4870 X2 Problem s Temperaturom

poruka: 41
|
čitano: 10.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: 4870 X2 Problem s Temperaturom
Mike Litoris kaže...

Samo mala digresija na postove iznad...

Kartica kojoj je krivo flashan BIOS se u jamstvenom roku mijenja bez problema.

Problem je sto velika vecina "velikih" kao HG ili Ve-Mil to jednostavno ne zele vec naprave slijedece:

prodaju vam novu karticu, zarade svoju marzu na njoj, vasu "neispravnu" posalju na reklamaciju

i dobju drugu koju vrate u prodaju...

Znam to dobro, radim u takvoj firmi (na srecu u onoj koja ce se potruditi da zadovolji svoje korisnike) pa

dobro znam o cemu pricam.

Inace kartica je ok, temperature i jesu njena boljka. Imao sam ATI 3870X2, isto Sapphire i ona je vristala od

topline.

Ako ti prioritet nije HDMI i multimedija, predji na nVidiju, nema takvih problema.

Toplo preporucam XFX GTX280!!  Izlanuo se

Pozdrav

ma nVidia nema takvih problema sa grijanjem to si u pravu jbg.. al ak covjeku trea za multimediju ostat na ATIju je pametnie..
17 godina
Mike Litoris kaže...

Problem je sto velika vecina "velikih" kao HG ili Ve-Mil to jednostavno ne zele vec naprave slijedece:

prodaju vam novu karticu, zarade svoju marzu na njoj, vasu "neispravnu" posalju na reklamaciju

Dobiju robu s RMA, dakle popravljenu ili slično i vraća se nazad u prodaju-zamjenu i original upakiranu

Gdje se mijenja u jamstvenom roku krivo flashan Bios? nigdje! ni matična, ni grafička, ni mobitel (firmware)
zato se sve radi na vlastitu odgovornost, to ujedno piše i u jamstvenom listu

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Vratio sam i čekam novu rekli su za tri dana jer nisu imali takvu trenutno u ovoj poslovnici.

Ova grafa nebi smjela prelazit temparaturu od 90 C na full load a ja imam 100+ vjerojatno 110+ ali nestignem izmjerit jer se grafa sruši od vručine znači neispravna je a to su i ovi u dučanu zaključili.

P.S. što se tiče venta ova grafa usisava zrak iz kučišta i izbacuje ga vani zato moji ventovi nemogu napravit ništa nego samo pomoči protoku zraka uostalom pokušo sam i snjima i bez njih samo za svaki slučaj i problem je bio gori.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

gdje si je kupio i ciji je to servis?

da znam gdje se netreba svadat oko problema

planiram kupit karticu ovih dana pa da nebi isao u vemil gdje ce me za danih 3.500 kuna hebat u mozak ako mi zatreba reklamacija

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

optimim računala

također sam bio otkrio da mi je jedan GPU non stop radio na 750/900 bilo idle bilo load

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ziga kaže...
Mike Litoris kaže...

Dobiju robu s RMA, dakle popravljenu ili slično i vraća se nazad u prodaju-zamjenu i original upakiranu

Gdje se mijenja u jamstvenom roku krivo flashan Bios? nigdje! ni matična, ni grafička, ni mobitel (firmware)
zato se sve radi na vlastitu odgovornost, to ujedno piše i u jamstvenom listu

Mijenja se, kako ne! Reci ti meni kako se u servisu moze utvrditi uslijed cega je, idemo konkretno sada, graficka
kartica prestala raditi? Sve je na serviseru odnosno covjeku koji radi reklamacije kod kranjeg trgovca kako ce
kvar opisati i neispravnu robu predstaviti dobavljacu. Pa daj molim te, flashali smo BIOS-e plocama i odspajali
ih s napajanja da namjerno riknu...prije naravno, ne sada jer velika vecina proizvodjaca ima to sada rijeseno, dual bios,
crash free fore i ostalo...

Neznas ti sto se sve moze.

LP

16 godina
neaktivan
MrVivi kaže...

optimim računala

također sam bio otkrio da mi je jedan GPU non stop radio na 750/900 bilo idle bilo load

Ima dosta ''neozbiljnih'' prijedloga na ovu temu. Prvo, grafička se inače grije, naročito one koje traže dodatno napajanje, ali to nije temperatura od 95-100C. To su gluposti. Drugo, velika količina ventilatora u kutiji nemaju ama baš nikakvu funkciju, osim što vrte ''vrući zrak'' u krug i nemaju nikakvog efekta na grafulju, osim što dodatno opterećuju napajanje, a time i njegovo grijanje. Najviše ćeš dobiti ako ugradiš ventilator 12-cu koja će izvana rigati zrak u samo kućište te na taj način dodatno hladiti procesor koji zagrijava matičnu, hladiti matičnu i napajanje i dijelom grafičku karticu. Treba točno odrediti mjesto gdje će taj ventilator biti ugrađen da bi postigao najoptimalniji učinak. Kako se često ti ventilatori vrte na 2600 o/min, proizvode veću buku koja se riješava na dva načina: ugradnjom potenciometra ili jednostavnije brikanjem žica te ga sa 12V spustiti na 7V, uz isti efekat hlađenja, a puno manju buku. Vrući zrak koji se nalazi u kućištu treba imati mjesta za izaći van. Ako sam ja uspio spustiti temperaturu barton jezgre koja je poznata po grijanju sa 59C u standby na 45C, onda bi i ti trebao malo ''promozgati kako ugraditi hlađenje''. No, najvažnije od svega je da odeš u dućan i reklamiraš karticu, jer je to grijanje van granica, pa nije ni čudo što ti se nakon određenog vremena pojavljuju ''neki dosjei X''.
17 godina

Ne znam...95 cel. u idle modu...kolko god da se ona grijala ovo je po mom misljenju previse pogotvo ako ima 8 ventilatora i ako je hladjenje bolje od stock.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hmmmm, probaj sa tekućim dušikom XD

Bit će defekt...

Abit AB9 PRO | Q6600 | 4 GB DDR2 800 | Zotac 9800 GTX+ AMP! | 2 x 320 GB Seagate RAID + 256 GB Western digital | 2 x LG DVD pržilice | DVB-S | i šlag na kraju SAMSUN FLOPPY

0 0 hvala 0
17 godina
Mike Litoris kaže...
ne sada jer velika vecina proizvodjaca ima to sada rijeseno, dual bios,
crash free fore i ostalo...

Neznas ti sto se sve moze.

LP

Uvijek se može naći neki mangup kojem za rukom može poć ono što nebi moglo ni inžinjeru u tvornici :)
Pa prije će zeznut flashanje grafičke nego matične ploče

pozz
16 godina

jesi probao skinuti lim sa straznje strane kucista gdje ti je kartica smjestena. to ti govorim jer se tu nalazi usis zraka ventilatora sa kartice. dakle trebas skinuti dva lima,onaj gdje montiras karticu i onaj ispod gdje usisava zrak. zbog ovog se i meni grijala na preko 100 stupnjeva

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice