evo jučer sam dobio novi komp i jako je bučan...šta da radim?
Ja mislim da to moze da ti bude zbog losih kulera ili lose zvucne izolacije kucista.
daj malo više detalja o PC-u
jel imaš vent. za ispuh iz kućišta to uglavnom riješava te problem(govorim iz iskustva)
jake komponente a kućište malo(toplo im je unutra)
jel imaš kakav vent. za ispuh na kućištu
daj nam još temperature komponenti ak imaš kakav programčić
nznm dal iam vent za ispuh...evo temperature...jel se može nešto kupit da se to popravi neki dodatni vent ili neš??
Jesu li ti to temperature pod opterećenjem?
nznm to sam sad u SIW-u pogledo...
Ja sam imao problem sa bucnim racunarom zbog nekog nekvalitetnog kulera koji nije imao dovoljnu snagu za svoj posao pa kada se naprezao pravio je veliku buku zamenio sam ga i kuciste se skoro nije ni culo.
a recite mi šta da napravim kupim ili bilo kakvo rješenje
Zamjeni stock cooler nekim kvalitetnijim.
Vidim da ti je CPU Fan na 5000 RPM-a što je svakako previše.
Na grafi su temperature dobre ali i ona u loadu zna biti bučna,to ti je tak jednostavno kod nje.
Evo dva kvalitetna coolera koja bi dobra hladila tvoj proc
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_70&products_id=8413
Ovisi koliko misliš dati za cooler.
Ne bi ti bilo na odmet koji vent ugraditi ispušni da u kućištu osiguraš bolji protok zraka.
Ak si dobio komp a jesi li dobio i garanciju? Ako jesu s garancijom moraš samo reklamirati da ti tvoj komp jako buči. Oni če otklonoti kvar od buke. Probaj prisluhni sluh kod napajanje jel jače buči a ako nije onda je coler loš na procesoru.
Gledaj ovako, meni moja 4890 se čuje ka jet plane. Ja san stavia 2 ventilatora za usis i jedan za ispuh i temperature i buka su se znatno smanjile. Tvoj problem je jedino ako si kupia gotovo računalo (po komponentama se nebi reklo) imaš naljepnicu na kućištu za garanciju pa to nebi smia otvarat. Inače ako misliš da se fibra i buka smanji onda ćeš to morat napravit jer ka šta je u mene slučaj ventilator od grafe mi se puno manje vrti i buka je znatno manja. Al isto nebi bilo loše i prominit ventilator na procu jer ako je onaj Stock cooler onda je bučan ka sam vrag, ja san ga dobia sa 1055T i odma san ga maka.
Ak si dobio komp a jesi li dobio i garanciju? Ako jesu s garancijom moraš samo reklamirati da ti tvoj komp jako buči. Oni če otklonoti kvar od buke. Probaj prisluhni sluh kod napajanje jel jače buči a ako nije onda je coler loš na procesoru.
Nema šanse da napajanje jako buči,ne mogu ove komponente toliko opteretiti napajanje.
Na slici se sve jasno vidi,cpu cooler pravi nesnosnu buku.
Imao sam i ja problema sa stock coolerom,išao mi je sve do 7500 rpm-a u loadu pa sam ga morao mjenjati za ovog coolermastera koji je nebo naspram ovog stocka.
Ovi u servisu ti mogu jedino smanjiti u BIOS-u level "CPU Quiet Fan"ali ne možeš se nadati da će ti oni mjenjati cooler besplatno.
Ovaj stock cooler koji se isporučuje sa Phenomima je jednostavno loš da bi hladio takav proc i tu se ništa ne može nego nabaviti bolji.
Nema šanse da napajanje jako buči,ne mogu ove komponente toliko opteretiti napajanje.
Imao sam i ja problema sa stock coolerom,išao mi je sve do 7500 rpm-a u loadu pa sam ga morao mjenjati za ovog coolermastera koji je nebo naspram ovog stocka.
Ovi u servisu ti mogu jedino smanjiti u BIOS-u level "CPU Quiet Fan"ali ne možeš se nadati da će ti oni mjenjati cooler besplatno.
Ovaj stock cooler koji se isporučuje sa Phenomima je jednostavno loš da bi hladio takav proc i tu se ništa ne može nego nabaviti bolji.
Pa zar nema onaj amd kuul and kvajet, znaci da smanjuje vrtnju, i kod mene intel ode na 2500 rpm ili više ako ne ukljucim naj feature u biosu na nižoj vrtnji, i drćži na 1200rpm.
Ne, ako je kupljen s garancijom i nesmije se otvarat ako se otvara tj skidanjem naljepnicu gubi pravo kod zamjene Pc komponenta i tad se plača pune cijene servisiranja i plus dijelovi kod ugradne, jer ako kupiš novo računalo tad ti oni zalijepe naljepnicu i tu nemožeš ništa, jedino odneseš na servis jer pod garancijom znači besplatni seervisiranje računala. I ako nisu zaljepljeni naljepnicu tad smije i čak nakon isteka garanciju smiju otvarat. Imam ftrenda koji radi na servisu i znam sve jer sam sve vidio.
nači šta bi sve trebo kupit i napravit da mi se buka smanji?...komponente sam složio sam i ovi u adm-u su mi ih spojili....mogu ja njima reć da mi komp jako buči i da mi stave neke ventilatore ili neš da prestane?
Bucan ti je stock kuler kao i vecini ljudi,vrti se na ogromnim okretajima i to stvara veliku buku!
Šta da radis?Ako imas višta novaca kupi pasivni hladnjak na grafu i neki dobar kuler za proc!
Ja sam buku rjesio tako da sam kupio MUGENA i pasivni hladnjak za grafu tako da mi u racunalu rade samo dva venta i to na malim okretajima...
mogu potrošit oko 350 kn...
nači šta bi sve trebo kupit i napravit da mi se buka smanji?...komponente sam složio sam i ovi u adm-u su mi ih spojili....mogu ja njima reć da mi komp jako buči i da mi stave neke ventilatore ili neš da prestane?
Prvo, imaš naljepnicu na konfi? Ak ima nemoj dirati i odnesi tamo gdje su ti slagali. Drugo, ak nema naljepnicu na konfi, otvori poklopac i baci pogled na coler i upali komp i sačekaj da sve digne i onda probaj prstom zaustavi coler ali ne tiskati jako nego lagano i tako da nađeš koji coler uzrokuje buke. Ako detetiraš da je kriv coler na procesoru kupiš kvalitenije coler i zamjeniš novim i riješio si problem.
imam naljepnice
ja sam isto kupio novi komp i bio je bucan cca 1 mj...ali sad vise ne...probaj tak...pa javi rezultate..
mogu potrošit oko 350 kn...
Evo coolera
i dva venta za kućište
http://www.technomax.hr/Webtrgovina/Proizvod/tabid/62/rbpid/CM01009/Default.aspx
imam naljepnice
Onda otidi tamo di su ti slagali i probaj odgonetnuti koji kuler stvara tolku buku (vjerovatno od proca) ako je on stavljanjem novog si rjesio sve probleme.
imam naljepnice
E vidite dečki? Ima naljepnicu i tad nesmije dirati nego mora se tamo vratiti gdje si dobio komp pa nek oni slože i reči češ da ti komp uredu ali samo da malo previše buče i tad če začas srediti.
al adm je u zagrebu...ja sam iz crikvenice...bi mi mogli to napravit tu u crikvenici u jednom servisu za kompjutere?
al adm je u zagrebu...ja sam iz crikvenice...bi mi mogli to napravit tu u crikvenici u jednom servisu za kompjutere?
Fućkaj komp odi se kupat!!!!!!!!!!!!
Može, ali mora biti servisi s ADM ako ima sjedište servis u Crikvenici. Ak odeš drugi Pc servisi koji nisu s ADM tad ti nepriznaju i skuplje plačaš.
Takav procesor kakav ti imas treba bolji hladnjak od onog obicnog bez dileme. Cesta greska ljudi daju brdo love za proc i onda se cude kak je njegov obican hladnjak bucan i loš, pa nece ti niko za badave dat nekaj kaj valja a onaj koji ti je predlozil luckyLuke je idealan tj ovaj dole to trebas kupit.
Evo coolera
Kad smo vec kod coolera,koje ti koristis?
Za koje da se odlucim:
Ovi Coolermasterovi su 50 kuna->22 decibela
Oni Typhoon su 100kn->16 db
Ili Noctua preko 100kn,dali mi se isplati dati 100 i vise kuna za jedan kuller?