Vraćao sam 2 laptopa koja sam kupio u instaru 6 puta na popravak zajedno, od kojih je jedan zamjenski što su mi besplatno dali zato što mi se hdd na starom laptopu (ASUS rog 751jy) 3 puta pokvario pa sam imao to pravo i sve je bilo super mislio sam da sam odlično prošao makar sam doslovno 3 puta izgubio skoro sve svoje podatke, no novi laptop (ASUS GL753v) već treći put vodim na popravak jer se ne pali. Osjećam se prevareno kao da mi namjerno daju inferiorniju robu za tako skup proizvod (10k+ kuna). Razočaran, tužan i već na kraju svojih granica želio bi vas samo pitati koje postupke žaljenja mogu obaviti da se zapravo nešto pokrene, da mi možda nekako mogu povrat novca dati ili ih stvarno trebam na sudskoj razini kontaktirati, jer ne znam da li se može inače vratiti novac za tako skup proizvod ili je li potrebno na sud za takvu banalnu situaciju koja se zapravo dosta lagano može riješiti, ali nositi svakih 1 i po, do 2 mjeseca laptop na popravak mi je poslata rutina, rutina koja me je koštala već jako puno živaca i produktivnosti to sigurno ne želim da mi nastavi biti rutina. Hvala na odgovorima i ako ste iz područja preprodaje tehnike dal mi možete reći što zapravo mogu napraviti u ovakvoj situaciji osim pisati asusu žalbu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Obrati se u ovu temu, vjerujem da ćeš brže dobiti kvalitetniji odgovor.
Diskovi su prilicno izdrzljivi ako pravilno rukujes s njima.
Ako prenosis ukljucen laptop, naglo zaklopis "filmski", da sve skljucne u njemu,
udaras po njemu kao manijak, onda ti je jasno da si sam kriv za kvar diskova.
Uostalom, ASUS ne proizvodi diskove. Imas samo dva velika proizvodjaca - Seagate i Western Digital.
Pod njima je sve drugo od mehanickih diskova, od Toshibe, Hitachia, Maxtor, Samsung, sto god vidis
brandirano bilo kojom markom, budi siguran da se proizvodi samo kod Seagatea i WD-a.
Moj savjet - kupi si SSD, pa lupaj koliko te volja po laptopu. A to sto se ne zeli uljuciti,
gledaj da se ne pregrijava, drzi ga na hladnjaku, ne na tepihu/deki,
jer ako se laptop zacepi i prekuha, opet si ti kriv, ne laptop.
Održavao sam svaki laptop koji sam imao savršeno, uvijek ih redovito čistio od prašine i nisam nikad "lupao" po laptopu ni ništa slično pa mi je zato malo čudno što mi se hdd 3 puta pokvario unutar 5-6 mjeseci i laptop koji su mi dali na zamjenu za taj prije isto (ventilator se pokvario prije 2-3 tjedna i eto sad se ne pali uopće) pa me zabrinjava da mi uvaljuju nekvalitetnu robu i zanima me kako mogu priložiti žalbu jer ne mogu više svakih mjesec-dva ići na servis s njime.
Pa nisu oni proizvodjac, prituzbu moras pisati direktno ASUS-u,
te u suradnji sa ASUS-om dogovoriti servis/zamjenu.
Smijesno mi je kad citam da netko tvrdi da neka trgovina "uvaljuje nevalitetnu robu".
Pa ne prodaju ti gace na kojima pise "Adamidas" umjesto "Adidas".
ASUS je jedna velika korporacija, oni su proizvodjac, oni daju jamstvo, te organiziraju
i placaju firme koje sluze kao servisi, ako u regiji nemaju svoj servis.
Primjerice, za "Balkansku" regiju (Istocna Europa) je ASUS-ov centar u Beogradu,
tako da se mozes i s njima "na domaci" mailati i objasniti svoj problem.
Greska koju si ti napravio je ta, da si uzeo drugi model laptopa u zamjenu za stari model laptopa.
Trebao si traziti ili isti, ili povrat sredstava, pa uz nadoplatu kupiti drugi model.
Sad imas vjerovatno racun/invoice od jednog laptopa, a drugi laptop u posjedu,
te se nadam da imas bar nekakvu sluzbenu potvrdu i ovjereno jamstvo od novog laptopa.
Jer u slucaju da te ASUS zatrazi racun novog laptopa, ti ga zapravo nemas, po tome,
ne ostvarujes pravo na jamstvo, a da imas novi racun za novi uredjaj, onda imas novo jamstvo
koje ASUS uvazava.
Imam račun od starog i novog nisam od jučer ne znam kako misliš da bi uopće mogao preko garancije sve riješiti a da nemam račun od novog laptopa, to što misliš da je netko tehnološki retardiran jer je na krajnjim živcima zbog nepravilno napravljenog posla te mi na seljački objašnjavaš ko da nisam vidio škole mi se čini malo napasno. Hvala na komentarima i svojim predlošcima, no asus servis u beogradu sam zvao naravno odavno kad mi se prvi laptop pokvario i dobio samo iste prijedloge koje su mi ovi iz servisa i instara dali zato pitam na koji način mogu neku pritužbu dati i saznat nešto o mojim potrošačkim pravima usput prije nego što se odem njima direktno žaliti.
Mozes pokrenuti jedino privatnu tuzbu bez nekih velikih osnova - laptop je svaki put bio porpavljen od
strane slubenog servisa, te takodjer i zamjenjen (makar nigdje u EU nisam vidio da se nekom mijenja cijeli uredjaj zbog tri servisa
hard diska - jer laptop je i dalje ispravan, neispravan je hard disk koji nije ni proizveden od strane proizvodjaca laptopa).
S tim da ces tu tuzbu vjerovatno izgubiti iz gore navedenih razloga. Zato i imas jamstvo od ASUS-a, i oni ci te pokrivati
laptop, servisirati i dostavljati o svom trosku. Tako da ne vidim da su iz ASUS-a ista krivo napravili.
Steta sto se nisi registrirao, akcija "ASUS 100% pouzdan" je bila produzena do 30.6.2016.,
i svakome kome bi se pokvario laptop unutar 12 mjeseci, dobio bi popravljen laptop
i pun iznos novca koji je placen (uz skenirani racun i jamstveni list) direktno od ASUS-a (ne Instara,
tvoj novac je kod ASUS-a, Instar je dobio neku sitnu proviziju, 5-6%, ako i toliko).
Bas me zanima dali bi i onda toliko bio frustriran, pacenik, jadan mali djecak kojemu se laptopi kvare.
Mozda nije problem do laptopa, nego do korisnika.
Hvala na ektremno neugodnim komentarima popraćeno uz bezobrazluk na kraju, cijenim mišljenje ali nadam se za dobro drugih kojima komentiraš na postove da nećeš više s tim bezobraznim tonom komentirati kao meni, nekom tko prvi put koristi ovaj forum u nadi da će otkriti što sve mogu napraviti i koja su moja prava. Uživaj u životu iživljavanja svojih frustracija na BUG-ovom forumu, dok ja frustriran, pacenik i jadan mali dečko pokušavam izvući što mogu iz neispravnih proizvoda koji se kvare svakih par mjeseci. Pokušao sam naći pomoć na ovom forumu no do sad sam samo dobio samo bezobrazne odgovore s tvoje strane pa mi se čini da na ovom forumu neću naći odgovor na svoje probleme. Možda nije problem u forumu, nego do korisnika?
Hvala na ektremno neugodnim komentarima popraćeno uz bezobrazluk na kraju, cijenim mišljenje ali nadam se za dobro drugih kojima komentiraš na postove da nećeš više s tim bezobraznim tonom komentirati kao meni, nekom tko prvi put koristi ovaj forum u nadi da će otkriti što sve mogu napraviti i koja su moja prava. Uživaj u životu iživljavanja svojih frustracija na BUG-ovom forumu, dok ja frustriran, pacenik i jadan mali dečko pokušavam izvući što mogu iz neispravnih proizvoda koji se kvare svakih par mjeseci. Pokušao sam naći pomoć na ovom forumu no do sad sam samo dobio samo bezobrazne odgovore s tvoje strane pa mi se čini da na ovom forumu neću naći odgovor na svoje probleme. Možda nije problem u forumu, nego do korisnika?
Ma zanemari komentare jer ipak većina forumaša želi pomoći.
Samo se drži one teme za koju sam ti poslao link i sva pitanja tamo postavljaj, nisi ni prvi niti zadnji koji je imao problema i mnogima se pomoglo.
Čitatelj vjerovatno sumnja da toliki kvarovi mogu biti izazvani samo nestručnim i agresivnim rukovanjem, što nemora biti tačno.
I jedna dobronamjerna sugestija, sve što kažeš trebalo bi biti istina, nebi trebalo bilo što prešutjeti ili slagati, npr. fizička oštećenja ili nepravilno rukovanje. Dakle samo ono što jeste i vjerujem da će ti pomoći, jer toliko kvarova rezultira većom frustracijom, a nitko od nas nebi volio imati takvih problema.
Samo se drži one teme...