Corsair H60 problem

poruka: 20
|
čitano: 2.155
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Corsair H60 problem

Danas sam u ADMu uzeo H60. Sve super išlo, fino ga ubacio u komp i sve to, ali kad sam ga upalio, pratio sam temperature jedno pola sata i temperature proca su stalno bile oko 40-45°C u idle-u. Prvo što mi je palo na pamet jest da sam nešto krivo montirao i na kraju shvatio da sam vent stavio tako da ne puše na radijator, nego da vuče zrak iz njega. Okrenuo sam vent i sve zašarafio, al kada sam opet upalio komp temperature su ostale iste, stalno se vuku oko 45°C. Pomislio sam da sam glup ili nešto, pogledao malo po forumima i vidim da su temperature u idle-u svima oko 35°C, a kad je proc clockan oko 45. Glavni razlog zašto sam uopće kupio H60 jest da malo clocknem procesor, a da temperature donekle ostanu normalne. Neznam stvarno što bi mogao biti problem. Ja sumnjam na onu pastu koja se dobije već namazana na blok, nekako mi je jeftino izgledala. Jel moguće da je to ili može biti nešto drugo? Pomoć!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Corsair H60 problem

Jesi dobro postavio blok, kakvu pastu koristiš?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Corsair H60 problem

Prilično sam siguran da sam blok dobro postavio,postavio sam ga po uputama. Gledao sam malo po internetu i ljudi su ga postavili kao i ja.
A pasta je ona koja se dobije već namazana na blok.

17 godina
Abstract kaže...

Prilično sam siguran da sam blok dobro postavio,postavio sam ga po uputama. Gledao sam malo po internetu i ljudi su ga postavili kao i ja.
A pasta je ona koja se dobije već namazana na blok.

Pa za početak, nabavi neku poštenu pastu.

A drugo, s njima ti nema previše experimentiranja, ili radi, ili neradi {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
Corsair H60 problem
ta pasta kaj je goree na njemu je jedna od boljih tako da nije problem u njoj. slozi sve kak je nacrtano u onoj knjizici kaj je dosla s njim. ili pogledaj na youtubeu, imas video bas od corsaira kak se montira. meni je 2500k na 4.5ghz pa mi je idle 35C, load 65 max.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Otići ću sutra do ADMa pa ću uzet onu Artic Silver 5 pa ću vidit šta će onda bit.
A evo stavit ću neke slike pa sam prosudi :P

17 godina
Abstract kaže...

Otići ću sutra do ADMa pa ću uzet onu Artic Silver 5 pa ću vidit šta će onda bit.
A evo stavit ću neke slike pa sam prosudi :P

koji proc hladiš?

17 godina
neaktivan

Intel Core i7 2600k,zašto?

15 godina

Gle, što se tiče paste to nije problem 99% u kvaliteti ( ako je uopće pasta kriva ) nego kako je naneseno. Dokazano je i testirano da razlike između skupljih i običnih pasti gotovo pa da ni nema što se tiče temperatura. Razlika ti je doslovno stupanj ili dva. Dakle, nemoraš bacat novce na "kvalitetniju" pastu jel to nije riješenje. A i navedi šta se hladi da znamo !

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2012 20:12 (itomic009).
17 godina
neaktivan

Hvala na informaciji!
Hladim i7 2600k kao što sam gore napisao.
A da probam stavit push-pull konfiguraciju?

15 godina

Pa u idleu to igra malo ulogu. Jel CPU clockan ili je stock ??

17 godina
neaktivan

CPU nije clockan.
A neznam što onda može bit problem :(

15 godina
Corsair H60 problem

S kojim programom mjeris temp. ? Izmjeri s vise njih za slucaj da tvoj krivo ocitava !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jesi probao vidjet šta se dešava pod punim gasom ?? Možda je nešto neispravno došlo već, tipa pumpa ili protok vode kroz sustav !!

17 godina
neaktivan

Mjerim sa Aidom64, to je prije bio Everest, al sad su ga preimenovali.

Idem pokrenut Prime pa vam napišem kakve su temperature.

15 godina
Corsair H60 problem

Probaj mjerit s HW Monitorom !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Corsair H60 problem

Deset minuta je Prime radio, temperature se nisu digle iznad 58C

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Hm, pa nebih rekalo ni da trebaju ić niže ???

17 godina
Abstract kaže...

Deset minuta je Prime radio, temperature se nisu digle iznad 58C

pa to je ok...

17 godina
neaktivan
Corsair H60 problem

Restarto sam komp, instalirao HW Monitor i sad je sve u redu.Temperature u idle-u su oko 36C.
Hvala puno svima!

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice