5600g problem

poruka: 41
|
čitano: 6.148
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
5600g problem

Imam problem s novim kompom, star 3 dana.

Specifikacije:

ryzen 5 5600g s integriranom grafom

2x8 ddr4 3200 MHz

MSI Pro Max B450M-A matična

Napajanje Seasonic S12III 650W

500 gb NVMe

Jednostavno mu dođe da se restarta sam od sebe i onda baca recovery windowse. Čak i ako samo Chrome koristim. I onda neko vrijeme vrti taj recovery. Prvo sam mislio da je do windowsa, pa ponovno napravio instalaciju, ali ponavlja se i dalje. Kak je stigao, samo sam preko usb-a instalirao windowse i ništa drugo dirao. Pa ne znam u čemu je problem, možda netko pomogne prije nego kontaktiram trgovinu.

0 0 hvala 0
5 godina
5600g problem

Koji je windows instaliran?

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Re: 5600g problem

Windows 10 pro. Sa sluzbene stranice skinut dan ranije na novi stick.

6 godina
neaktivan
5600g problem

najcesci problem rusenja kod rzyena je memorija. odi u BIOS i podigni napon

pretpostavljam da ti je memorija na 1.2v, stavi na 1.25, pa na 1.275 pa zatim na 1.3

ako ti to ne pomogne, onda stavi memoriju na 3000MHz i ponovo ovo gore

meni je dizanje napona rjiesilo sve probleme sa rusenjem na rzyen masini

tjednima sam pokusavao podesavati, timinge, igrati se sa infinity fabricom i memorijom i na kraju izgubio zivce i odustao, digao napon i nema problema

svakako pogledaj sto ti pise na ekranu kod rusenja, koja je poruka, memory dump, driver ili nesto trece

na dva AMD stroja sam imao probleme sa memorjiom, na 5800X i na 4750G procesoru, mjenjao sam i memoriju vise modela i nije pomoglo nista osim dizanja napona

www.youtube.com/TerabitTV
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2021 7:01 (Mitohondri).
Moj PC  
1 1 hvala 0
3 godine
5600g problem

Hvala, probati cu. Nema poruke nikakve, samo se naglo ugasi (crni ekran) i krene recovery. Ali mogla bi biti memorija jer se to uvijek dogodi kad pokrenem ili ugasim program ili igricu, nikad tijekom.

0 0 hvala 0
15 godina
5600g problem

Ako nisi napravi Bios update to je cesto problem. Isto tako ako imas neki program koji kontrolira ventilatore ugasi ga meni je na mojoj konfi to problem radilo isto se samo restarta i recovery. Nakon sto sam ugasio AI suite i Bios Update niti jednom vise.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Podigao sam memoriju na 1.25 V, ali sad niti u bios vise ne mogu. Sad samo mi se pojavljuju debele crte na ekranu.

16 godina
protjeran

Čim sam vidio onaj post gdje ti se preporuča dizanje napona, mislio sam si eto problema.

Izvadi  bateriju na matičnoj na kratko pa ju vrati, to bi trebalo resetirati bios postavke.

3 godine
5600g problem

Hvala, pomoglo je. Vratilo je na pocetni napon. Idem vidjeti da li je problem u updateu biosa ali to su mi rijesili u futuri kad su sastavili komp, pa ne vjerujem bas.

Edit: zadnja verzija biosa je instalirana. 

Mislim da mi nista ne preostaje nego kontaktirati futuru.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2021 9:59 (Crosale).

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ja bih ti preporučio da ne prčkaš po novom kompu bezveze,

nego eventualno možeš provjeriti jesu li svi konektori dobro sjeli.

I još probati samo s jednim keksom ram-a.

3 godine
5600g problem

Da, ne mislim vise petljat. Hvala jos jednom 

1 0 hvala 0
12 godina
Mitohondri kaže...

na dva AMD stroja sam imao probleme sa memorjiom, na 5800X i na 4750G procesoru, mjenjao sam i memoriju vise modela i nije pomoglo nista osim dizanja napona

CroVandal kaže...

Ako nisi napravi Bios update to je cesto problem. Isto tako ako imas neki program koji kontrolira ventilatore ugasi ga meni je na mojoj konfi to problem radilo isto se samo restarta i recovery. Nakon sto sam ugasio AI suite i Bios Update niti jednom vise.

i kad onda se usudiš negdje reć da ekipa na rajzenima ima svakojakih problema samo što te ne razapnu

15 godina

Moj problem nije do ryzena nego tocnije do Asus 350f gaming maticne na stranim forumima su drugi imali isti problem sa istom plocom. Sad vise nemam nikakvih problema isto tako HTPC na kojem je ryzen 3 2200g nikada nisam imao BSOD ili nekakve probleme. Kada je tek izasao ryzen bilo je dosta musica ali smatram da trenutno je dosta dobra situacija.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
CroVandal kaže...

Moj problem nije do ryzena nego tocnije do Asus 350f gaming maticne na stranim forumima su drugi imali isti problem sa istom plocom. Sad vise nemam nikakvih problema isto tako HTPC na kojem je ryzen 3 2200g nikada nisam imao BSOD ili nekakve probleme. Kada je tek izasao ryzen bilo je dosta musica ali smatram da trenutno je dosta dobra situacija.

problemi su na rajzen platformi nebitno jel matična ili proc ili ram neće radit kako je deklarirano

meni osobno nije bilo niti jednog problema sa 2400g i asusovom tuf 450 pločom, ali masu drugih je imala raznoraznih problema

stvar je u tome da kad to spomeneš, ekipa na forumu se odmah diže na zadnje noge i niti jedan od njih neće reći iskreno da su i sami imali više ili manje problema, a za masu njih se sjećam da su kukali 

16 godina
protjeran

@picajzla0707 

Gdje tu bilo gdje piše da je problem u Ryzenu?

Daj odjaši s teme.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2021 13:06 (Uran 11).
12 godina
Uran 11 kaže...

@picajzla0707 

Gdje tu bilo gdje piše da je problem u Ryzenu?

Daj odjaši s teme.

eto ga, krenuli smo 

14 godina
Uran 11 kaže...

Daj odjaši s teme.

Čovjek se je obratio dvojici forumaša koji su jasno naveli da su imali probleme sa AMD Ryzen procesorima, nigdje nije rekao da je uzrok problema zbog kojega je otvorena ova tema Ryzen procesoor ili platforma.

ps. ti nisi moderator i nemaš nikakvo pravo tjerati nekoga iz teme.

AMD/Intel ljubitelj/mrzitelj, ovisno kakav mi je dan. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2021 13:35 (Valentin17).
14 godina
5600g problem

Probaj u bios podesiti količinu radne morije koja ide za intergniranu grafičku, meni je bilo podešeno na automatski i tzo je uzrokovalo nestabilnost windosa i crni ekran..

Onda sam podesio da zauzima 2 gb memorije i od tad nema tih problema..

matčna je Asrock B550M Phantom Gaming 4

lp....

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
opetzajebancija kaže...

Probaj u bios podesiti količinu radne morije koja ide za intergniranu grafičku, meni je bilo podešeno na automatski i tzo je uzrokovalo nestabilnost windosa i crni ekran..

lp....

Ovdje se radi o novom kompu, zašto bi se on natezao s nečim što bi trebalo raditi "out of the box".

Neka se u Futuri zezaju s tim.

14 godina
Crosale kaže...

Specifikacije:

ryzen 5 5600g s integriranom grafom

2x8 ddr4 3200 MHz

MSI Pro Max B450M-A matična

Napajanje Seasonic S12III 650W

500 gb NVMe

Jednostavno mu dođe da se restarta sam od sebe i onda baca recovery windowse. Čak i ako samo Chrome koristim. I onda neko vrijeme vrti taj recovery. Prvo sam mislio da je do windowsa, pa ponovno napravio instalaciju, ali ponavlja se i dalje. Kak je stigao, samo sam preko usb-a instalirao windowse i ništa drugo dirao. Pa ne znam u čemu je problem, možda netko pomogne prije nego kontaktiram trgovinu.

lp....

14 godina
Uran 11 kaže...
opetzajebancija kaže...

lp....

Ovdje se radi o novom kompu, zašto bi se on natezao s nečim što bi trebalo raditi "out of the box".

Neka se u Futuri zezaju s tim.

Ovisi koliko mu treba računalo, ali imaš pravo neka drugi rešava problem...

Koliko vidim uzeo je računalo bez windosa, oni su samo sklopili konfiguraciiju.

lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2021 13:49 (opetzajebancija).
12 godina
Oprostite gospon izbacivač iz dječjeg butika, nebum više :D
16 godina
protjeran

E to su riječi. :)

13 godina
protjeran

Tko ce drugi nego "lonac" picajzla da se javi, jos mu fali "poklopac" i bit ce problem instant rijesen, nece kolegi trebat ni servis ni futura ni nitko...

T.L. - za zahvalu udri hvala // WoT and pubg: tomo53nja
14 godina

Nije to Intel da radi out of box.

5 godina

Mislio sam da je 11ka gore pa da ti pravi problem zbog update biosa...

Ja bih na tvom mjestu svakako reklamirao kvar pa neka ga oni pogledaju

17 godina
Uran 11 kaže...

Čim sam vidio onaj post gdje ti se preporuča dizanje napona, mislio sam si eto problema.

Izvadi  bateriju na matičnoj na kratko pa ju vrati, to bi trebalo resetirati bios postavke.

Zašto bi bilo problema, DDR4 radi od 1.2 do 1.35V. 

MGloc kaže...

Nije to Intel da radi out of box.

Ima i Intel svojih problema, nemoj se zavaravati. 

Od 7:00 pa na dalje

Yippee ki-yay, motherfucker! :)
16 godina
protjeran
boxer kaže...
Uran 11 kaže...

Zašto bi bilo problema, DDR4 radi od 1.2 do 1.35V. 

Pratiš li ti temu?

Nakon podizanja napona, crte na ekranu, nemogučnost ulaska u bios..., to nisu problemi?

14 godina
Crosale kaže...

Probaj napraviti dijagnostiku toga SSDa pa stavi na forum sliku od Hard Disk Sentinela. Kako provjeriti disk kojem sumnjate u ispravnost.

Imaš dva modula memorije, isprobaj jedan po jedan i u svim utorima na ploči.

Svakako snimi zadnje drivere za B450 čipset ako već nisi.

boxer kaže...

Ima i Intel svojih problema, nemoj se zavaravati. 

Vjerovatno sje... ploča (ipak je to Biostar) sje... procesor. Nije do Intela.

Uran 11 kaže...

Pratiš li ti temu?

Još si tu???? 

AMD/Intel ljubitelj/mrzitelj, ovisno kakav mi je dan. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2021 15:06 (Valentin17).
15 godina
5600g problem

3200 memorija je po defaultu OC memorija DDR4 - i stoga joj treba 1.35 V...

da li ti matična očita XMP profile?

čak i ako očita timinge, ja bih ručno stavio 1.35 V napona...

ako ne očitava, stavi ručno brzinu 3200, timinge na Auto, a napon na 1.35 V...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
2 1 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice