4GB Limit na Windows 7 - 64 Bit

poruka: 7
|
čitano: 1.258
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Pozdrav, imam sljedecu konfiguraciju:

FX 6300

GTX 1050 TI 4GB

2X DDR3 2GB 1600Mhz

Napojna je 600W

1TB WD Black

1TB WD Green

100 GB Samsung SSD

Maticnu moram provjeriti tacan model, nisam sada kuci.

Nakon sto sam zamjenila te 2 plocice rama sa 2x DDR3 4GB 1333Mhz cini mi se, imam problema sa racunarom.

Windows Score Index, ili kako se zove, pokazao je prvo sve normalno i da racunar ima 8GB rama, no nakon par sati igranja crasho se PC. Windows Log nije pokazao nista cudno. Kada sam upalila racunar pokazivalo je 3,8GB Rama se koristi a 4,2 je RAW i System reserved.

Rjesenje nije u msconfigu editovati boot settings jer ne pomaze. Jedino sto pomogne je kada se zamjene plocice rama, tj zamjene im se mjesta. Tada opet pokazuje 8GB, no nakon monitoringa sam primjetila da racunar i dalje koristi samo 3,82 i ne prelazi preko, cak sto vise kada dodje do te granice osjeti se mali trzaj.

Do maticne takodje nije, maticna podrzava 2x8GB do 1600

So, no damn idea, sada sam na poslu i kada dodjem kuci nastavit cu se igrati sa ovim. Trenutno mi jedino pada na pamet da formatiram PC, s tim da sam skoro ugradila i graficku, dodatni hdd i ram, pa iako su to obicne plug n play komponente, ocajno se nadam da ce to rijesiti problem.

Ako neko ima neku ideju ili misao na ovu temu, rado cu ga poslusati.

LP

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2018 11:18 (Nendo).

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Provjeri model maticne ploce i nadi manual na sluzbenoj stranici i provjeri ako si stavila rame u ispravne slotove (pretpostavljam da imas 4 ram slota) jer neke maticne traze specificne konfiguracije za odredene funkcije.

0 1 hvala 0
16 godina
Re: 4GB Limit na Windows 7 - 64 Bit

može biti bilo što, loš kontakt (dimm utor i kontakti na ramu, počistiti koliko se može, gumicom za olovke i sl. i dobro utisnuti..), opterećenje napajanja, toplina, starenje i problemi koji se tad mogu pojaviti za stabilnost rama .. do ne bi trebao biti soft problem (msconfig i sl.) jer je već radilo.. ali, treba porvjeriti sve redom, od postavki BIOSa (starije mbo postojao je limit za 32bit os..) pa i to da je ipak potreban clean install, jer razne konfiguracijeske postavke su povezane sa zatečenim stanjem nrp hyber/swap i kad se promjeni količina rama to treba podesiti..

najefikasnije, pribavi neki liveboot npr linux mint na usb stiku, bootaš, gore je memtest, odvrti malo.. i bootaj live, vidi što prijavljuje. Tad znaš jel bios/hw ili je soft (win, postavke).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Uđi u bios pa pogledaj koliko rama bios prepoznaje. Ako bios uredno prepoznaje 8gb onda je do windowsa. Pa možeš kako je i kolega predložio linux live cd ili neki utilitycd sa memtest ili hwinfo pokrenuti i vidjeti da li prepoznaje svih 8gb pa da isključimo hardversku stranu problema.

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Jesi vadila bateriju iz maticne kad si mjenjala komponente? 

Ako ti nije nesto bitno najbolje instalirati novi windowz.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Nakon detaljnog ciscenja kompresorom, te novom instalacijom Windowsa ( koja vjerovatno i nije bila potrebna ) sve radi kao podmazano :D

Zahvaljujem svima na pomoci :*

0 0 hvala 0
17 godina
Re: 4GB Limit na Windows 7 - 64 Bit
Sretno, Btw. Kompresor je za matičnu, a fen za skidanje boje za grafiku.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice