VB 2008 Express Project Publish

poruka: 8
|
čitano: 2.377
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Kako napraviti instalacijski CD za aplikaciju koja radi s pripadajućom bazom podataka?

Imam aplikaciju koja radi s Access bazom podataka. Vezu s bazom sam uspostavio pomoću Data Source Configuration Wizarda. Kako napraviti da VB uključi i pripadajuću bazu podataka u instalacijsku mapu? I kako da VB promjeni Connection string tako da pokazuje na mapu u koju ce biti instalirana baza?

Kada napravim Project Publish, VB napravi instalaciju (setup.exe) u odabranu mapu. Ako instalaciju pokrenem na drugom računalu, program se instalira uredno, ali baza podataka se ne instalira, a bez nje program naravno ne radi.

Unaprijed hvala na pomoći.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Zato se connection string uvijek radi na način da se baza traži u radnom direktoriju, pa onda nije bitno gdje će ona biti. Glavno da je u istom direktoriju kao i aplikacija.

Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=baza.mdb;Persist Security Info=False

Znači, bez ikakvog dodatnog path-a. Zatim ih oboje doslovice kopiraš tamo gdje program treba instalirati, pokreneš aplikaciju i to je to. Ako ne budeš ovako radio onda ćeš morati koristiti vanjski UDL za spajanje, a to je onda noćna mora kad treba klijentima instalirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa ako se ne varam, dok imaš otvoreni projekt u visual studio, odabereš svoj "file" odeš na properties i staviš opciju da ti se "file" uvijek kopira u direktorij gdje ti se nalazi exe.

Nakon toga dok radiš publish, obavezno pod dependencies (mislim da se tako zove) odabereš taj file, ako ga nema, onda ga ubaciš....

Probaj, nisam siguran za sve to (nisam trenutno na kompu koji ima instaliran VS, pa govorim sve napamet), ako ti ljudi ne riješe problem, javim ti dopk dođem doma. Imao sam sličan problem nedavno...

AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: VB 2008 Express Project Publish
autorov komentar

Hvala Tracer. Sada je VB u  ConnectionString stavio path |DataDirectory|\baza.mdb i to je sada u redu.

Medjutim imam sada slijedeci problem: moja baza.mdb ima svoju sistemsku datoteku baza.mdw (radi zastite podataka u bazi). U connection string je apsolutna adresa na ovu datoteku koja pokazuje na razvojnu mapu a ne na mapu gdje je datoteka instalirana.

Kako ovo ispraviti?

17 godina
protjeran
vbasic kaže...

Hvala Tracer. Sada je VB u  ConnectionString stavio path |DataDirectory|\baza.mdb i to je sada u redu.

Medjutim imam sada slijedeci problem: moja baza.mdb ima svoju sistemsku datoteku baza.mdw (radi zastite podataka u bazi). U connection string je apsolutna adresa na ovu datoteku koja pokazuje na razvojnu mapu a ne na mapu gdje je datoteka instalirana.

Kako ovo ispraviti?

Jesi probao da i tu adresu postaviš na isti način kao i za baza.mdb?
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Tracer kaže...
vbasic kaže...

Kako ovo ispraviti?

Jesi probao da i tu adresu postaviš na isti način kao i za baza.mdb?
Za baza.mdb VB je sam stavio putanju |DataDirectory|\baza.mdb ali za baza.mdw nije nego je ostala apsolutna adresa. Probao sam rucno promijeniti ConnectionString i staviti |DataDirectory|\baza.mdw ali tada veza s bazom vise nije radila i program je prijavljivao da ne moze naci baza.mdw. Pokusavam nesto s postavkama u Advance Properties ali nije bas detaljno objsnjenjeno.

U svakom slucaju, hvala na pomoci.

16 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Rijesio sam problem tako sto sam u MojDataSet.Designer.vb promijenio vrijednost Me._connection.ConnectionString u Private Sub InitConnection(). Umjesto da se ConnectionString cita iz Application Settings (npr. Me._connection.ConnectionString = Global.MojaAplikacija.My.MySettings.Default.MojConnectionString), ja sam upisao string u kojem sam naveo da se datoteka Baza.mdw nalazi u |DataDirectory|, jednalo kao i Baza.mdb.

U Project Properties, tab Settings sam izbrisao ConnectionString tako da se UserID i password za bazu ne pojavljuju u MojaAplikacija.exe.config nakon instalacije.

Ukratko, sada sve radi kako sam zelio.

Hvala svima na javljanju.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice