BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.205.524
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
bubach1989 kaže...
@lotar prvo napravo memtest64+ pa cemo dalje vidjet izvrti test minimalno 20 min

Odvrtio sam memtest 64+ pola sata,nije pronašlo ništa sumnjivo .

Imate li kakve ideje zašto bi moglo bacat povremeno BSOD ,na BF3 ili kad ga ugasim...? 

Cijelu konfu sam novu sastavio prije tjedan i po dana ,nekako mi nevjerovatno da bi moglo bit do hardwarea.

13 godina
neaktivan
bubach1989 kaže...
@lotar prvo napravo memtest64+ pa cemo dalje vidjet izvrti test minimalno 20 min

Imate li kakve ideje zašto bi moglo bacat povremeno BSOD ,na BF3 ili kad ga ugasim...? 

Cijelu konfu sam novu sastavio prije tjedan i po dana ,nekako mi nevjerovatno da bi moglo bit do hardwarea.

13 godina
neaktivan
lotar1919 kaže...
bubach1989 kaže...

@lotar: trebao bi očistiti stare drivere za grafičku i iz početka staviti zadnje official drivere....

My BF3 Battlelog: MasterChurner
15 godina
gogz1308 kaže...

..

ugasio sam UAC, updateao dx (4/2011), i kako sam stavio starije drivere problemi su se minimizirali

jedino još se nisam usudio noviji BIOS tražiti

samo rekao bi da se sada BSoD-ovi događaju gotovo isključivo kod gledanja videa na youtubeu. ..

- ... jer je sve povezano s VGA (i driverima) uz stalne izmjenen/nadogradnje flasha i sl. Poneki od tih problema su vezani uz browser i dodatke (pa i malware). Update flasha, jave, test s ie9-ff-chrome.. u pravilu je ie9 najstabilniji, ff kad je čist radi 8ubiju ga pluginovi, prečesto nove verzije), chrome je OK itd.

- flash bi trebao biti v.11 pazi na verziju 32-64, za browsanje je 'pametnije' korištenje 32bitnih verzija browsera (64 je apsolutno nepotrebno i još ima dosta problema, najviše flash i java).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
plavi83 kaže...
lotar1919 kaže...
bubach1989 kaže...

@lotar: trebao bi očistiti stare drivere za grafičku i iz početka staviti zadnje official drivere....

Koje stare drivere kad je konfa potpuna sastavljena prije tjedan dana,sve novo.

13 godina
neaktivan
lotar1919 kaže...
plavi83 kaže...
lotar1919 kaže...
bubach1989 kaže...

Koje stare drivere kad je konfa potpuna sastavljena prije tjedan dana,sve novo.

Na stare drivere sam mislio na te koje si stavio tada kada si složio konfu...njih makni, najbolje sa nekim free programom za micanje driver-a...tada podigneš u safe mode-u komp i instaliraš najnovije official drivere za svoju grafulju....i to bi trebalo riješiti bilo kakve probleme sa driver-ima za grafičku...

My BF3 Battlelog: MasterChurner
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pokušat ću ,pa javim novosti..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

evo nakon 2 više-manje mirna dana, opet su postali učestali bsod-ovi

učinio sam postupke s uvodnog posta ove teme, evo analize jednog tipičnog dumpa

KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED (1e)
This is a very common bugcheck.  Usually the exception address pinpoints
the driver/function that caused the problem.  Always note this address
as well as the link date of the driver/image that contains this address.
Arguments:
Arg1: ffffffffc0000005, The exception code that was not handled
Arg2: fffffa8002be3fac, The address that the exception occurred at
Arg3: 0000000000000000, Parameter 0 of the exception
Arg4: ffffffffffffffff, Parameter 1 of the exception

Debugging Details:
------------------

EXCEPTION_CODE: (NTSTATUS) 0xc0000005 - The instruction at 0x%08lx referenced memory at 0x%08lx. The memory could not be %s.

FAULTING_IP:
+0
fffffa80`02be3fac 0000            add     byte ptr [rax],al

EXCEPTION_PARAMETER1:  0000000000000000

EXCEPTION_PARAMETER2:  ffffffffffffffff

READ_ADDRESS: GetPointerFromAddress: unable to read from fffff80002d0b0e0
 ffffffffffffffff

CUSTOMER_CRASH_COUNT:  1

DEFAULT_BUCKET_ID:  VISTA_DRIVER_FAULT

BUGCHECK_STR:  0x1E

PROCESS_NAME:  System

CURRENT_IRQL:  d

LAST_CONTROL_TRANSFER:  from fffff80002b14a17 to fffff80002ad4f00

STACK_TEXT: 
fffff880`02d1b0d8 fffff800`02b14a17 : 00000000`0000001e ffffffff`c0000005 fffffa80`02be3fac 00000000`00000000 : nt!KeBugCheckEx
fffff880`02d1b0e0 fffff800`02ad4542 : fffff880`02d1b8b8 00000000`00000000 fffff880`02d1b960 fffff880`009e8180 : nt! ?? ::FNODOBFM::`string'+0x460da
fffff880`02d1b780 fffff800`02ad2e4a : fffffa80`02b9c810 00000000`00000000 fffffa80`02b9c810 fffff880`00d8345a : nt!KiExceptionDispatch+0xc2
fffff880`02d1b960 fffffa80`02be3fac : 00000000`00000011 00000000`00000000 fffff880`02d1bb80 fffff880`009e8180 : nt!KiGeneralProtectionFault+0x10a
fffff880`02d1baf8 00000000`00000011 : 00000000`00000000 fffff880`02d1bb80 fffff880`009e8180 00000000`00000001 : 0xfffffa80`02be3fac
fffff880`02d1bb00 00000000`00000000 : fffff880`02d1bb80 fffff880`009e8180 00000000`00000001 fffffa80`00000001 : 0x11

STACK_COMMAND:  kb

FOLLOWUP_IP:
nt! ?? ::FNODOBFM::`string'+460da
fffff800`02b14a17 cc              int     3

SYMBOL_STACK_INDEX:  1

SYMBOL_NAME:  nt! ?? ::FNODOBFM::`string'+460da

FOLLOWUP_NAME:  MachineOwner

MODULE_NAME: nt

IMAGE_NAME:  ntkrnlmp.exe

DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP:  4a5bc600

FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x1E_nt!_??_::FNODOBFM::_string_+460da

BUCKET_ID:  X64_0x1E_nt!_??_::FNODOBFM::_string_+460da

Followup: MachineOwner
---------

uz to, po jedan put su okrivljeni i cdrom.sys, i neki modemski i daemon driveri (oba neutralizirana nakon toga)m odvrtio sam opet memtest, sat vremena ovaj put, opet ništa

pa, imate li koji savjet? možda druga verzija windowsa (iako je prije iša i na xp i win 7 bez ikakvih problema)... možda da memtest odvrtim puno duže? stvarno ne znam, tražeći drugdje po internetu rješenja su obično jednostavnija, i problemi prestanu formatiranjem, možda je stvarno problem u hardware-u?

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 14:20 (gogz1308).

0 0 hvala 0
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav,

Nedavno su mi se dogodila 2 BSOD-a nakon dužeg rada kompa(skidanje sa origina/steama i povremeno browsanje interneta, nista prezahtjevno), sam BSOD imate na slici.

Nakon toga sam više puta pokušavao instalirati Win SDK zbog debugging toolsa da procitam mem dump, ali svaki put instalacija nije uspjela, pocne se normalno skidati i instalirati pa onda odjedanput instalation failed...

Tu vam je log instalacije:http://dl.dropbox.com/u/28156692/SDKSetup_7.0.6918.0.log

Jel mi može netko reći otprilike zbog čega je ovaj BSOD i zašto mi instalacija Win SDK ne uspijeva?

Unaprijed hvala na odgovoru :D

P.S. Konfa je složena prije par tjedana, možda hardverski problem?

BSOD BSOD
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 14:29 (tin_95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Gigabyte driver check iz Gigabyte Tools-a. Poznati su po tome da stvaraju probleme. Još malo ....

Najbolje deinstaliraj ,pa onda probaj.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 15:03 (kizo2703).
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Evo deinstalirao sam pola Gigabyte-ovih utility-a te izbrisao taj gdrv.sys i naravno rebootao komp da se slučajno ne vrati :P

Sad čekanje -.-

Stavio sam i SS BS Vewera ako možda još nešto nađeš, pretpostavljam da je gdrv.sys srušio ntoskrnl.exe

Još jedanput hvala na pomoći :D

BlueScreenView BlueScreenView
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da više nebi trebalo biti problema ,iako nebi bilo naodmet napravit i system check i repair sa sfc /scannow u cmd-u.

Ali ,samo za informaciju ,ako koristiš neki patch za teme ,morat ćeš to ponovno napraviti.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Eto system check nije nasao nista :D

Teme još nisam stavljao jer je komp relativno nov tako da nema problema

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BSOD - što, zašto i kako

Eto i mene opet s novim winsima win7 x64 sp1 s bsod-ovima

odradio sam memtest i evo slike ipod a ievo i PS blues screena

MBO: Gigabyte X38-DQ6

RAM: OCZ 4x1 DDR2

CPU: Intel Core2 Quad Q6600, 2.40ghz

GPU: Nvidia GeForce 8800 GT

MEMTEST SLIKA (vrtio se od sinoć)

MINIDUMP

BLUEVIEW

hvala ;)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
eterna luchar kaže...
..
odradio sam memtest..
- mem nije prošao, nemaš što dalje tražiti (mada može biti i drugih problema, zbog 'starosti' komponenata...)
- povadi RAMove, počisti kontakte gumicom i DIMM utore, vraćaj jedan po jedan (da eliminiraš neispravan) ako je neki neispravan pokušaj ga testirati u drugom utoru.
- može pomoći spuštanje frekvencije RAMa i dizanje CASa (overvolting radije izbjegni..). Ponovi memtest, ako je sve bez greška cca 30min nastavi, ako ima grešaka eliminiraj komponentu. (ne mora biti RAM, može biti MBO ili rjeđe CPU.. hlađenje, pa i pregrijavanje chipseta).
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 13:32 (ihush).
16 godina
tnx care ;) sutra onda u akciju testiranja rama, može samo malo pobliže čišćenje gumicom? (znam da ima google, al sigurno je sigurno) :D
16 godina
neaktivan
moderator
eterna luchar kaže...
tnx care ;) sutra onda u akciju testiranja rama, može samo malo pobliže čišćenje gumicom? (znam da ima google, al sigurno je sigurno) :D

Mislim da je vrisnuo samo jedan keks ali nisam siguran. Povadi ramove kao sto ti kolega kaze i jedan po jedan testiraj....

.......ili ako imas 4 modula testiraj 2 istovremeno (cisto da ne gubis na vremenu)

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 13:41 (Lazarus Long).
15 godina
Lazarus Long kaže...
eterna luchar kaže...

Mislim da je vrisnuo samo jedan keks ali nisam siguran. Povadi ramove kao sto ti kolega kaze i jedan po jedan testiraj....

.......ili ako imas 4 modula testiraj 2 istovremeno (cisto da ne gubis na vremenu)

{#} ... binarno stablo, kao najbrži način sortiranja.

- osim u ovakvom slučaju, jer..

-ako je problem u utoru, tad je potrebno pojedinačno testiranje,

-brzina testa ovisi i o kolićini RAMa, manje je brže, recimo da je dovoljno testiranje 5-10min za jedan DIMM. Otkriveni RAM s greškom se prebacuje i idući utor i time je test gotov (potvrđen uzrok), s parovima ispada duže.

... ali to je sve akademska rasprava, važno je samo eliminirati grešku, pola sata razlike je sporedno.

sad pavi topic, čišćenje gumicom:

stavi RAM na ravnu podlogu, pobriši mekom gumicom (za olovke) u nekoliko poteza čitavom duljinom, ne previše i ne gurati gumicu prema chipovima da se slučajno neki ne odvoji.

Čim se kontakti poćnu 'sjajiti' (kao poliranje, maknuta masnoća-smeće i patina s bakra) čišćenje je gotovo. To netreba raditi često jer sam bakar je jako tanak, previše 'šmirglanja' ga može potrošiti...

(cilj je samo ukloniti nečistoće, moglo bi se alkoholom i sl. ali postoji opasnost od odljepljivanja ili bubrenja pločice, zato je bolja gumica).

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 11:00 (ihush).
16 godina
evo očistio gumicom rame, umetnio prvo jedan i testirao sve utore s 1 pločicom, utori svi rade...
kasnije sam svaki ram testirao u prvom utoru jer ostali utori očito rade i sve je kao ok... ne javlja se error u memtestu, testirao sam svaki oko 10ak minuta dok nije pisalo dolje da je test complete... ako opet bude problema ima tko unaprijed neku ideju?
15 godina
eterna luchar kaže...
... ako opet bude problema ima tko unaprijed neku ideju?

- prvo zec, pa onda ražanj. Ako je problem rješen (sudeći po memtestu je) tad problema više neće biti. Naravno, uvjek se može pojaviti neki novi problem ali tad se kreće od 'nule' s diagnostikom (ne nastavak na postojeće postove jer novi problem može biti sasvim drugačiji...).

16 godina
neaktivan
moderator
eterna luchar kaže...
. ako opet bude problema ima tko unaprijed neku ideju?

Misteriozni BSOD-ovi se znaju pojavljivati  i usled slabog napona gradske mreze. Ja sam imao ovakav slucaj da bih na kraju vidio da je napon(i) oscilira izmedu 180~190 V [kasnije sam dobio priznanje od "elektro tvrtke" da je  do njihove strane]

Kad vec polu-off-topicarim ...u blizini imamo trafo stanicu i nastao je neki kvar. Uglavnom BSOD je "opaka" stvar dijeco draga. Pogotovo ako je sve ispravno.

Da ne spominjem da sam 2 dana proveo u testiranje svega i svacega

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Crash Dump Analysis
Crash dump directory: C:\Windows\Minidump

Crash dumps are enabled on your computer.

On Sun 11.12.2011. 21:16:58 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\121111-19702-01.dmp
This was probably caused by the following module: atikmpag.sys (atikmpag+0x7BA8)
Bugcheck code: 0x116 (0xFFFFFA8006BAF230, 0xFFFFF8800416FBA8, 0x0, 0x2)
Error: VIDEO_TDR_ERROR
file path: C:\Windows\system32\drivers\atikmpag.sys
product: AMD driver
company: Advanced Micro Devices, Inc.
description: AMD multi-vendor Miniport Driver
Bug check description: This indicates that an attempt to reset the display driver and recover from a timeout failed.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: atikmpag.sys (AMD multi-vendor Miniport Driver, Advanced Micro Devices, Inc.).
Google query: atikmpag.sys Advanced Micro Devices, Inc. VIDEO_TDR_ERROR

On Sun 11.12.2011. 21:16:58 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\memory.dmp
This was probably caused by the following module: dxgkrnl.sys (dxgkrnl+0x5D000)
Bugcheck code: 0x116 (0xFFFFFA8006BAF230, 0xFFFFF8800416FBA8, 0x0, 0x2)
file path: C:\Windows\system32\drivers\dxgkrnl.sys
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: DirectX Graphics Kernel
Bug check description: This indicates that an attempt to reset the display driver and recover from a timeout failed.
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system which cannot be identified at this time.

On Sun 11.12.2011. 16:38:53 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\121111-20451-01.dmp
This was probably caused by the following module: atikmpag.sys (atikmpag+0x7BA8)
Bugcheck code: 0x116 (0xFFFFFA8007355390, 0xFFFFF88004156BA8, 0x0, 0x2)
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: atikmpag.sys (AMD multi-vendor Miniport Driver, Advanced Micro Devices, Inc.).

On Sat 3.12.2011. 18:29:32 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\120311-19250-01.dmp
Bugcheck code: 0x116 (0xFFFFFA8003FAC2E0, 0xFFFFF88004007BA8, 0x0, 0x2)

On Sun 27.11.2011. 20:47:32 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\112711-19890-01.dmp
Bugcheck code: 0x116 (0xFFFFFA800435C010, 0xFFFFF88004007BA8, 0x0, 0x2)

Conclusion
5 crash dumps have been found and analyzed. A third party driver has been identified to be causing system crashes on your computer. It is strongly suggested that you check for updates for these drivers on their company websites. Click on the links below to search with Google for updates for these drivers:

atikmpag.sys (AMD multi-vendor Miniport Driver, Advanced Micro Devices, Inc.)

If no updates for these drivers are available, try searching with Google on the names of these drivers in combination the errors that have been reported for these drivers and include the brand and model name of your computer as well in the query. This often yields interesting results from discussions from users who have been experiencing similar problems.

Dali je tu do drivera ili nečeg drugog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Komp mi je sve cesce poceo izbacivati BSOD, nekad se desi i 3x u danu. Ocistio sam komp neki dan, temperatura proca u slici.

konfa: sempron 2800+ @1.6 ghz, 768 mb ram, radeon x300/x550/x1050 @512mb, sistem nedavno dignut, XP SP3. Sta je problem?

Човек је човеку одувек био вук / А вук вуку никад човек јер не мења ћуд..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Moja 2 minidumpa

razlika izmedu njih je nesta sitno oko 15 min nisam siguran neznam dali su isti..

http://www.megaupload.com/?d=T1GNTQMD

http://www.megaupload.com/?d=PN6WMW05

pomagajte!!!!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 2:41 (cryoteK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
netko pomoć pleaseeee!!!!!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
moderator
cryoteK kaže...
netko pomoć pleaseeee!!!!!!!!!!!

Driver od graficke. Ako si je clockao vrati natrag sve. Ako nisi i ako ne prestaje onda testiraj na "hladno" (Ubuntu ili Hiren`s Boot CD)

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Deinstalirao sam drivere od graficke i opet ista stvar....opet BSOD i evo sta mi je windgb izbacio
STACK_COMMAND: kb

FOLLOWUP_IP:
Ntfs! ?? ::NNGAKEGL::`string'+7550
fffff880`0134e7e0 55 push rbp

SYMBOL_STACK_INDEX: 3

SYMBOL_NAME: Ntfs! ?? ::NNGAKEGL::`string'+7550

FOLLOWUP_NAME: MachineOwner

MODULE_NAME: Ntfs

IMAGE_NAME: Ntfs.sys

DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP: 4a5bc14f

FAILURE_BUCKET_ID: X64_0xD1_CODE_AV_BAD_IP_Ntfs!_??_::NNGAKEGL::_string_+7550

BUCKET_ID: X64_0xD1_CODE_AV_BAD_IP_Ntfs!_??_::NNGAKEGL::_string_+7550

Followup: MachineOwner

a u ona prijašnja dva minudumpa sto sam gore napisao je izbacio win32k.sys
Dok su driveri od graficke bili instalirani testirao sam svih 6 gb memorije koje imam u sistemu i u 2 gb je bilo 12 erora...dali je to mozda povezano sa driverrima od graficke??
Zna li mozda netko u cemu je problem ??

P.S graficka nije bila overclockirana odkako ju imam...a sad za prije neznam!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 18:58 (cryoteK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
moderator
cryoteK kaže...

Dok su driveri od graficke bili instalirani testirao sam svih 6 gb memorije koje imam u sistemu i u 2 gb je bilo 12 erora...dali je to mozda povezano sa driverrima od graficke?? 

POvadi neispravne ram module i nemas muke

16 godina
Meni opet baca BSOD... Kako sam već rekao, testirao sam RAM nakon čišćenja i sve je bilo u redu. Ali onda opet ista stvar, ali imam nekako osjećaj da je napajanje upleteno u ovu priču... Samo ne znam kako da ga iztestiram? Više nemam pojma, ne želim davati pare za novo napajanje ako je ovo u redu, a nemam od kuda posuditi pa iztestirati... Svejednbo pošaljem nove minidump-ove kasnije ;)
15 godina
eterna luchar kaže...
Meni opet baca BSOD... Kako sam već rekao, testirao sam RAM nakon čišćenja i sve je bilo u redu. Ali onda opet ista stvar, ali imam nekako osjećaj da je napajanje upleteno u ovu priču... Samo ne znam kako da ga iztestiram? Više nemam pojma, ne želim davati pare za novo napajanje ako je ovo u redu, a nemam od kuda posuditi pa iztestirati... Svejednbo pošaljem nove minidump-ove kasnije ;)

- za probleme s napajanjem nema koristi od dumpova. Dumpovi su samo pokušaj prikaza stanja i detekcije komponente ili drivera, struja je svugdje neophodna, struju kontrolira MBO.

- ako se računalo pali, ako kod pokretanja zahtijevnijih poslova (veća potrošnja, prema max) nema trenutnog gašenja, tad nema veze sa napajanjem. Može biti loša ploča (kondenzatori-VRM...) ili pregrijavanje chipseta. Kvalitetnije MBO se upravo razlikuju po tomu.

- jednako može krivac biti npr kontakt (puknuta žica, u opisu kvara se podrazumijeva da je sve fizički ispravno), to nema veze s teh, ispravnošću i dumpom. Jednako može biti uzrok pad napona u graskoj mreži (kojeg bi možda neka kvalitetnije MBO mogla 'peglati'

-ukratko, uzrok je vjerojatno nešto drugo, sasvim mala šansa da je uzrok napajanje (jer nema 100% ničeg u životu...).

eterna luchar kaže...
..ne javlja se error u memtestu, testirao sam svaki oko 10ak minuta dok nije pisalo dolje da je test complete... ..

-ponovi test malo dulje, memtest ne može biti gotov.. traje satima, to je samo neki postotak prolaza raznih testova.

-pošto u memtestu PC troši malo struje, nema promjena napona, to bi eliminiralo napajanje kao uzrok (potvrdilo da je greška u RAMu ili chipsetu-utoru...)

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 10:12 (ihush).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice