Ati radeon 4859 hd 512 mb problem

poruka: 14
|
čitano: 3.238
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ati radeon 4850 hd 512 mb problem

naime imam problem spajanja na tv.

prije sam imao ati radeon 9600 pro i nacin spajanja je isti kao i na ovoj novoj kartici ali nikako nemogu dobiti klon monitora.

kad kliknem "indentify" na monitor 1,pojavi se velika jedinica na monitoru,monitor 2 je sivi,znaci nema ga.desni klik na monitor br.2 i imam samo opciju "enable" ,kad ju kliknem monitor se zacrni na 2 sekunde i vrati se u prijasnje stanje.tj,monitor br.2 je sivi ,nema ga!

kad kliknem "detect display" nista se ne desava,ne pokazuje mi se nikakav izbornik!

pod opcijom "Attached displayscurently disabled" je monitor ali je sivi.bilo koji klik misa(ljevi ili desni),a trebao bi biti desni,nista se ne desava,nikakve opcije mi ne baca.

probao sam taj monitor drag and drop na Main monitor i onda dobijem sliku na tv-u ali je onda nemam na monitoru!!

sve opcije sam namjestio kako treba.otisao sam na sluzbene ati stranice gdje je sve objasnjeno u slikama,i napravio potpuno isto kako su oni rekli ali i dalje nista!

http://www.amd.com/gb-uk/    

-support and drivers/graphics support/troubleshooting a tecnical issue/Guides,Walkth and "how to's"guides/how do i use dual displays orTV/HDTV out

pokusao sam postaviti isto pitanje na ATI-jevim sluzbenim stranicama ali izgleda da su ljudi na bolovanju,godisnjem ili mi jednostavno nitko nece odgovoriti.

hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2008 18:51 (duress).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ati radeon 4850 hd 512 mb problem

zar nitko nema nikakav savjet?

17 godina

Desni klik na desktop->properties->settings->klik na monitor 2->kvačica na "extend the desktop to this monitor"

Probaj ovako...

CPU AMD Athlon 6000+, MBO Gigabyte GA-MA790FX-DS5, GPU Sapphire Radeon HD4870, DDR2 Kingmax 4 Gb 800MHz (4x1 Gb) PSU Corsair TX750W
17 godina
neaktivan

Na koji se način spajaš na TV?

HDMI,VGA,DVI,Component?

Ja sa istom karticom nisam uspio spojiti plazmu i pc pomoću komponentnog kabela-imao slične probleme tvojim.

Pomoću bilo kojeg drugog kabela sve radi, jedino ne preporučam "clone" mod jer je slika iz nekog razloga lošija nego

u, recimo,extended modu,pogotovo filmovi,njih vrtim u extended modu i overlay-u za video.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
unique83 kaže...

Desni klik na desktop->properties->settings->klik na monitor 2->kvačica na "extend the desktop to this monitor"

Probaj ovako...

nista se ne desava! kvacica na "extend the desktop to this monitor" /apply ,monitor se zacrni i vrati na prijasnje stanje prije apply-a,naravno kvacice nema!
17 godina
neaktivan
RE: Ati radeon 4859 hd 512 mb problem
hmrkovic kaže...

Na koji se način spajaš na TV?

HDMI,VGA,DVI,Component?

Ja sa istom karticom nisam uspio spojiti plazmu i pc pomoću komponentnog kabela-imao slične probleme tvojim.

Pomoću bilo kojeg drugog kabela sve radi, jedino ne preporučam "clone" mod jer je slika iz nekog razloga lošija nego

u, recimo,extended modu,pogotovo filmovi,njih vrtim u extended modu i overlay-u za video.

pa spojio  sam ga normalnim video kablom,znaci onaj mali adapter koji dobijes sa karticom za tv-out i u njega ide Žuti činč(kao za video na play stationu) i drugi kraj isto Žuti činč ide u tv i to na TV IN,isti prikljucak za play station.

prje mi je sve radilo taj nacin!

mozes li mi reci jos neki nacin i postupak kako spojiti!!!
17 godina
neaktivan

Ni meni nije radio tv izlaz preko komponentnog kabela, koji se spaja na onaj adapter s 3 chincha (plavi,zeleni,crveni), a adapter ide u izlaz koji izgleda kao s-vhs ali nije s-vhs (onaj okrugli između 2 DVI izlaza).Na prijašnjoj kartici je tako spojeno uredno radilo.

