Blokira komp - u čemu je problem?

poruka: 84
|
čitano: 19.750
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Napajanje je dostatno za tu konfu, jedino što je moguće da njegovo nije ispravno, dakle da ima kvar.

Ko mi dokaže da ne može držati, nek dođe kod mene u Zadar, platit ću mu piće, napravit ćemo svaki mogući benčmark na ovome svijetu pa ćemo vidit.

Nemojte me praviti budalom, znam što govorim. CX je dobro napajanje, jedino je moguće da je njegovo u kvaru.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Blokira komp - u čemu je problem?
zzz kaže...

Ček, ti i dalje tvrdiš da CX400 ne može povući 4870?

Btw, evo što mi je izbacilo na Corsairu..moš si mislit da im vjerujem, Fortron Bluestorm II mi je vukao ovu konfu prije...

16 godina
stipica_zd kaže...
zzz kaže...

Btw, evo što mi je izbacilo na Corsairu..moš si mislit da im vjerujem, Fortron Bluestorm II mi je vukao ovu konfu prije...

Znaju oni svoj posao,prave dobra napajanja i znaju njihove mogucnosti bolje nego mi.

17 godina

Da sad ne otvaram novu temu,a ova je aktivna.Imam jedan problem,imam ovaj AOC 22" lcd monitor i hoću pomaknut sliku jer u nekim igrama mi je previše u lijevo ili previše u desno a piše mi OSD locked kad stisnem na monitoru strelicu u lijevo ili desno.Probo sam i rezoluciju mijenjat i niš.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: U čemu je problem?
juice21 kaže...
Lazarus Long kaže...

A jesli ti video ono mozda? I da, Corsair moze da "drzi" i 4 (cetiri) 4870-ce ali po kojoj cijeni? Jesi li ti video ostatak njegove konfiguracije? Pa covjek nema samo grafu unutra. Diskovi? Ventilatori? CD/DVD pogon(i)?

Za gaming 400W je malo. Za povremeno igranje nezahtevnih igara mozda. Za igranje na manijakalno velikom monitoru (samim time i velike razlucivosti, jel?) je mali i tacka. Ajd sada idi i googlaj malo

Ovo je moja konfiguracija kupljena u ADM-u:
1 x Gigabyte GZ-X1, midi tower
1 x Napajanje CORSAIR 400W
1 x Sapphire HD 4870 Toxic, 1GB
1 x Procesor AMD Athlon II X2 250
1 x Gigabyte MA770-UD3
1 x HDD SAMSUNG 500GB
2 x DDR2 2048MB ( 2GB ) PC8500 Kingmax
Instaliran OS Windows 7.

ja ovdje nigdje ne vidim ventilatore, 150 diskova , a ne vidim niti opticki pogon ( kojeg sigurno ima ), proc je dvojezgreni i nije klokan.... ukratko, napajanje je i vise nego dovoljno za takvu konfiguraciju, bez obzira o koliko zahtjevnim igricama se radilo .....  nemam potrebe za googlanjem

Ha ha

Razer_Copperhead kaže...

Daj nam sliku ovog programa da vidimo temperature.

Slika stiže, tek navečer, na poslu sam.. ali prije sam mjerio temperature, čak i za vrijeme igranja COD MW2.. sve dok nije zablokiralo.. i nisam stručnjak, ali temperature, s obzirom na podatke s neta, su bile u normali

carcharodon kaže...

Kad si probao kod frenda tu grafu na koje si ju napajanje tocno spojio bolje od svog ili losije,i tu vam lezi odgovor problema sta se prepucavate  do napajanja ili ne kad je vec spojio na drugo napajanje i bilo stabilno,ali ovo ne zvuci da je prob do iceg navedenog dao bi se kladiti da nesta oko proca ne stima.

Kod frenda je napajanje jače, 500W, ne znam koji proizvođač, nije ni važno.. probat ću jedino njegovo napajanje stavit u svoj komp

0v3r10rd kaže...

Ajd malo školice vezano uz dijagnostiku...

1. Na osnovu onog što Majkel kaže, računalo radi stabilno osim u trenutku kad pokrene zahtjevnu grafičku aplikaciju (igru). U toj situaciji prestaje izlaz video signala na monitor, što nas dovodi do slijedećih zaključaka - A) Grafička kartica ima problema i B) Napajanje nije dostatno (pri velikom loadu grafička naravno, kao i ostale važnije komponente troše više struje)

2. Grafičku karticu je isprobao na drugom računalu i radi bez ikakvih problema pod punim opterećenjem

3. To drugo računalo ima i jače napajanje (500W)

4. Proizvođač grafičke kartice (Sapphire) je za taj model dao preporuku za MINIMALNO 500W napajanjem certificiranog proizvođača - što znači da će to napajanje imati faktor iskoristivosti od oko 80% prilikom pretvaranja izmjenične u istosmjernu struju.

5. Dijagnostički proces zahtjeva da prvo ispitamo najsumnjiviju komponentu na računalu, što je slijedom navedene logike - NAPAJANJE. Daklem, potrebno je na navedenom računalu prvo ispitati rad s jačom jedinicom napajanja.

6. Nakon što se utvrdi kako računalo radi s jačom jedinicom napajanja možemo pričati o daljnjim sumnjivcima...

7. Problemi s CPU-om bi se pojavili i u drugim situacijama rada s računalom (tako da CPU vrlo vjerojatno možemo prekrižiti kao potencijalni uzrok problema)

8. Memorija također vjerojatno nije problem, mada nju ne možemo u potpunosti isključiti, no tek nakon što definitivno utvrdimo detalj pod točkom 5.

Sve ostalo su nagađanja i prepucavanja stila moj tata je jači od tvog. Uzmite također u obzir i statistiku, koja biva točnija većim brojem ulaznih podataka. Ne možete na osnovu samo svog primjera govoriti, ali to napajanje je super, jer meni radi.

Tolko...

EDIT: k, g, h u č, ž, š

Eko, na kraju svega, jedino što će riješiti dilemu je zamjena napajanja s frendom.. probat ću staviti njegovo od 500 W, pa ako radi normalno, stvar riješena.. ako ne, idemo dalje.

Inače da stvar sa strujom odmah prekrižim, selio sam se dvaput, ista stvar je bila na oba mjesta, tako da strujne oscilacije i te stvari ne dolaze u obzir.

17 godina
zzz kaže...
stipica_zd kaže...
zzz kaže...

Znaju oni svoj posao,prave dobra napajanja i znaju njihove mogucnosti bolje nego mi.

Oni ti dodaju samo snagu, nek se nađe da ima viska i dosta viska za određenu konfiguracju u tom je poanta. Trebas znat kolko kaj trosi a ne svakom vjerovat pa cak i Corsair koji dodaje dosta snage.Smijeh Evo ti kaj su oni šlampavo izracunali za moju konfiguraciju, stavil sam HD 2600 jer je to ko moja HD 3650 potrosnja a nje nema na listi. Stavil sam da mi je proc klokan i je 25% a klokana je i ta moja HD 3650 i to kolko ide prek ATI CCC. Normalno za proc sam izabral Athlon X2 jer nema po modelima tocno koji i na kraju imam dva diska. I sad na kraju oni mi nude ko minimano za tu moju konfu Corsair CX 400W. Posto je to Corsair napajanje zapravo napravljeno po ovom mojem Seasonic kojeg ja imam i iste su snage to se vec odavno zna. E sad kak znamo da ta dva napajanja daju 360W na 12V a moj cjeli komp trosi 180W na 12V u Full Load.Smijeh Za  moj komp to Seasonic napajanje je normalno puno previse jer ima viska od sitnih 170 W na 12V koje stoji skroz neiskoristeno. NevinašceNo ja sam to napajanje kupil zbog kvalitete kaj je bitnije itekak a ne toliko snage tak da tu nema frke. Ovu moju konfiguraciju koju ja sad imam moze pogonit napajanje koje daje samo 250W na 12V bez frke, ko ovaj LC Power na trecoj fotki recimo i to je to sve jasno ko dan.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 16:30 (rambox).
17 godina
neaktivan

Ovo sto cu pisati je ponajpre namjenjeno starteru ove teme a i ostalim tvrdoglavim mladicima na ovoj temi:

• Prvo trazis pomoc i nakon sto se pola ljudi ovog foruma "poklalo" oko tvojeg problema ti se na kraju pravis pametan
  • Napajanja su delikatna ma koliko se vi smijali i mislili da zbog renomiranog prozivodaca ona mogu "vuci" vase kartice jer "...kod mene radi savrseno sa istim napajanjem, odnosno istom nazivnom snagom"
  • Imate i "kineze" sa po 1000 W pa i svaki iole napredniji korisnik moze se uvjeriti obicnim unimerom da oni ne daju vise od 250 W (ako i toliko)
  • Na ovom forumu ima pod forum za gaming pa pitaj ljude za njihova iskustva
  • Sada smesta odbijam i dalje diskutirati na ovoj temi i dajem link da vidite zasto.....

Why 99% of Power Supply Reviews Are Wrong 

-Ništa ne znam, a đe da znam?- Ekrem Jevrić

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Ovo sto cu pisati je ponajpre namjenjeno starteru ove teme a i ostalim tvrdoglavim mladicima na ovoj temi:

• Prvo trazis pomoc i nakon sto se pola ljudi ovog foruma "poklalo" oko tvojeg problema ti se na kraju pravis pametan
  • Napajanja su delikatna ma koliko se vi smijali i mislili da zbog renomiranog prozivodaca ona mogu "vuci" vase kartice jer "...kod mene radi savrseno sa istim napajanjem, odnosno istom nazivnom snagom"
  • Imate i "kineze" sa po 1000 W pa i svaki iole napredniji korisnik moze se uvjeriti obicnim unimerom da oni ne daju vise od 250 W (ako i toliko)
  • Na ovom forumu ima pod forum za gaming pa pitaj ljude za njihova iskustva
  • Sada smesta odbijam i dalje diskutirati na ovoj temi i dajem link da vidite zasto.....

Why 99% of Power Supply Reviews Are Wrong 

A baš me zanima kako sam sad ja ovdje ispao najpametniji, ja koji se najmanje kužim u ovo.

Ako misliš najviše radi onog "Ha ha", to je samo zato jer si mi ispao simpatičan. Budući da u tvoje znanje nimalo ne sumnjam.

Eko, cijenim savjete, zbog toga sam i tu, koristim priliku da se zahvalim svima, a da li je napajanje u pitanju, nakon što ga probam zamijenit, to ću i ovdje objaviti. Da svi znaju što je bilo, ako je nekoga uopće briga.

I inače, s mojih 30 teško da spadam u neke mladiće, ali tvrdoglav jesam.

17 godina
neaktivan

I mala napomena sto se tice napajanja. Pored sirove snage treba gledati koliko snage daju na 12 V railu jer dzaba ti sva snaga ako je ona mala na 12 V railu. A sto se tice ovih kalkulatora na netu sve je to glupost i vrlo malo konfi treba vise od 450 W renomiranog proizvodjaca.

17 godina
neaktivan

Evo, mozda je malo van teme, da vidite da i Americki potrosaci nisu postedeni od prevare i da lako upadnu u klopku.

Evo sta kaze autor hardwaresecrets-a kada je testirao i na kraju posteno popljuvao  Coolmax CUL-750B 750 W  napajanje

"We can’t understand how a manufacturer label a 450 W power supply as a 750 W and get away with it. We thought we had already got rid of this kind of thing here in the US, but we guess we were wrong.

I dodaje jos to da:

"...Instead of calling your articles as “reviews” call them something else, like “First Impressions”, “First Look”, etc, if you are not using a real load tester."

Karikirano...covjek kaze da niti kada stavis napajanje u PC i opteretis ga vrteci zahtjevne programe neces znati sta ustvari "krije" u sebi.

-Ništa ne znam, a đe da znam?- Ekrem Jevrić

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
zzz kaže...
stipica_zd kaže...
zzz kaže...

Oni ti dodaju samo snagu, nek se nađe da ima viska i dosta viska za određenu konfiguracju u tom je poanta. Trebas znat kolko kaj trosi a ne svakom vjerovat pa cak i Corsair koji dodaje dosta snage.Smijeh Evo ti kaj su oni šlampavo izracunali za moju konfiguraciju, stavil sam HD 2600 jer je to ko moja HD 3650 potrosnja a nje nema na listi. Stavil sam da mi je proc klokan i je 25% a klokana je i ta moja HD 3650 i to kolko ide prek ATI CCC. Normalno za proc sam izabral Athlon X2 jer nema po modelima tocno koji i na kraju imam dva diska. I sad na kraju oni mi nude ko minimano za tu moju konfu Corsair CX 400W. Posto je to Corsair napajanje zapravo napravljeno po ovom mojem Seasonic kojeg ja imam i iste su snage to se vec odavno zna. E sad kak znamo da ta dva napajanja daju 360W na 12V a moj cjeli komp trosi 180W na 12V u Full Load.Smijeh Za  moj komp to Seasonic napajanje je normalno puno previse jer ima viska od sitnih 170 W na 12V koje stoji skroz neiskoristeno. NevinašceNo ja sam to napajanje kupil zbog kvalitete kaj je bitnije itekak a ne toliko snage tak da tu nema frke. Ovu moju konfiguraciju koju ja sad imam moze pogonit napajanje koje daje samo 250W na 12V bez frke, ko ovaj LC Power na trecoj fotki recimo i to je to sve jasno ko dan.Cool

Sa koje stranice su ti slike?

Idu dva momka jedan je pametan,a drugi također navija za Sarajevo!!!
17 godina

To je sa Corsair stranice pa imas link u tom gore Copy-Paste odgovoru kojeg si stavil kaj ne vidis.Nevinašce

http://www.corsair.com/psufinder/default.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Eko to su temperature, samo rad kompjutera, bez igranja

17 godina
neaktivan
Majkel kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Eko to su temperature, samo rad kompjutera, bez igranja

Temperatura TMPIN2/Northbridgea je visoka, ali to je valjda do senzora jer vidim da je mnogima takva temperatura. Voltaže nisu.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.4.2010 14:57 (Razer_Copperhead).
16 godina

Ova temp. od 79 je previsoka,pod opterecenjem je sigurno i veca.Tvoji naponi su malo cudni(dosta odstupaju) izgleda daje tvoje napajanje u banani.

Instaliraj everest on bolje pokaziva temp. i napone.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 7:44 (zzz).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

to napajanje je pravi mali spartanac i odlično je. imam ga i sam, iako na konfiguraciji: gigabyte MA78GM, gigabyte GTX 260 O, AMD phenom II 955 x4 BE. radi besprijekorno.

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama

0 0 hvala 0
16 godina
hrvooje kaže...

to napajanje je pravi mali spartanac i odlično je. imam ga i sam, iako na konfiguraciji: gigabyte MA78GM, gigabyte GTX 260 O, AMD phenom II 955 x4 BE. radi besprijekorno.

Stavi svoje napoone i temp. da usporedimo.

17 godina
zzz kaže...
hrvooje kaže...

Stavi svoje napoone i temp. da usporedimo.

nije problem, kad budem kući. ako hwmonitor radi  preko winea

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 9:07 (hrvooje).
15 godina
neaktivan
zzz kaže...

Ova temp. od 79 je previsoka,pod opterecenjem je sigurno i veca.Tvoji naponi su malo cudni(dosta odstupaju) izgleda daje tvoje napajanje u banani.

Ovo je s Everesta, temperature i memorija

16 godina
neaktivan
Majkel kaže...
zzz kaže...

procesor ti je na niskoj voltaži, a RAM na visokoj... šta ostatak naroda misli?

16 godina
neaktivan
mile_st kaže..

Izgleda da je cool&quiet uključen.

17 godina
stipica_zd kaže...
mile_st kaže..

kada sam uzeo phenom II 955 BE, i gigabyte MA78GM ploču sve četiri jezgre nisu prelazile 800MHz. da bih poslije našao negdje na webu da ove ploče dižu frekvenciju procesora tek nakon nadogradnje na najnoviji BIOS. to sam i učinio. od tada su sve jezgre na 3200MHz, osim naravno kad je cool&quiet uključen. radi testiranja probaj ga isključit

15 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
stipica_zd kaže...
mile_st kaže..

kada sam uzeo phenom II 955 BE, i gigabyte MA78GM ploču sve četiri jezgre nisu prelazile 800MHz. da bih poslije našao negdje na webu da ove ploče dižu frekvenciju procesora tek nakon nadogradnje na najnoviji BIOS. to sam i učinio. od tada su sve jezgre na 3200MHz, osim naravno kad je cool&quiet uključen. radi testiranja probaj ga isključit

Na koji način da ga isključim? Pomoć molim

16 godina
Majkel kaže...
hrvooje kaže...
stipica_zd kaže...
mile_st kaže..

Na koji način da ga isključim? Pomoć molim

u biosu,ali ti to nece nista pomoci.

16 godina

Imao sam sličan problem jednom davno, dok bih zaigro neku igru za nekih pola sata bi se komp smrzo.

Nakon restarta sve normalno, igram i onda   opet isto,također dok sam gledo filmove ili bilo što drugo, nikad ništa.

A radilo se o vrlo dobrom stroju za to vrijeme Athlon 2500+ (Barton) 1Giga rama ,ddr,ati 9800 pro,Napajanje 400w,ne sječam se koje.

Nema što nisam pokušavo ,drugo napajanje, drugi mem moduli, zamjena grafičke,uvijek isto se događalo.

Na kraju sam zamjenio matičnu i   problem je nesto.

Dakle provjeri matičnu kladim se da tu leži problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Majkel kaže...
zzz kaže...

Kad vec imamo isti Chipset na maticnoj, ali ne isti proizvođac maticne onda evo za usporedbu kod mene temperatura i napona na napajanju kad je u biti to skoro isti proizvod.Cool Inace ovak izmjeren napon na programu u windovsima ne mora bit i obicno nije tocan. Ne treba se tog drzat ko pijan plota to ce precinzno pisat u biosu a ovak ne bas, ali za temperature to je ok normalno jos kad se usporede dva pouzdana izvora nema frke. Na kolko se tebi uopce vrti ventilator na grafickoj jer je vruca u idle, ak nisi znal okretaji ventilatora mozes podic u ATI CCC pa odi tam i digni okretaje na 70% ak su ti na manje. Qool&Quiet ostavi ukljucen to je ok nema tu problema kaj se tice izmjerenog niskog napona na procu.Cool

15 godina
neaktivan

Trenutno sam u zamjeni napajanja.. frend ima Foxtron Bluestorm 500 W. Problem je jedino što moje napajanje ima 2 x 4 pin priključak, pored onog dužeg 24 pinskog, a njegovo napajanje ima samo jedan od 4 pina. Njegova matična ima ulaz samo za ta 4 pina, a moja za 2 x 4 pina.. ako priključim njegovo napajanje na svoju matičnu, ostat će mi jedan utor viška. Da li bi to bio problem?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Eto probao sam prvo zamijeniti grafičke, stavio sam od frenda njegovu ATI Saphire HD 4870 od 512, znači slabiju, i ne radi. Ventilator se vrti kao blesav i ne podiže sustav. Sve spojeno kako treba. Dok moja grafička na njegovom kompu radi bez problema. Njegova matična je Asus P5K. Ja jednostavno nemam pojma koji se klinac događa

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Majkel kaže...

Trenutno sam u zamjeni napajanja.. frend ima Foxtron Bluestorm 500 W. Problem je jedino što moje napajanje ima 2 x 4 pin priključak, pored onog dužeg 24 pinskog, a njegovo napajanje ima samo jedan od 4 pina. Njegova matična ima ulaz samo za ta 4 pina, a moja za 2 x 4 pina.. ako priključim njegovo napajanje na svoju matičnu, ostat će mi jedan utor viška. Da li bi to bio problem?

Neće biti problem.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice