Car player cannot play USB

poruka: 12
|
čitano: 1.827
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Car player cannot play USB

Znači prije cca godinu dana uzmem USB koji je bio formatiran na FAT32 (bila je pohranjena muzika za auto) i formatiram ga na NTFS kako bi ga napravio bootabilnim za podizanje novih windowsa. Nakon odrađenog posla, "preformatirao" sam nazad u FAT32 i muzika u autu i dalje lijepo svira.

Prošli tjedan, ista situacija.

Sa FAT32 na NTFS, dignem windows novi, vratim USB na FAT32 ali ovaj put car player izbacuje poruka "Cannot play USB".

Više puta sam formatirao u FAT32 i provjerio, ali i dalje bez promjene. 

Neke ideje, savjeti, u čemu bi mogao biti problem ? Je li možda rješenje neki program za formatiranje (G-Parted) ili nešto treče ?

Inače USB savršeno radi bez ikakvih problema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2018 17:53 (crometal).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Re: Car player cannot play USB

Koji program koristiš za formatiranje ?

Trust nobody, become the best !
11 godina
neaktivan

My Computer -> Format

Nisam nikada u godinama rada korisio posebne programe upravo zato jer je sve radilo savršeno sa Windowsovim običnim formatiranjem.

Je li, to je Disk Managment tip formatiranja. Ništa specijalno.

8 godina
neaktivan

Probaj MiniTool Partition wizzard

Trust nobody, become the best !
11 godina
neaktivan

Nažalost nije riješilo problem.

14 godina
neaktivan

Probaj ostaviti u NTFS formatu i vidi jel onda radi.

11 godina
neaktivan

Teoretski ne smije raditi u NTFS-u , a i iz iskustva znam da player u autu ne podržava NTFS (barem stariji modeli playera).

Sada sam pomoću MiniToola obrisao particiju i napravio novu, možda je neki sektor bio pokrvaren iako je test pokazao da je USB savšeno čist.

17 godina
crometal kaže...

Teoretski ne smije raditi u NTFS-u , a i iz iskustva znam da player u autu ne podržava NTFS (barem stariji modeli playera).

Sada sam pomoću MiniToola obrisao particiju i napravio novu, možda je neki sektor bio pokrvaren iako je test pokazao da je USB savšeno čist.

i provjeri da nema vise particija na njemu, znaju biti neke skrivene UEFI particije ili sto li

11 godina
neaktivan

Postojala je jedna UEFI particija ali kao što rekoh, izbrisao sam potpuno cijeli disk i ponovo ga formatirao. Teoretski bi sada moralo raditi, ali nažalost ni to nije riješilo problem.

15 godina
crometal kaže...

Postojala je jedna UEFI particija ali kao što rekoh, izbrisao sam potpuno cijeli disk i ponovo ga formatirao. Teoretski bi sada moralo raditi, ali nažalost ni to nije riješilo problem.

koliko gb ima taj stik? Da li radi neki drugi stick formatiran u fat32 u tom playeru?

11 godina
neaktivan

8 GB

Vjerujem da bi neki drugi stick radio, ali stvar je u tome da to sređujem kolegi. Nit je moj stick nit je moj auto. Tako da nisam probavao, a iskreno da ti kažem, u ovom trenutku odbijam opciju da jednostavno promjenim stick i na taj način riješim problem. Jednostavno iz razloga što po svakoj teoriji mora raditi, ali u praksi to nije slučaj.

11 godina
neaktivan

Problem riješen. Za one koji u buduće budu imali sličan ili isti problem, trebalo je koristiti MBR način formatiranja, a ne GPT. Uz alat MiniTool Partition Wizard postoji ta opcija, tako da se ne mora koristiti posebne naredbe u cmd-u.

Hvala na savjetima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice