a ja upravo sad na ljeto upiso elekktrotehnicku -teh za el. strojeve s primjenjenim racunalstvom i jos se zelim prebacit nakon prvog raz u teh za racunalstvo
Može li biti gore (ponuda IT poslova)
- poruka: 1.208
- |
- čitano: 626.504
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
...
koliko vidim došlo je do neznatne promjene (0.5%) među ovima koji rade u IT-u u korist zadovoljnih
Hint-hint, ha?
BTW, kako ide? Jel počelo pi*karanje?
unatoč abnormalnoj količini posla još uvijek nemrem nać niti jedan razlog za tako nešto
Nego, ljudi... Iz prve ruke - jel' se situacija popravila štogod? Dosta toga se najavljuje (startup centri, 10 kn tvrtke - ROFL, povoljniji krediti kod HBOR-a, itd.), ali čini mi se da tržište i dalje stoji na mjestu (čitaj: tone sve dublje). Nadam se da se varam?
ne želim vadit mast nikome al meni je i dalje dobro
Nije ni meni najgore :)
Ja se nadam da mi neće biti loše. :D
Što mislite, .NET programeri, za jedno dvije godine, će biti traženi?
Naravno.
Naravno.
Hvala!
A što se tiče visokog obrazovanja (znam da na fakultetu neću ništa naučiti o .NET-u, niti očekujem, učim sam), predpostavljam da je diploma veliki plus pri traženju posla?
Ja se isto nemogu nikako požaliti, posla ima, i uredno i solidno je plaćen.
Što nemogu reći za kolege iz struke s kojima sam bio na kavi neki dan...
Naravno.
Hvala!
A što se tiče visokog obrazovanja (znam da na fakultetu neću ništa naučiti o .NET-u, niti očekujem, učim sam), predpostavljam da je diploma veliki plus pri traženju posla?
Nije na odmet.
Naravno.
Hvala!
reference i portfolio, a sve ostalo poslije toga
Naravno.
Hvala!
reference i portfolio, a sve ostalo poslije toga
kako di i kako za što.....negdje je stručna sprema odlučuje da li ćeš uopće bit u mogućnosti pokazat išta
imho faks (kao i stručni certifikati) ti može bit samo plus pri nekom traženju posla
Možda bi nekome moglo biti zanimljivo...
http://www.ina.hr/UserDocsImages/javna_nadmetanja/2012/Odr%C5%BEavanje,%20SN-1689-12.doc
Održavanje Dell servera - javna ponuda.
Možda bi nekome moglo biti zanimljivo...
http://www.ina.hr/UserDocsImages/javna_nadmetanja/2012/Odr%C5%BEavanje,%20SN-1689-12.doc
Održavanje Dell servera - javna ponuda.
Postupak će se provesti bez javnog otvaranja ponuda.
Postupak će se provesti bez javnog otvaranja ponuda.
Pa da. Da nebi konkurencija doznala kakvo je stanje i što se nudi za koje pare
Evo za Marina Frankovića, neka ih pozove na tečaj u Algebru pa će dobiti posao
http://www.vecernji.hr/vijesti/najbolji-nepotrebni-60-doktora-znanosti-fer-a-ostaje-bez-posla-clanak-464111
http://www.vecernji.hr/vijesti/najbolji-nepotrebni-60-doktora-znanosti-fer-a-ostaje-bez-posla-clanak-464111
možeš malo pojasnit svoj komentar (čisto da ne ispadne da si troll koji se samo radi ovoga regal)
Nevezano uz to da je li ono gore trollanje ili ne (a vjerojatno je), ostaje činjenica da je IT edukacija u Hrvatskoj definitivno otišla v'rit. Fakultetski programi su zastarjeli (a sada po novom se od studenata traži i plaćanje studija), firme uglavnom ne šalju više nikoga na dodatnu edukaciju, mislim čak da ni HZZ više ne lupa pare u programe obrazovanja, a ljudi naravno nemaju love da odu sami... Ili ako imaju, onda je to vjerojatno zadnja stvar na koju će je potrošiti.
Je li to pozitivna ili negativna stvar? Ha, ovisi kako se gleda... Ako se gleda na to kao nekakav pokazatelj stanja u gospodarstvu, cijeli sektor se neće oporaviti (doći na istu razinu) barem još toliko godina koliko ova kriza već traje. To je loše. Pozitivno je to što će se neke stvari ipak isfiltrirati. Tko zna, možda se dogodi to da ponovo najvažnije postane znanje i howto, a ne (danas gotovo u potpunosti obezvrijeđeni) papiri nekog faksa ili tečaja. To zapravo uopće ne mora biti loše - možda se tada stvari konačno samo-korektiraju/resetiraju.
možeš malo pojasnit svoj komentar (čisto da ne ispadne da si troll koji se samo radi ovoga regal)
Mislim da se čovjek referirao na onaj članak od prije par mjeseci di je pisalo da 93% polaznika algebrinih IT
tečajeva dobije posao u struci unutar godine dana...iz toga i ovog članka iz Večernjeg proizlazi da je
nemjerljivo bolje završiti Algebru nego doktorirati na FER-u
Nevezano uz to da je li ono gore trollanje ili ne (a vjerojatno je), ostaje činjenica da je IT edukacija u Hrvatskoj definitivno otišla v'rit. Fakultetski programi su zastarjeli (a sada po novom se od studenata traži i plaćanje studija), firme uglavnom ne šalju više nikoga na dodatnu edukaciju, mislim čak da ni HZZ više ne lupa pare u programe obrazovanja, a ljudi naravno nemaju love da odu sami... Ili ako imaju, onda je to vjerojatno zadnja stvar na koju će je potrošiti.
Mislim da najviše ovisi o firmi. Čak mislim da su studiji na dosta "visokom" nivou u odnosu na nekad, no oni (a tu je bit priče) ne mogu pratiti moderan IT.
Plaćanje jačih studija će kroz koju godinu postati normalno. Firme (dobre) i dalje šalju ljude na školovanja jer je to praktički nužnost, a i vendori znaju "olakšati" stvar.
No dok ne dođu bolje vremena morat ćemo se "stisnuti".
Mislim da se čovjek referirao na onaj članak od prije par mjeseci di je pisalo da 93% polaznika algebrinih IT
tečajeva dobije posao u struci unutar godine dana...iz toga i ovog članka iz Večernjeg proizlazi da je
nemjerljivo bolje završiti Algebru nego doktorirati na FER-u
e na to sam se referirao. A sad ako neko vjeruje da će poslodavac prije dati posao nekom s 2 mjeseca tečaja nego nekom s doktoratom onda ...
e na to sam se referirao. A sad ako neko vjeruje da će poslodavac prije dati posao nekom s 2 mjeseca tečaja nego nekom s doktoratom onda ...
ako poslodavac traži sistemca onda će prije zaposit nekog sa algebrinim tečajem nego nekoga tko je doktorirao sa temom "Zemljospojna zaštita u rezonantno uzemljenim razdjelnim elektroenergetskim mrežama".
tako da tu miješaš kruške i jabuke i polagano trolaš i možda neke frustracije liječiš
Ovisi o temi doktorata i vrsti tečaja te potrebi radnog mjesta.
ako poslodavac traži sistemca onda će prije zaposit nekog sa algebrinim tečajem nego nekoga tko je doktorirao sa temom "Zemljospojna zaštita u rezonantno uzemljenim razdjelnim elektroenergetskim mrežama".
tako da tu miješaš kruške i jabuke i polagano trolaš i možda neke frustracije liječiš
Hajde molim te nauči se razgovarat, ovdje nisam tema ni ja niti moje "frustracije", nego nešto drugo.
Samo sam htio reći da na nažalost u HR nema posla za IT struku, a ti i dalje vjeruj da će ti tečaj dati posao,
svojedobno sam ih predavao i znam koja je to razina znanja.
Hajde molim te nauči se razgovarat, ovdje nisam tema ni ja niti moje "frustracije", nego nešto drugo.
Samo sam htio reći da na nažalost u HR nema posla za IT struku, a ti i dalje vjeruj da će ti tečaj dati posao,
svojedobno sam ih predavao i znam koja je to razina znanja.
Posla u IT-u još uvijek ima (jer neki i rade), a pitanje je kakve si tečajeve držao. Nije isto ECDL ili Oracle, na primjer.
Ima za one sa iskustvom. Za one bez nema.
Ima za one sa iskustvom. Za one bez nema.
Zapošljavaju se i "neiskusni", ali bitno slabije nego prije. A u mnoštvu takvih lakše biraš one koji imaju ikakvo konkretno znanje.
55 - Radim u IT-u, zadovoljan sam
29 - Radim u IT-u, nisam zadovoljan