Bok
Dobio sam sa bneton externi hdd koji ima usb za napajanje i ata kabel za prijenos podataka.
Da li je moguće spojiti ga na laptop i kako?
Hvala
Bok
Dobio sam sa bneton externi hdd koji ima usb za napajanje i ata kabel za prijenos podataka.
Hvala
Bok
Hvala
Ajde daj malo opiši / slikaj što si točno dobio.
ATA nije predviđen za eksterno spajanje.
Externi služi za b-net snimalicu, vrlo jednostavno externi hdd sa jednim usb kabelom i jednim ata, kad spojim usb u laptop ništa se ne dešava laptop ga prepozna u My devices kao externi hdd ali u My Computer ne prikazuje ništa.
Bok
Hvala
PATA ili SATA?
Poslikaj.Externi služi za b-net snimalicu, vrlo jednostavno externi hdd sa jednim usb kabelom i jednim ata, kad spojim usb u laptop ništa se ne dešava laptop ga prepozna u My devices kao externi hdd ali u My Computer ne prikazuje ništa.
Naravno da ga ne prepoznaje - pitanje je koji je format (FAT ,ExFAT ,NTFS ,EXT2-3-4) i naravno ,za pojavljivanje u exploreru moraš mu dodjeliti slovo u Disk Managementu.
Moguće da je formatiran u FAT32 te mu Windowsi nisu dodijelili slovo particije
desni klik na my comptuer > manage > Disk Managment > i vidi jel tamo
Oprostite moja greška eSATA
Otvori Disk Management i pogledaj dali Windows prepoznaje format i ako da ,dodjeli slovo.
To je ipak neš' čis' drugo. 
Što kaže Disk Management?
Što ako mu dodjelim slovo oće li to poremetit njegov program za snimalicu
Nemaš brige za slovo, ovisno da li bnetov STB može čitat NTFS i zapisivat na njega
formatiraj ga na NTFS pa vidi
Teško mi pada uništavanje novog HDDa za snimalicu, kako ga posli vratim u prvobitno stanje
Teško mi pada uništavanje novog HDDa za snimalicu, kako ga posli vratim u prvobitno stanje
Kakvo uništavanje, kakvi bakrači, obično formatiranje i vozi, u NTFS ili FAT32
Da ali šta ću ako Bnet ne koristi ntfs ili fat, ne razumiš, i dalje ga želim koristit za snimalicu, to mi je primarno, samo me zanima jer mi ponekad baš zatreba jedan externi hdd može li se on kasnije vratit u format za bnet snimalicu.
Da ali šta ću ako Bnet ne koristi ntfs ili fat, ne razumiš, i dalje ga želim koristit za snimalicu, to mi je primarno, samo me zanima jer mi ponekad baš zatreba jedan externi hdd može li se on kasnije vratit u format za bnet snimalicu.
Formatiraj u NTFS, vidi jel ga bnetov uređaj prepoznaje i možeš koristit snimalicu, ak da ostavi u NTFS-u, prebacivanjem u neki drugi format (FAT32,exFAT, itd.) gubiš podatke
ok, hvala
Formatiraj u NTFS, vidi jel ga bnetov uređaj prepoznaje i možeš koristit snimalicu, ak da ostavi u NTFS-u, prebacivanjem u neki drugi format (FAT32,exFAT, itd.) gubiš podatke
Uz pravi softver ,ni to danas više nije problem.
-katastrofa...
-zašto formatirati? Disk već ima FS, koristi ga. Dodjeli slovo.
(nije dobra slika, ali 90% da je već u NTFSu)
btw, @ Kizo, svaki ATA je IDE, razlika je samo PATA-SATA-eSATA standard.
Je ,je. Istina.
(S tim da je PATA uvijek IDE ,a SATA je uvijek - SATA)
-katastrofa...
-zašto formatirati? Disk već ima FS, koristi ga. Dodjeli slovo.
(nije dobra slika, ali 90% da je već u NTFSu)
btw, @ Kizo, svaki ATA je IDE, razlika je samo PATA-SATA-eSATA standard.
Dodjelin mu slovo svejedno ga ne prikazuje u my computer i nemogu ga formatirat
Je ,je. Istina.
(S tim da je PATA uvijek IDE ,a SATA je uvijek - SATA)
Digresija - tehnički, i ATA i SATA i SCSI i SAS spadaju pod IDE. Samo je (krivo kao i dosta toga u IT-u) IDE postao sinonim za ATA-u. 
Jesi siguran da se to uopće može? jesi li provjerio negdje koji file system koristi to čudo, da nije neki unixoidan?
- nije potrebno formatirati (jer FS već postoji). Ako mu dodjela slova ne pomaže, tad je vjerojatno ext3, instaliraj linux ext za win. Ili (možda optimalnije) Easeus (free-home) čita sve i iz njega možeš browsati.. uz to što ćeš tad bar znati kakav je disk, možda neispravan, možda zaključan.