kao prvo nisam siguran dali sam pogodio temu jer ne znam jeli problem vezan za hardware ili software, sry
dakle konfiguracija je pod Moj PC, asus m5a97 pro maticna ploca i amd fx-8120 procesor...
trenutno mi pokazuje temperaturu od 44 stupnja bez ikakvog opterecenja, dok u malo vecem opterecenju ide preko 60, 65, 70... sve do 90 gdje se PC gasi...
nije mi jasno sta se desava, jer nije oduvijek ovako bilo, znao je u full loadu (bez ikakvog OC ili slicnih stvari) doci do nekih 65 stupnjeva, ali nikada vise...
hladnjak je stock, znam da je piece of shit ali sta je tu je, kao sto rekoh, nije oduvijek ovako, trebao bi funkcionirati pogotovo jer nisam nista clockao, pasta je stavljena, arctic ceramique malo po sredini CPU-a i hladnjak na to, hladnjak je dobro stavljen provjerio sam previse puta...
cini mi se da ima neke veze s BIOSom (koji nije updatean jer trenutno nemam nikakav USB stick (how sad)) ili nekim drugim softwareom, pokusavao sam googlati problem ali nisam nista konkretno nasao iako sam vidio da ima ljudi sa slicnim problemima, dali je moguce da racunalo krivo ocitava temperature?
ili samo trebam skinuti novu verziju BIOSa? mada mi je to sumnjivo jer je funkcioniralo normalno na ovoj verziji do nedavno...
ili mozda neke postavke u BIOSU? iako sam probao svasta, cool and quiet, qFan, cak sam probao ugasiti zadnje cetiri jezgre...
i da, zna mi izbaciti upozorenje da se CPU fan vrti na 88 RPM-a... (??)
ima li netko slican problem ili je upoznat s ovim? ili da bacim sve to zajedno i uzmem intel?