Ok, to smo riješili.
Kako dalje?
while(fscanf......!= EOF)
{
fscanf(fp,"%.f",&broj);
printf("%.f",broj);
...
povećanje vrijednosti pokazivača sa fseek ili ?
}
Ok, to smo riješili.
Kako dalje?
while(fscanf......!= EOF)
{
fscanf(fp,"%.f",&broj);
printf("%.f",broj);
...
povećanje vrijednosti pokazivača sa fseek ili ?
}
Pa ne treba ti dodatni fscanf unutar petlje kad si ga već upotrijebio u uvjetu.
Da li ima neki jos program za C++ osim DEV C++??
Da,
Code::Blocks
Visual C++ Express
Ako si školarac:
Visual Studio
To nije program za c++, to je IDE za c++. DEV c++ je IDE koji dolazi sa intergriranim gcc-om u sebi i vrlo je star, zadnja verzija je izasla 2005. Zato ti preporucujem da se odmah prebacis na neki noviji IDE. Najbolje Code::Blocks.
Imas jos visual c++ express od microsofta no mislim da je jednostavne programcice overkill. Zatim imas NetBeans, Eclipse itd.
moze li mi neko preporuciti sajt sa zadatcima (lagani i tezi), nemam inspiracije sta bih pravio i vjezbao
moze li mi neko preporuciti sajt sa zadatcima (lagani i tezi), nemam inspiracije sta bih pravio i vjezbao
Da li se kod isto pise i u dev c++ iu tom code blocks??
Jel to ovo??
Da li se kod isto pise i u dev c++ iu tom code blocks??
Da, kao što je neko rekao, to je samo IDE, razvojno okruženje, a jezik je isti C++.
Jel to ovo??
Da, dao sam ti link za download, čitaj postove detaljnije!
Sta da skinem binary relase,source code ili source code from svn??
Sta da skinem binary relase,source code ili source code from svn??
Binary Release skini, Source code ti je izvorni kod programa.
Odlican je skinuo sam dosta je bolji od dev c++-a
Odlican je skinuo sam dosta je bolji od c++-a
Joj, pa jesam li ti već rekao C++ je jezik, a Dev, Code::Blocks,... su razvojna okruženja!
Gdje se nalazi compile u code blocks?
Kad kliknem build ispise mi ovo :
"Projekt - Debug" uses an invalid compiler. Probably the toolchain path within the compiler options is not setup correctly?! Skipping...
Nothing to be done.
Gdje se nalazi compile u code blocks?
Prvo netreba ti projekt, nego File, ideš:
File-New-File-C++ Source-ime i putanju-Finish.
Build:
F9,
Build-Build and run.
OK ,ali zasto kad ja upisem zagradu { on mi ispise neku strelicu pored broja linije gdje sam upisao zagradu a kad je hocu zatvorit } normalno je ispise :D
OK ,ali zasto kad ja upisem zagradu { on mi ispise neku strelicu pored broja linije gdje sam upisao zagradu a kad je hocu zatvorit } normalno je ispise :D
To je (-)- minus, skrivanje bloka, ako mislimo na isto.
Opet mi izbacije neka sranj* sa tim compilerom itd..
uses an invalid compiler. Probably the toolchain path within the compiler options is not setup correctly?! Skipping...
Nothing to be done.
Mozes li mi poslati ss kako je kod tebe u podesavanjima za compiler i debugger??
Nothing to be done.
Settings-Compiler and debugger..-Selected Compiler-GNU GCC compiler.
Možda ispadam glup što pitam ovo ali koja je razlika između cout << i printf? :S
cout je objekt klase ostream a printf je funkcija
Jel mozes pojasnit malo ako nije problem ? :D
Jel mozes pojasnit malo ako nije problem ? :D
Pa sa tvoje perspektive razlike gotovo da i nema, i jedan i drugi ispisuju vrijednosti na ekran. Cout je C++ objekt, a printf je C funkcija.
Razlika je u implementaciji. Printf je zasnovan na principima proceduralnog dizajna, a cout objektno orjentiranog.
printf je ograničen na primitivne (osnovne) tipove podataka (int, float, double...) i koristi formate dok s cout možeš proširiti podršku i na korisničke tipove podataka (klase) a formati nisu potrebni.
cout je objekt pomoću kojeg možeš pristupiti standardnom izlaznom toku ,to je dakle instanca klase ostream .Ako znaš što su klase tad znaš i što su objekti .
printf je funkcija ,dakle nije objekt već ima argumente kao i svaka funkcija .Ući sad u objašjnenje jednog i drugog bilo bi objašnjenje klasa i objekata .Kreni sa funkcijama i kad dođeš do objekata i klasa ,sam češ pisati funkcije za klase a objektima češ im pristupati .
Mozes li mi poslati ss kako je kod tebe u podesavanjima za compiler i debugger??
Settings->Compiler and debugger, prebaci se na tab "Toolchain executables", provjeri sto ti pise pod "Compiler's instalation directory".
Ovako izgleda kod mene:
(tu je namjesteno na neki drugi folder, to ignoriraj)Ako ti nije dobro podeseno mozes probati opaliti onu "Auto detect" tipku, ili rucno potraziti datoteke koje vidis na slici. Ako ih nemas nigdje, onda ti kompajler nije instaliran. Ali sumnjam da je to u pitanju, jer osim ako nisi skinuo CB verziju bez kompajlera, CB bi ti nakon instalacije trebao biti podesen da pravilno koristi kompajler.
Ako je sve u redu iduci korak je testiranje kompajlera:
File->New->Empty file
Stavi ovaj kôd:
#include <stdio.h>
int main()
{
printf("Hello world\n");
return 0;
}
Stisni F9, izletit ce ti prozor koji ce te pitati gdje da spremis datoteku, nakon sto ju spremis program ce se kompajlirati i pokrenuti pa bi trebao dobiti nesto ovakvo: