Može li biti gore (ponuda IT poslova) izdvojena tema

poruka: 1.208
|
čitano: 626.504
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Može li biti gore (ponuda IT poslova)

a ja upravo sad na ljeto upiso elekktrotehnicku -teh za el. strojeve s primjenjenim racunalstvom i jos se zelim prebacit nakon prvog raz u teh za racunalstvo {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

... {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vlad0 kaže...
cekpi kaže...

koliko vidim došlo je do neznatne promjene (0.5%) među ovima koji rade u IT-u u korist zadovoljnih{#}

Hint-hint, ha? {#}

BTW, kako ide? Jel počelo pi*karanje? {#}

unatoč abnormalnoj količini posla još uvijek nemrem nać niti jedan razlog za tako nešto {#}

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 17:43 (cekpi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Može li biti gore (ponuda IT poslova)
matej4792 kaže...

... {#}

Aha, dakle. Ajde budi dobar (prema sebi) i poslušaj moj (dobronamjeran) savjet? {#}

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
15 godina
neaktivan

Nego, ljudi... Iz prve ruke - jel' se situacija popravila štogod? Dosta toga se najavljuje (startup centri, 10 kn tvrtke - ROFL, povoljniji krediti kod HBOR-a, itd.), ali čini mi se da tržište i dalje stoji na mjestu (čitaj: tone sve dublje). Nadam se da se varam?

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne želim vadit mast nikome al meni je i dalje dobro {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Nije ni meni najgore :)

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
13 godina

Ja se nadam da mi neće biti loše. :D

Što mislite, .NET programeri, za jedno dvije godine, će biti traženi?

17 godina

Naravno.

Rvat katolik!

1 0 hvala 1
13 godina
tnakir kaže...

Naravno.

Hvala!

A što se tiče visokog obrazovanja (znam da na fakultetu neću ništa naučiti o .NET-u, niti očekujem, učim sam), predpostavljam da je diploma veliki plus pri traženju posla?

16 godina
neaktivan

Ja se isto nemogu nikako požaliti, posla ima, i uredno i solidno je plaćen.

Što nemogu reći za kolege iz struke s kojima sam bio na kavi neki dan...

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
17 godina
royalhero kaže...
tnakir kaže...

Naravno.

Hvala!

A što se tiče visokog obrazovanja (znam da na fakultetu neću ništa naučiti o .NET-u, niti očekujem, učim sam), predpostavljam da je diploma veliki plus pri traženju posla?

Nije na odmet.

Rvat katolik!
15 godina
neaktivan
royalhero kaže...
tnakir kaže...

Naravno.

Hvala!

reference i portfolio, a sve ostalo poslije toga

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
16 godina
neaktivan
kakapo kaže...
royalhero kaže...
tnakir kaže...

Naravno.

Hvala!

reference i portfolio, a sve ostalo poslije toga

kako di i kako za što.....negdje je stručna sprema odlučuje da li ćeš uopće bit u mogućnosti pokazat išta

imho faks (kao i stručni certifikati) ti može bit samo plus pri nekom traženju posla

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.9.2012 22:12 (cekpi).
16 godina
odjavljen

Možda bi nekome moglo biti zanimljivo...

http://www.ina.hr/UserDocsImages/javna_nadmetanja/2012/Odr%C5%BEavanje,%20SN-1689-12.doc

Održavanje Dell servera - javna ponuda.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Možda bi nekome moglo biti zanimljivo...

http://www.ina.hr/UserDocsImages/javna_nadmetanja/2012/Odr%C5%BEavanje,%20SN-1689-12.doc

Održavanje Dell servera - javna ponuda.

Postupak će se provesti bez javnog otvaranja ponuda.

{#}

16 godina
odjavljen
cekpi kaže...

Postupak će se provesti bez javnog otvaranja ponuda.

{#}

Pa da. Da nebi konkurencija doznala kakvo je stanje i što se nudi za koje pare {#}

http://nighthawk-software.blogspot.com/
12 godina
neaktivan

Evo za Marina Frankovića, neka ih pozove na tečaj u Algebru pa će dobiti posao

http://www.vecernji.hr/vijesti/najbolji-nepotrebni-60-doktora-znanosti-fer-a-ostaje-bez-posla-clanak-464111

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mihajlo123 kaže...

http://www.vecernji.hr/vijesti/najbolji-nepotrebni-60-doktora-znanosti-fer-a-ostaje-bez-posla-clanak-464111

možeš malo pojasnit svoj komentar (čisto da ne ispadne da si troll koji se samo radi ovoga regal)

15 godina
neaktivan

Nevezano uz to da je li ono gore trollanje ili ne (a vjerojatno je), ostaje činjenica da je IT edukacija u Hrvatskoj definitivno otišla v'rit. Fakultetski programi su zastarjeli (a sada po novom se od studenata traži i plaćanje studija), firme uglavnom ne šalju više nikoga na dodatnu edukaciju, mislim čak da ni HZZ više ne lupa pare u programe obrazovanja, a ljudi naravno nemaju love da odu sami... Ili ako imaju, onda je to vjerojatno zadnja stvar na koju će je potrošiti.

Je li to pozitivna ili negativna stvar? Ha, ovisi kako se gleda... Ako se gleda na to kao nekakav pokazatelj stanja u gospodarstvu, cijeli sektor se neće oporaviti (doći na istu razinu) barem još toliko godina koliko ova kriza već traje. To je loše. Pozitivno je to što će se neke stvari ipak isfiltrirati. Tko zna, možda se dogodi to da ponovo najvažnije postane znanje i howto, a ne (danas gotovo u potpunosti obezvrijeđeni) papiri nekog faksa ili tečaja. To zapravo uopće ne mora biti loše - možda se tada stvari konačno samo-korektiraju/resetiraju.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
cekpi kaže...
Mihajlo123 kaže...

možeš malo pojasnit svoj komentar (čisto da ne ispadne da si troll koji se samo radi ovoga regal)

Mislim da se čovjek referirao na onaj članak od prije par mjeseci di je pisalo da 93% polaznika algebrinih IT

tečajeva dobije posao u struci unutar godine dana...iz toga i ovog članka iz Večernjeg proizlazi da je

nemjerljivo bolje završiti Algebru nego doktorirati na FER-u {#}

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 17:56 (segregator).
17 godina
vlad0 kaže...

Nevezano uz to da je li ono gore trollanje ili ne (a vjerojatno je), ostaje činjenica da je IT edukacija u Hrvatskoj definitivno otišla v'rit. Fakultetski programi su zastarjeli (a sada po novom se od studenata traži i plaćanje studija), firme uglavnom ne šalju više nikoga na dodatnu edukaciju, mislim čak da ni HZZ više ne lupa pare u programe obrazovanja, a ljudi naravno nemaju love da odu sami... Ili ako imaju, onda je to vjerojatno zadnja stvar na koju će je potrošiti.

Mislim da najviše ovisi o firmi. Čak mislim da su studiji na dosta "visokom" nivou u odnosu na nekad, no oni (a tu je bit priče) ne mogu pratiti moderan IT.

Plaćanje jačih studija će kroz koju godinu postati normalno. Firme (dobre) i dalje šalju ljude na školovanja jer je to praktički nužnost, a i vendori znaju "olakšati" stvar.

No dok ne dođu bolje vremena morat ćemo se "stisnuti".

12 godina
neaktivan
segregator kaže...
cekpi kaže...
Mihajlo123 kaže...

Mislim da se čovjek referirao na onaj članak od prije par mjeseci di je pisalo da 93% polaznika algebrinih IT

tečajeva dobije posao u struci unutar godine dana...iz toga i ovog članka iz Večernjeg proizlazi da je

nemjerljivo bolje završiti Algebru nego doktorirati na FER-u {#}

e na to sam se referirao. A sad ako neko vjeruje da će poslodavac prije dati posao nekom s 2 mjeseca tečaja nego nekom s doktoratom onda ...

16 godina
neaktivan
Mihajlo123 kaže... 

e na to sam se referirao. A sad ako neko vjeruje da će poslodavac prije dati posao nekom s 2 mjeseca tečaja nego nekom s doktoratom onda ...

ako poslodavac traži sistemca onda će prije zaposit nekog sa algebrinim tečajem nego nekoga tko je doktorirao sa temom "Zemljospojna zaštita u rezonantno uzemljenim razdjelnim elektroenergetskim mrežama".

tako da tu miješaš kruške i jabuke i polagano trolaš i možda neke frustracije liječiš

17 godina
Mihajlo123 kaže...

Ovisi o temi doktorata i vrsti tečaja te potrebi radnog mjesta.

12 godina
neaktivan
cekpi kaže...
Mihajlo123 kaže... 

ako poslodavac traži sistemca onda će prije zaposit nekog sa algebrinim tečajem nego nekoga tko je doktorirao sa temom "Zemljospojna zaštita u rezonantno uzemljenim razdjelnim elektroenergetskim mrežama".

tako da tu miješaš kruške i jabuke i polagano trolaš i možda neke frustracije liječiš

Hajde molim te nauči se razgovarat, ovdje nisam tema ni ja niti moje "frustracije", nego nešto drugo.

Samo sam htio reći da na nažalost u HR nema posla za IT struku,  a ti i dalje vjeruj da će ti tečaj dati posao,

svojedobno sam ih predavao i znam koja je to razina znanja.

17 godina
Mihajlo123 kaže...

Hajde molim te nauči se razgovarat, ovdje nisam tema ni ja niti moje "frustracije", nego nešto drugo.

Samo sam htio reći da na nažalost u HR nema posla za IT struku,  a ti i dalje vjeruj da će ti tečaj dati posao,

Posla u IT-u još uvijek ima (jer neki i rade), a pitanje je kakve si tečajeve držao. Nije isto ECDL ili Oracle, na primjer.

17 godina

Ima za one sa iskustvom. Za one bez nema.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Zapošljavaju se i "neiskusni", ali bitno slabije nego prije. A u mnoštvu takvih lakše biraš one koji imaju ikakvo konkretno znanje.

16 godina
neaktivan
Mihajlo123 kaže...

ukoliko te smeta koji post, imaš opciju prijavi...
što se tiče posla za IT struku ovo ti je c/p sa prvog posta ove teme:

55 - Radim u IT-u, zadovoljan sam
29 - Radim u IT-u, nisam zadovoljan
što bi značilo da ipak nekvog posla za IT struku ima a što se tiče "tečaja", niti će tečaj od tebe napravit dobrog IT-jevca (ali će ti pomoć da neke stvari naučiš bez presinga) niti će netko bit dobar IT-jevac bez konstantnog učenja i edukacije (a i tečaji tu spadaju)
ps - svaki tečaj na kraju ti daje neakvu potvrdu tvog znanja(koju možeš priložiti uz cv), a ta potvrda može bit neki kvazi papir a može biti i neki industrijski certifikat, koji onda ima neku svoju težinu i jačinu al pošto kažeš da si predavao, onda to sve i sam znaš
Old Iggy kaže...
Pero Dinamit kaže...
Zapošljavaju se i "neiskusni", ali bitno slabije nego prije. A u mnoštvu takvih lakše biraš one koji imaju ikakvo konkretno znanje.
 mogu se i neiskusni zaposlit i skupit određeno iskustvo, svi smo mi nekad trebali počet, samo danas neiskusni nažalost nemaju mogućnost biranja nego trebaju uzet ono kaj im se nudi, prašinarenje kod nekih malih firmica, održavanje svega i svačega, pa i voznog parka i onda nakon par godina tražit nešto bolje
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice