Audio driveri, BSOD - izludjecu

poruka: 6
|
čitano: 1.582
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Drugarica me zamolila da joj popravim PC. Nakon patnje sa Hard diskovima na izdisaju, napokon sam uspio da osposobim masinu.

Sad imam ogroman problem. Nakon sto se windows pokrene, pokrece se Found new hardware wizard koji skenira drajvere za zvucnu karticu (Maticna: Asus p4sp-mx).

Windows automatski instalira AC'97 drajvere, koji nakon 30 sekundi izazovu BSOD i restart. 

Nakon malo pretrage za drajverima, na asusovim stranicama skinem prave Soundmax drajvere. Uspijem da ugasim ac'97 drajvere koji me *ebu u zdrav mozak i pokusam da instaliram prave (soundmax) drajvere preko 'update drivers' iz device managera.

Ali... Drajveri nisu prihvaceni, tj nisu pronadjeni, ili kao nisu pravi... WTF.

Imate li neke ideje?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Imao sam istu tu matičnu i potpuno isti problem sa zvukom svako malo mi se rušio sistem. Kod mene je bio problem da sam onda još imao dial-up modem i njegovi driveri su mi rušili Windowse jer su bili nekompitabilni sa zvučnim driverima. Tako da pogledaj ako i ona ima modem da li nije u tome problem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.5.2012 13:23 (formula1live).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Audio driveri, BSOD - izludjecu
formula1live kaže...

Imao sam istu tu matičnu i potpuno isti problem sa zvukom svako malo mi se rušio sistem. Kod mene je bio problem da sam onda još imao dial-up modem i njegovi driveri su mi rušili Windowse jer su bili nekompitabilni sa zvučnim driverima. Tako da pogledaj ako i ona ima modem da li nije u tome problem.

Vido vraga, ima modem. Sad cu da ga izvadam pa da ponovo probam.

16 godina
neaktivan

Vadjenje modema nije pomoglo. Jos neke ideje? Prije nego sto objavimo klinicku smrt zvucne kartice.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Samo da te pitam da li si nakon vađenja modema deintalirao drivere od njega? I da li si istalirao one prve drivere za AC97.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pokušaj ponovno reinstalirati sistem, ali da modem nije utaknut u slot. Ukoliko imaš još nekih uređaja, a koji nisu neophodni, otkopčaj ih sa MBO. Kada to napraviš, podesi da sve profunkcionira i tek onda jedan po jedan uključuj druge uređaje. Ukoliko na nekom počne zezati, pokušaj ga staviti u drugi slot na matičnoj.

Sve bi ja to, rođo, šmajserom!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice