Pošto je ova tema najkomentiranija onda ću ovjde pitati.
Što mislite kako da se postavim?
Prije 3 mjeseca sam počeo raditi kao developer, prvi tjedan je bila priča da ću raditi frontend, dobio Mac i "skini si Adonis", kako mi je to prvi developerski posao naravno Google i ajde, sve sam instalirao, krenio s tutorialima, idući tjedan ipak nećemo to, ideš na drugo mjesto i tamo ćeš se posvetit backendu. Reko dobro, radit ću u Nest-u i ajmo opet tutoriali, nakon 2 tjedna sam prebačen na projekt, radio sam back u paru s kolegom. Išlo je dobro sve i sad sam prebačen na novi projekt koji je puno ljudi radilo prije mene, ali sad je tu sails i mongodb te magento. Dakle u 3 mjeseca sam promijenio toliko tehnologija i nemam vremena za svladati sve kako treba jer me se stalno prebacuje s tehnologije na tehnologiju. Smatram da tako neću biti dobar u ničem dovoljno jer nisam konkretno na ničem nego tako.
Kako da se postavim? U ovom novom projektu postoje na stotine tisuća linija koda i sad se snađi i radi. Imate kakav dobar savjet?
Razgovarati sa managerom i uputiti ga na probleme sa kojima se susreces? Ukoliko je iole normalan, dogovoriti cete se. Iako ovo moze biti "test" da vide kako radis "pod pritiskom" jer si tek 3 mjeseca tamo. Razgovaraj sa kolegama i vidi da li su oni prolazili kroz isto? Kako su se oni postavili?

Uglavnom ''nebitno'' bitna je ovdje samo ''fina'' plaća za HR uvjete, odmah mogu reći da nije do te plaće došao preko ''noći'' a još manje preko veza ili slično. Dosta toga mu se ''poklopilu'' i sad je gdje je.