Dakle isti izlaz na kartici ne radi ni kod mene ni tebe, tražio po internetu-nisam naišao da se tuže ljudi na takav problem..

Ja sam na kraju spojio plazmu pomoću HDMI kabela i sve je sad o.k.(za plazmu je HDMI ionako najpovoljniji).

Kakav TV imaš?

Ti bi trebao potražiti ili neki adapter (VGA-SCART,DVI-SCART?), ili vrati karticu jer ti ne radi jedan od video izlaza.

BTW, moja kartica je sapphire hd 4850,tvoja?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2008 23:11 (hmrkovic).
17 godina
moderator

Hm, ja gledam divx preko S-video konektora na tv-u, ali dobivam BSOD.

Imam Club3D HD4850.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hmrkovic kaže...

Ni meni nije radio tv izlaz preko komponentnog kabela, koji se spaja na onaj adapter s 3 chincha (plavi,zeleni,crveni), a adapter ide u izlaz koji izgleda kao s-vhs ali nije s-vhs (onaj okrugli između 2 DVI izlaza).Na prijašnjoj kartici je tako spojeno uredno radilo.

Dakle isti izlaz na kartici ne radi ni kod mene ni tebe, tražio po internetu-nisam naišao da se tuže ljudi na takav problem..

Ja sam na kraju spojio plazmu pomoću HDMI kabela i sve je sad o.k.(za plazmu je HDMI ionako najpovoljniji).

Kakav TV imaš?

Ti bi trebao potražiti ili neki adapter (VGA-SCART,DVI-SCART?), ili vrati karticu jer ti ne radi jedan od video izlaza.

BTW, moja kartica je sapphire hd 4850,tvoja?

nikad nisam cuo da je netko spojio tv na Plavi,Zeleni i Crveni utor?!!
kartica je  Ati Radeon HD 4850 512 mb.

na kartici imam 2 konektora za monitor a u sredini je tv out.Kabel je obican video kabel.
Ne kuzim kaj treba biti neki drugi??!!
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Hm, ja gledam divx preko S-video konektora na tv-u, ali dobivam BSOD.

Imam Club3D HD4850.

i ja imam s-video konektor tj žuti činč ,ali nemam pojma zasto dobivas BSOD
17 godina
neaktivan

duress, sve sam ti već napisao, pročitaj malo o kabelima,konektorima itd,itd..

17 godina
moderator
duress kaže...
 i ja imam s-video konektor tj žuti činč ,ali nemam pojma zasto dobivas BSOD
 Ne znam, ni ja, mozda je nesto do drivera, Cat 8.9, vidjecu hoce li se desavati isto kad izadje novija verzija.
Sa starom karticom je sve radilo besprijekorno.
Depresivni? Glup posao? Problemi u kući? Ne cijene vas? Novčani problemi? Umorni od svega? RJEŠENJE U JEDNOJ PILULI: YebiGA® 1000mg Kad je sve u k..., YebiGA®!
17 godina
neaktivan

jesi rjesio problem?

apsolutno ista stvar s radeonom 4670 (sapphire)

monitor ukopcati u drugi DVI izlaz rjesava problem

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2008 10:26 (dhamilton).
16 godina
neaktivan

Imam Ati radeon 4850 512 mb kupio sam prije 2 mj i nikako ne mogu namjestiti tv out . probao sam sve postavke od ccc-a i ništa . isto tako i u windowsima . Neznam jel mozda imaju veze kablovi s kojim se želi spojiti tv . na tv-out-u imam 7 pinova. može li se spojiti 7 pinski u grafičkoj s tv-om ako imam s video kabel 4 pinski. Ima li nekakav novi standara spajanja . I prije sam imao Ati i sve je radilo. Ispričavam se na evantualnoj neurednosti keksta nadam se da ce mi netko dati savijet . Hvala

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice