Zapis podataka u app.config C#

poruka: 4
|
čitano: 1.571
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Zapis podataka u app.config C#

Pozdrav, radim aplikaciju unutar koje mogu dodati putanje programa koje mogu pokretati preko svoje aplikacije,
cilj mi je kad se aplikacija opet pokrene da imam sačuvane vrijednosti tako da ih ne moram opet dodavati, a mogu ih izmjeniti
dodavati, brisati ili ažurirati kroz aplikaciju.

Sad da bi sačuvao te putanje iskoristio sam app.config kao mjesto u kojem ću čuvati te podatke.

Napravio sam custom configuration section i custom configuration element koji sadrži te podatke tipa:

<Programs>

 <Program Name = "" Path = "" Date = ""/>
 ...
</Programs>

Zanima me da li ovo ok način za čuvati podatke koje moja aplikacija koristi, ili bi možda trebao ove podatke čuvati u zasebnoj

datoteci koja nije tipa .config?

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Zapis podataka u app.config C#

Ja bih to radio u zasebnoj datoteci, u XML-u recimo ili u bazi u neku tablicu.

 

Ne bih tamo čisto zbog neke sigurnosti, ipak su ipak tamo osjetljiviji podaci. Ali ako baš želiš, može se. Gugl samo, ima primjera na stack-u.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
15 godina
online
Re: Zapis podataka u app.config C#

-ovisi o kriteriju..

nešto kao config za igru može biti običan txt file u folderu, npr bindanje tipki, glasnoća i sl postavke, tj app-podaci koji nisu kritični-zaštićeni može tako tj to je uredniji način nego u win-reg ako se korsiti win (može i drugi osevi..).

ako su zaštićeni podaci, tad se to radi u npr bazi za čije otvaranje-pristupanje imaš autentifikaciju i sl. no navedeno kao path nije tip podataka koji su zaštićeni nego 'obični' tj bez konkretnog primjera koji traži zaštitu-tajnost nemaš razlog tako implementirati osim npr 'vježbe' ili dobre prakse. Većina takvih config podataka nije zaštićenog tipa-klase tj config appsa ne treba sadržavati takav tip podataka dok samo sigurnosne app (onaj dio app koji kontrolira pristup-autentifikaciju i sl.) treba skrivati tj 'crna kutija' bez vidljivih podataka koji bi pomogli napadaču u zaobilaženju .. npr u gamingu je to za kontrolni dio koji provjerava licence tj ono što se cracka, kad to cracker zna ima olakšan posao i zato se to sakrije koliko se može.. no nema 100% sigurnosti jer može se sve s odgovarjućim resursima + pristup fileu/fileima/osu.. tj ovisi o platformi i pristupu onog od kog želimo zaštititi tj neka banka-online-ulaz ili web-server je client-server-terminal shema dok je PC kućni-uredski i možeš do npr diska, do svega fizički pa tako nije isti način zaštite za nešto online-server i za računalo-uređaj kojem netko od kog želimo zaštititi ima fizčki pristup i sl. ili je user s admin ovlastima i sl.

 

-svaka zaštita ovisi o potrebnom nivou zaštite tj treba biti adekvatna, ne pretjerana-nepotrebna kao i ne nikakva-slaba tamo gdje je potrebna. Banalno za dio usera je dovoljno imati skriveni folder dok od hollywoodskih hakera nema zaštite, mada su realno većina slučajeva insiderski..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
offline
Zapis podataka u app.config C#

Hvala na savjetima, podaci nisu osjetljivi, čak i sam korisnik može otići pa promjeniti ručno u .config datoteci putanju programa ako želi.

Pala mi je i ova ideja da kreiram xml ali ovako mi se činilo lakše, ažurirati ili obrisati podatke programa u .config datoteci jer reguliram to sve

sa ConfigurationManager-om.

 

Edit: Nemam neku bazu pa zapisujem to u tablicu, jer će se program koristiti na više računala.

Zanima me je li ovaj moj pristup ok, jer mi nisu osjetljivi podaci zapisani, bitno mi je samo da imam negdje te podatke spremljene.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 12:15 (Xyloto).
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice