Koji jezik koristiti?

poruka: 2
|
čitano: 1.242
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Koji jezik koristiti?
Pozdrav ljudi!

Imam par pitanja koja me muče u vezi programiranja. Davno prije, kad me programiranje počelo zanimat bilo je samo par jezika u kojima se dalo radit C, C++, SQL, i slično. No, eto danas ima na tone tih jezika i ja više nisam siguran što učit, tj. što se isplati. Prije nekoliko mjeseci sam završio faks i mogu reći da poznajem dosta tih jezika, ali ne dovoljno da znam zbog čega bih koristio jedan ili drugi.

Zanima me koji biste jezik vi koristili i zašto kako biste napravili desktop aplikaciju koja radi sa bazom, upisuje podatke, izmjenjuje i slično uz mogučnost ispisa podataka u word ili pdf dokument (report)? Isto tako da taj program želite napraviti kao web aplikaciju koji bi ste jezik koristili i zašto?

Imao sam priliku napraviti takav program u Javi ,Javi za web i APEXu, ali eto zanima me što je cijenjeno na našem tržištu te koja je tehnologija bolja.

Unaprijed zahvaljujem,
Igor

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Koji jezik koristiti?

Ovo što si ti naveo je tipična business aplikacija i za to bi .net bio najbolji jer se on nekako najlakše snalazi sa bazama i sličnim. Dakle, C#

Web inačica te aplikacije bi također bila taman za asp.net i ajax.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice