As rock 870 e3

poruka: 21
|
čitano: 1.538
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
As rock 870 e3

Pozdrav svima,novi sam na forumu i trebao bi vasu pomoc

uglavnom nedavno sam kupio polovnu maticnu plocu asrock 870 e3,preko oglasa ,tocnije njuskala .Zelio sam preci sa ddr2 i svoje stare maticne biostar a770 a2g+ na novu maticnu i ddr3 ram-e,ukratko to je razlog kupovine. DDR3 ram-e sam kupio nove u linksu,dok je maticna polovna ,tako da sam odma iskljucio mogucnost neispravnih ram-a.

Kada sve pospajam na tu "novu" maticnu plocu nema slike,sasvim sam siguran da su svi ostali dijelovi ispravni jer mi sve skladno radi na staroj.

Pokusao sam upalit bez ram-a ,nema nikakvih zvucnih signala,probao sam ubacit samo jedne rame-opet ne radi,kombinirat ram-e - ne radi,ručno premjestit jumpere-ne radi,izvadit bateriju i ubacit nakon nekog vremena - ne radi,promijenit bateriju -ne radi...

Maticna prikazuje brojke u kutu, ima mr. debug,prikaze broj D7 ,u guidu od maticne pise pod D7 :restore CPUID value back into register.The bootblock-Runtime interface module is moved to system memory and control is given to it.Determine whether to execute serial flash.

Zanima me da li sam p**usio 500 kn ili sam nesto izostavio ....

inace ostali dijelovi su

tagan bz 800 w napajanje

4870 x2 2 gb-a graf

1 tb hard

G.Skill ddr3 1600 mhz 2x2 ram-i

CPU AMD Athlon II X4 640

Postovani forumasi nadam se da nisam prekrsio neka pravila foruma iznenada se registrirajući i odma postavljajući ovu temu..

hvala unaprijed !

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
As rock 870 e3

Nitko nezna ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
As rock 870 e3

Ne rado to kažem, al' tu smrdi sve vise na to da si pop***o pare na nešt šta ne radi, velika mogućnost, imo.
Sumnjam da se i isplati popravljat matičnu, ako i je problem u njoj. Kažeš da si pokušao upalit bez RAM-a ?
Ili matična nema ugrađeni zvučnik (što sumnjam) ili je fkt, u khm, znaš već.
Ne znam, to je mišljenje s moje strane.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
As rock 870 e3

Ako si sam spajao vrlo je moguce da si nesto zeznuo.

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro |

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
As rock 870 e3

E daj pogledaj jeli proc dobro sjeo jer dosta ljudi proc ne stisne do kraja i napravi baš Clear Cmos ak nisi radiop

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
As rock 870 e3

Kad se kupuje prek oglasnika onda nikad nisi siguran, kaj imaš i kaj si kupil pogotovo kod maticne ploče ak prodavač nije dal papire za maticnu s nekom garancijom. Onda imaš macka u vreci bolje kupit novo, pa si miran drugi put ak je več forumaš kupil novu ddr3 memoriju mogel je i kupit novu maticnu a ne ovak loš potez uglavnom.{#}

Ta Asrock maticna bi trebala još imat garanciju, bez obzira kaj je prodavana prek oglasnika pa to nije neki prastari model pa di su onda papiri od garancije i ostalo u toj kupoprodaji prek Oglasnika.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
As rock 870 e3

ako maticna uopce ne reagira lipo se javi prodavacu i trazi papire od garancije...al ako nista naucia si lekciju...nikad ne kupuj preko oglasnika ako nema garanciju...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
As rock 870 e3

Ja ću mu prodat svoju ASUS-icu ako oće sa garancijom i svim

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
As rock 870 e3

evo imas prodavaca...naravno ako ne uspijes rijesit svoju plocu...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
15 godina
As rock 870 e3

Mislim da samo clear cmos trebas i da nece biti problema. Ali to je i onako nova ploca i trebao ti je covijek dati garanciju...

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
As rock 870 e3

hvala svima na odgovorima {#}

dobio sam i garanciju (malo je zguzvana)  i gotovinski račun,

pokusao sam clear cmos i rucno (jumperima) i na tipci iza ,ne vrijedi stalno pokazuje D7 i ne daje sliku,sasvim sigurno da sam dobro stavio proc,

ploča ima 24 mjeseca garanciju ,sad mene pati sto ja nemam nikakvih iskustava sa tim adm-om i opcenito garancijama,

čitajući ovo jamstvo sav sam se zbunio

molio bi ako netko ima iskustva sa njima da me malo uputi u to sve preko pm-a...

na gotovinskom listu pise broj telefona ,ime i prezime i adresa orginalnog vlasnika(a ja kupio od treceg lika),da li ce njemu to onda stici ako budu vračali proizvod ...moram li njega kontaktirati ili...?

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2011 21:40 (bole_vk).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
As rock 870 e3

Donesi kod njih plocu ili im posalji postom. Oni ce ti na isti adresu vratiti maticnu.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
As rock 870 e3

a koja je adresa servisa ili saljem na

PJ 2 ADM RACUNALA

Jordanovac 42 ,10000 zagreb

....

i kakva su iskustva sa njima,za koliko to sve otprilike bude gotovo?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
As rock 870 e3

D7 Eror bi trebao znaćiti "no device found".tako piše u uputstvu...

|AMD Phenom x2 550 @ x4 3.1GHZ|Gigabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: As rock 870 e3

kod mene u upustvu pise ovo pod d7 :

restore CPUID value back into register.The bootblock-Runtime interface module is moved to system memory and control is given to it.Determine whether to execute serial flash.

17 godina
neaktivan
As rock 870 e3

pogledaj ovo možda pomogne

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
As rock 870 e3

Slucajno nemoj slati u paketu s maticnom orginal racun nego uvijek fotokopiju ....

Posaljes im maticnu postom, prije toga ih nazoves telefonom (objasnis problem, u kratkim crtama), s maticnom im posaljes na jednom papiru kratki opis kvara (sto se desava, sto prikazuje) ...

Oni to prime. Testiraju. Poprave ili zamjene. Kontaktiras ih svakih 5 dana da vidis kakvo je stanje. Posalju ti natrag i to je to...

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

pokusao sam ubaciti samo jednu plocicu ram-a i nece uopce da se boota, pokusao sam i kombinirat  -nece stalno d7 pokazuje,

a kad izvadim skroz rame pokaze d5,znaci sta god radio,ne boota se...

vidim kod toga forumasa ne radi dual channel a kod mene nikako,ubacio ja samo jednu plocicu ili obje svejedno koji utor. ....

Memorija PC-12800, 4 GB, G.SKILL DDR3 Series, F3-12800CL9D-4GBNQ

to je memorija i na asrock stranici pise da je kompatibilno http://www.asrock.com/mb/memory/870%20Extreme3.pdf

hmm sad mene kopka da nisu ram-i neispravni iako sam ih nove kupio,a nemogu naci od kolega u vinkovcima nikog da ima ddr3 ram-e da isprobam hoce li raditi...

i sad jos kad sam citao jamstvo za maticnu plocu pise da sam ja duzan platit dijagnostiku itd ako posaljem ispravno na servis,pa me sad to sve *ebe  ....

odgovor na tvoje pitanje JURA... {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2011 22:45 (bole_vk).
14 godina
protjeran

jel ih bas moram nazvat? {#}

16 godina
neaktivan
bole_vk kaže...

Čovječe, nemaš se kaj sramit nazvat i objasnit u čemu je problem...

Dompa
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2011 22:56 (Dompa).
14 godina
protjeran
Dompa kaže...
bole_vk kaže...

Čovječe, nemaš se kaj sramit nazvat i objasnit u čemu je problem...

a imas pravo nazvat cu,meni je u interesu....{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice