BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.201.736
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Poz ekipa. Od kada sam pred mjesec dana stavio nove rame imam BSOD svakih par dana i to uglavnom kada sam u igri, ili odmah čim zagasim igru. Stavljeni su i novi windowsi sa danom stavljanja rama (rami su u dual channelu-provjereno sa CPU-z programom) - molim, pogledati konfiguraciju pod "Moj pc". Rami su Corsair Vengeance Pro 16gb 2400mhz (jedino što sam dirao u Biosu je to što sam upalio XMP profile kako bi rami radili na nativnih 2400mh). Imam i najnoviju verziju biosa te instaliran najnoviji intel system & chipset. Matična je MSI Z87-G45.

Imam program bluescreenviewer i ovo je zadnji bsod danas što mi je bacio: klik 

Radio sam sa memtestom provjeru memorije i u 9h na PASS 3 mi je našlo 1 error: klik  - sad ne znam da li to odmah znači da su rami sjebani zbog tog jednog errora ili ne, jer ne vjerujem da bi meni svako par dana po jedan bsod bio (jer ja znam igrati i po više sati na dan i ne bude niti jedan bsod), u većini slučaja makar koliko ja znam ako je ram sjeban dolazi svako malo bsod, a ne svako par dana po jedan.

Evo uplodao sam i minidump file: http://www.filedropper.com/121516-6458-01 (iako mislim da je to ista stvar kao ova slika što sam stavio gore za bluescreenviewer)

Još par bsod slika: http://www.upslike.net/image/N00P5

http://www.upslike.net/image/N0zWk
http://www.upslike.net/image/N0CR7

Moje BIOS-OC postavke: http://www.upslike.net/image/N0uzD (da li moram ovdje što promijeniti pošto se i sam takt cpu-a podignuo koliko vidim kada sam enableao XMP profil?)

CPU-z memory vrijednosti: http://www.upslike.net/image/N0qEW

CPU-z cpu vrijednosti: http://www.upslike.net/image/N01Fp

Rame sam postavio identično kao što je prikazano na slici: https://www.overclock3d.net/gfx/articles/2013/06/04075244239l.jpg (znači 1 slot, razmak, pa drugi slot da bude dual channel), da li je možda problem u slotovima u koje sam stavio rame? Inače ovo na slici je MSI Z87 GD65 matična koja je identična mojoj po izgledu i razmještaju komponenti na istoj.

Da li možda može biti problem između voltaže frekvencije rama i voltaže cpu-a ili to nema veze? Ili je možda do visoke frekvencije rama?(što mi nema smisla pošto matična podržava do 3000mhz oc).  

Molio bih savjet vas iskusnijih što napraviti :) Ako trebate još neku informaciju javite tu pa da je dodam 

P.s. Sada sam provjerio sa gpu-z temperaturu grafe u standby modu i temperatura je 33-35c

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 3:46 (Baldurion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Mem test barem 4 sata.

edit: vidim da si radio mem test, probaj iskljuciti xmp profil.

edit2: ipak jedan error moze sranja izazvat, a moze biti false-positive, probaj prime95 blend max ram.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 13:34 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: BSOD - što, zašto i kako
Leopard_st kaže...

edit: vidim da si radio mem test, probaj iskljuciti xmp profil.

edit2: ipak jedan error moze sranja izazvat, a moze biti false-positive, probaj prime95 blend max ram.

Koliko sati da pustim da se prime95 vrti? Ako isključim xmp profil onda mi bude po defaultu 1333mhz frekvencija, šta bi onda trebao manualno podignuti na 2400mhz? Hvala na savjetima  Evo radi prime95 na blend postavkama. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 19:38 (Baldurion).
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Ja se ne bih previše mučio. Testirao si, vidio error, dakle, ovu memoriju u smeće, uzmi novu (ako imaš garu, nek je zamijene)

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Samo da javim, dobio sam automatski RMA sa Corsairom. Čuo sam se na live chat sa predstavnikom od Corsaira i rekao je da čim je jedan error prikazalo da je problem u ramima, da ih pošaljem na adresu koju sam dobio te da će mi oni o svom trošku poslati nove rame. Hvala na pomoći ekipa  Btw, Corsair ima lifetime warranty tako da ako crkne uvijek mogu zatražiti nove rame :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 20:57 (Baldurion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Lp. Može pomoć.. od kuda početi ? Čini mi se da je u svakom ovom problemu ntoskrnl.exe "kriv" ali što učiniti ? dali ga obrisati. Dali je to mozda RAM kriv? Hvala unaprijed.. Evo slike u prilogu.

0 0 hvala 0
14 godina
Ghost23 kaže...

Lp. Može pomoć.. od kuda početi ? Čini mi se da je u svakom ovom problemu ntoskrnl.exe "kriv" ali što učiniti ? dali ga obrisati. Dali je to mozda RAM kriv? Hvala unaprijed.. Evo slike u prilogu.

RAM testiraj pločicu po pločicu 8 passova Memtestom86+ i uploadaj mi minidump fajlove, jer vidim da je jednom i neki driver šiznuo.

15 godina
neaktivan

Riješio.Hvala. Do rama je bilo :)

10 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Bok

Do danas mi je komp radio kako treba ali se poceo resetirati. To mi se i prije dogadjalo pa sam promjenio kondenzatore i sve je bilo u redu. Nakon sto sam promjenio kondenzatore danas i sve ustekao, komp nije radio kako treba, pojavile su se neke bijele linije po ekranu - http://imgur.com/qN6HqTV te nakon windows loading screena pojavio bi se blue screen i komp bi se resetirao i sve bi krenulo ispocetka. Ovaj problem mi se nikad prije nije desavao. Zna li netko sta se dogodilo s grafickom?

0 0 hvala 0
14 godina
mathewmatej kaže...

Bok

Do danas mi je komp radio kako treba ali se poceo resetirati. To mi se i prije dogadjalo pa sam promjenio kondenzatore i sve je bilo u redu. Nakon sto sam promjenio kondenzatore danas i sve ustekao, komp nije radio kako treba, pojavile su se neke bijele linije po ekranu - http://imgur.com/qN6HqTV te nakon windows loading screena pojavio bi se blue screen i komp bi se resetirao i sve bi krenulo ispocetka. Ovaj problem mi se nikad prije nije desavao. Zna li netko sta se dogodilo s grafickom?

U Safe Modeu makni drivere DDU-om. Stavi nove nakon toga, pa vidi.

10 godina
neaktivan

nista, ista stvar...

14 godina
mathewmatej kaže...

nista, ista stvar...

Probaj GPU u drugom PC-u. Ako ni tamo ne radi, mrtva je.

12 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozz.Imam problema sa zamrzwvanjrm PC.a.Cudno je to sto sve radi super i onda odjednom pocnu stekat jedna za drugom funkciom dok se ne blokira sve osim misa,pricekam malo i odblokira se sve i nastavi uredno radit PC.To se zna desiti u samim win ali i u igrama.Samo sto slucaj u igrama je da samo igra za steka crni ekran i jedino restart pca pomaze.Odlucio sam napraviti testove komponenti i krenuo od proca.OCCT 1h ga vrtio,tenp uredne 52stupnjeva.Grafa Furmark 1h 75 stupnjeva sa dodatnim onim opcijama pokrenutim za full opterecenje.HDtuner uredan.Nema bad sectora.Sada vrtim memtest.Prosao 3 parametar i uredan.Vise pojma nemam sta mu je.Neke su komponentne nove(PSU,RAM,GPU i KUCISTE).Ljudi pomagajte ako znate.Sumnjam na napajanje i na samu plocu.Ali neznam kako testirat te 2 stvari.Ali nekako da je PSU vec bi negdje pucalo nakon testa sa grafom ili CPUom.Ali ako znate nesto vise molio bih vas da mi kazete.Plan mi je i nove WIN10 stavit i ako i kad je friska 7ica bila gore,prvih par dana super i onda pocne blokada fest svako tolko.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Endymon kaže...

Pozz.Imam problema sa zamrzwvanjrm PC.a.Cudno je to sto sve radi super i onda odjednom pocnu stekat jedna za drugom funkciom dok se ne blokira sve osim misa,pricekam malo i odblokira se sve i nastavi uredno radit PC.To se zna desiti u samim win ali i u igrama.Samo sto slucaj u igrama je da samo igra za steka crni ekran i jedino restart pca pomaze.Odlucio sam napraviti testove komponenti i krenuo od proca.OCCT 1h ga vrtio,tenp uredne 52stupnjeva.Grafa Furmark 1h 75 stupnjeva sa dodatnim onim opcijama pokrenutim za full opterecenje.HDtuner uredan.Nema bad sectora.Sada vrtim memtest.Prosao 3 parametar i uredan.Vise pojma nemam sta mu je.Neke su komponentne nove(PSU,RAM,GPU i KUCISTE).Ljudi pomagajte ako znate.Sumnjam na napajanje i na samu plocu.Ali neznam kako testirat te 2 stvari.Ali nekako da je PSU vec bi negdje pucalo nakon testa sa grafom ili CPUom.Ali ako znate nesto vise molio bih vas da mi kazete.Plan mi je i nove WIN10 stavit i ako i kad je friska 7ica bila gore,prvih par dana super i onda pocne blokada fest svako tolko.

Provjeri instalacije. Spoji na drugoj utičnici. RAM ostavi 8 passova po sticku Memtestom86+ i testiraj ih pojedinačno. Koji su driveri gore?

12 godina
BSOD - što, zašto i kako

Od grafe je ovaj zadnji driver 17.1.Pustio sam preko noci memtest.Prosao je 9 pasova i nema gresaka.Nisam isao pojedinacno testirat.Ali mislim da je ram u redu.Jer memtest u vecini slucajeva ako je u kvaru ram,relativno brzo nadje problem.Ne shvacam te ovo provjeri instalacije i zamjeni uticnicu.Meni je komp ustekan preko onog produznog kabla i na njemu su spojeni zvucnici.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2017 15:43 (Endymon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Endymon kaže...

Od grafe je ovaj zadnji driver 17.1.Pustio sam preko noci memtest.Prosao je 9 pasova i nema gresaka.Nisam isao pojedinacno testirat.Ali mislim da je ram u redu.Jer memtest u vecini slucajeva ako je u kvaru ram,relativno brzo nadje problem.Ne shvacam te ovo provjeri instalacije i zamjeni uticnicu.Meni je komp ustekan preko onog produznog kabla i na njemu su spojeni zvucnici.

Pa kažem da probaš s drugim produžnim kabelom, odnosno uštekaj PC u utičnicu bez produžnog kabela, pa testiraj.

BSOD-ao je PC zbog drivera grafičke kartice.

14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav,

pojavljuje mi se BSOD Kernel-power ID41.

PC star mjesec dana.

Ako netko zna gdje mi problem pravi bio bi zahvalan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
striko217 kaže...

Pozdrav,

pojavljuje mi se BSOD Kernel-power ID41.

PC star mjesec dana.

Ako netko zna gdje mi problem pravi bio bi zahvalan?

Ovo mi apsolutno ništa ne znači, pokreni ovo i zip koji ti se stvori na Desktopu uploadaj nekamo, a link postaj ovamo.

Napiši mi sve komponente.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 12:41 (softwaremaniac).
14 godina
neaktivan

Uploudao sam datoteka

A komponente cu napisati pod moj pc

Hvala

14 godina
striko217 kaže...

Uploudao sam datoteka

A komponente cu napisati pod moj pc

Hvala

Nisi naveo PSU, točan model trebam. U logu nema minidumpova. Je li ti sustav ispravno podešen?

Mora biti na Small memory dump.

Radiš li nekakvo bankarstvo ili nešto drugo što zahtjeva certifikat? Vidim dosta grešaka vezanih uz to i uz Intel® Common User Interface.

Odradi Memtest86+ 8 passova po pločici, pa javi rezultate.

Ako je što OC-ano vrati na stock.

Kada ti se točno pojavljuje BSOD?

14 godina
neaktivan

PC je HP elitedesk 800 G2 SFF

Točan model psu ne znam, piše samo da je iz Češke :)

Ništa nije oc-ano.

Minidump folder prazan, sada sam postavio na small memory dump

PC je stavljen na domenu od firme, radim u SAP-u većinom

Preko noći sam ostavio pc u safe modu i nije se pojavio BSOD ( valjda je onda do softvera? )

Nema nekog pravila kada se pojavi, u prvih 10 dana jednom a jučer u par sati dva puta.

14 godina
striko217 kaže...

PC je HP elitedesk 800 G2 SFF

Točan model psu ne znam, piše samo da je iz Češke :)

Ništa nije oc-ano.

Minidump folder prazan, sada sam postavio na small memory dump

PC je stavljen na domenu od firme, radim u SAP-u većinom

Preko noći sam ostavio pc u safe modu i nije se pojavio BSOD ( valjda je onda do softvera? )

Nema nekog pravila kada se pojavi, u prvih 10 dana jednom a jučer u par sati dva puta.

Super, sad kad opet crasha, valjda ćemo ga upecat.

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav drugari. Imam problem sledece vrste. Kad gledam youtube, radim nesto na PC-u otvorim vise tabova i tako to, desava mi se da se odjednom pojavi blue screen tzv plavi ekran smrti. Koristim windows 1o /64bit . U event Viewer mi prijavljuje problem: "The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly", kernel power 41(63). Sve sam pokusao nikako ne mogu da resim ovaj problem osim da ponovo reinstaliram windows. Da li je to do drajvera za graficku inace imam Sapphire 7750 Oc varijantu i crimson drajvere whql 16.12.2 zadnje. evo print screenhttp://imgur.com/a/jgT2U

bobyshka
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bobyshka kaže...

Pozdrav drugari. Imam problem sledece vrste. Kad gledam youtube, radim nesto na PC-u otvorim vise tabova i tako to, desava mi se da se odjednom pojavi blue screen tzv plavi ekran smrti. Koristim windows 1o /64bit . U event Viewer mi prijavljuje problem: "The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly", kernel power 41(63). Sve sam pokusao nikako ne mogu da resim ovaj problem osim da ponovo reinstaliram windows. Da li je to do drajvera za graficku inace imam Sapphire 7750 Oc varijantu i crimson drajvere whql 16.12.2 zadnje. evo print screenhttp://imgur.com/a/jgT2U

To mi ništa ne znači, daj mi minidump fajlove.

12 godina
neaktivan

Kako da ti posaljem to druze ? evo ovako nesto   http://www.upslike.net/image/2kZWq

bobyshka
14 godina
bobyshka kaže...

Kako da ti posaljem to druze ? evo ovako nesto   http://www.upslike.net/image/2kZWq

Skini ovo, zip koji se stvori na desktopu uploadaj na neki filesharing servis i postaj link tu. Ove slike su mi beskorisne.

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Izvolte Druze ! Hvala ti do neba pogledaj pa mi javi !!!  

LINK :   http://www.filedropper.com/bobyshka08febwed201720042pm

bobyshka
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bobyshka kaže...

Izvolte Druze ! Hvala ti do neba pogledaj pa mi javi !!!  

LINK :   http://www.filedropper.com/bobyshka08febwed201720042pm

Zanimljivo, čak i Event Viewer kaže da je stvoren minidump fajl, ali ga ovaj nije pokupio.

Stop code je 0x139.

Ajde ručno odi u C:Windows/Minidump i kopiraj fajlu koja je tamo na desktop, zipaj i uploadaj mi. (Uključi prikaz hidden filesa i protected os filesa)

Ako nema ničega, podesi na small memory dump i čekaj novi crash.

Jel koristiš neke firewalle, enkripciju?

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Koristim Bitdefender Internet security 2o17 placenu verziju. Imam takodje Zemanu antimalwer al on ne radi u pozadini samo dodje kao skener ! Da kao sto si reko u folderu c:/Windows/minidump kad ukljucim hiden files prazan je. inace mi je ukljuceno na small memory dump (256) %SystemRoot%\Minidump . Sta da radim da cekam sledeci Dump tj Crash sistema ! U medjuvremenu sam tragao neki kazu i ova solucija pomaze nisam probao probacu ...   

. Odgledaj reci mi sta mislis ima li istine u tome ? 

bobyshka
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bobyshka kaže...

Koristim Bitdefender Internet security 2o17 placenu verziju. Imam takodje Zemanu antimalwer al on ne radi u pozadini samo dodje kao skener ! Da kao sto si reko u folderu c:/Windows/minidump kad ukljucim hiden files prazan je. inace mi je ukljuceno na small memory dump (256) %SystemRoot%\Minidump . Sta da radim da cekam sledeci Dump tj Crash sistema ! U medjuvremenu sam tragao neki kazu i ova solucija pomaze nisam probao probacu ...   

. Odgledaj reci mi sta mislis ima li istine u tome ? 

Nema ti od ovog s videa vajde. Mislim da se neki soft kolje. Trebam dump da potvrdim i analiziram. Jesu li svi driveri up-to-date?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice