti problem i kako ga riješiti .

Hvala.

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Corsair Vengeance 8GB

Ram memorija nije kompatibilna sa plocom.

Stavi staru plocicu nazad i updateaj BIOS od MBO na zadnji pa pokusaj.

A mozda samo clear CMOS pomogne.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 20:08 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Corsair Vengeance 8GB problem

Tvoja maticna ima 4 utora za RAM i pošto podrzava do max. 16GB memorije , najvjerojatnije bi to bilo po svakom utoru 4GB ! Ti imas plocicu od 8GB i zato najvjerojatnije ne radi ! Trebao je kupit 2 x 4GB !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
Corsair Vengeance 8GB

Kupljeni jesu 2x4gb rami tak da nije do toga problem , također su isprobani isti rami samo 2x2gb i opet isto ...

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Corsair Vengeance 8GB

Onda si stavio krivi link za memoriju i po tome sam ja dao svoj zakljucak , no nema veze !

Dal ste probali memoriju po svim utorima ?

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
Corsair Vengeance 8GB

Ispričavam se za krivi link , uglavnom ova memorija je  ista samo sto je 2x4gb .
Da probali smo u svaki utor i svaki puta isto , cim se računalo pokrece stvara neke zvukove kao da se guši i nema slike na monitoru... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Corsair Vengeance 8GB
Intel Core i7 kaže...

Kupljeni jesu 2x4gb rami tak da nije do toga problem , također su isprobani isti rami samo 2x2gb i opet isto ...

E kakve su sanse da su oba kita neispravna ? Ste mozda probali tu memoriju ne nekom drugom kompu ? Eventualno updejtat BIOS na zadnju verziju ( ako nije zadnja verzija na MBO ) kako je vec kolega napisao !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
Corsair Vengeance 8GB

Neznam , sumnjam bas da niti jedan ni drugi paket rama ne radi , zato jer smo kupili 2 paketa rama ( jedne je frend ostavio sebi , a jedne ce dat prijatelju , njegovi su 2x4gb , a od njegovog prijatelja su 2x2gb ) i nijedan ni drugi ne rade.

Danas idem k njemu pa cu probat updateat bios i clear cmos pa cemo vidit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice