Frustrirajuće stvari kod Visual Studija 2010

poruka: 39
|
čitano: 7.987
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
RE: Visual studio 2010 - WTF???
Elles D. kaže...
Friday kaže...

1. Prikazivanje popisa data source-a (Shift+Alt+D) traje nevjerojatno dugo - na intel quad procesoru (2.66) sa 8 giga rama i SSD-om traje oko 5-10 minuta. Na i7 stroju sa klasičnim diskom oko 7 minuta (govorim o istom solutionu). Ako dodaš novi data source ili neki obrišeš cijela procedura ponovo kreće.

Ovo nikad nisam koristio tako da nemam što reći za ovo :)

Friday kaže...

2. Kod zatvaranja studija nakon 10-ak sekundi obavezno iskoči prozor o tome da je došlo do problema i da se studio mora restartati (i nakon toga je jedino rješenje ubiti ga u task manageru)

Bez problema se zatvara nakon 2 sekunde, 10 sekundi, 8 sati ili tjedan dana rada bez gašenja.

Friday kaže...

3. Iz čista mira, barem jednom dnevno a ponekad i 15-ak puta se pojavi msgbox na kojem piše nešto tipa "Cannot access disposed object". Kad klikneš na ok taj isti msgbox ostaje i ponovo slijedi procedura sa task managerom. Inače, na msgbox-u ponekad ne piše ništa, čak i caption OK gumba bude prazan.

Nikad se nije dogodilo...

1. Nikada nisi koristio? Zanimljivo...

2. Nisi shvatio rečenicu - problem se dogodi 10-ak sekundi nakon zatvaranja a ne ako se studio zatvara nakon 10 sekundi korištenja

3. Imam poprilično pouzdan podatak da je ovo zbog devex kontrola

Nego, da se vratim na 1. Ti ne koristiš data sources NIKADA??? Ti programiraš drivere, ili?

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
Elles D. kaže...
Friday kaže...

1. Prikazivanje popisa data source-a (Shift+Alt+D) traje nevjerojatno dugo - na intel quad procesoru (2.66) sa 8 giga rama i SSD-om traje oko 5-10 minuta. Na i7 stroju sa klasičnim diskom oko 7 minuta (govorim o istom solutionu). Ako dodaš novi data source ili neki obrišeš cijela procedura ponovo kreće.

Ovo nikad nisam koristio tako da nemam što reći za ovo :)

1. Nikada nisi koristio? Zanimljivo...

2. Nisi shvatio rečenicu - problem se dogodi 10-ak sekundi nakon zatvaranja a ne ako se studio zatvara nakon 10 sekundi korištenja

Nego, da se vratim na 1. Ti ne koristiš data sources NIKADA??? Ti programiraš drivere, ili?

2. Istina, pogrešno sam je shvatio. Ali odgovor je isti - nema grešaka.

1. U glavnom ne bindam podatke (ili to radim u kodu) tako da mi ne treba mi taj prozor. I da, pisao sam i drivere, ali ništa ozbiljno - uglavnom File Filter driver za točno specifične stvari.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

3. Eto. Riješeno. A napao si VS. - Jel' možda zbog Devex IDE Toolsa? - Da znam da ne kupim RefactorPRO i CodeSharp.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
protjeran

Možda je stvarno do DevExpresovih plugina, slične se stvari znaju dogadaju i na VS2008 posebno na aspx stranicama koje imaju puno dataSource kontrola, gridova i sl, ustvari ako aspx ima puno linija koda i uz to ima složenu strukturu. Npr, AspxPageTab kontrola s gridovima, koji imaju svoje template.  Imaš li zanju verziju DexExp kontrola, ako se ne varam neavno su izdali 10.xx verziju, a ti možda imaš npr. 9.3.1 koja je rađena u .net 3.5. Možda je to problem.

Programko http://programko.bloger.hr

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
naxeem kaže...
Friday kaže...

3. Eto. Riješeno. A napao si VS. - Jel' možda zbog Devex IDE Toolsa? - Da znam da ne kupim RefactorPRO i CodeSharp.

Programko kaže...

Možda je stvarno do DevExpresovih plugina, slične se stvari znaju dogadaju i na VS2008 posebno na aspx stranicama koje imaju puno dataSource kontrola, gridova i sl, ustvari ako aspx ima puno linija koda i uz to ima složenu strukturu. Npr, AspxPageTab kontrola s gridovima, koji imaju svoje template.  Imaš li zanju verziju DexExp kontrola, ako se ne varam neavno su izdali 10.xx verziju, a ti možda imaš npr. 9.3.1 koja je rađena u .net 3.5. Možda je to problem.

Jučer je napokon iz bete izašla nova verzija - 10.1.4. Međutim, instalirali smo ju pred kraj radnog vremena. Rekli su da je ispravljeno upravo ono što sam spomenuo već - misteriozni msgbox koji se pojavljuje. Ostale stvari tek treba vidjeti - jer nejasno nam je i dalje da li je do njih ili je nešto drugo posrijedi.

Inače, apsolutno uvijek koristimo zadnju verziju, ponekad čak i RC ako ima neki zgodan feature koji bismo htjeli koristiti.

Što se tiče 9.x verzije - sve je rađeno u .Net 2.0. Teško za povjerovati, znam. Prije koji dan mi se nije sviđalo ponašanje jedne komponente pa sam išao u source kod kontrole nešto promijeniti (imamo i source kod svega što uzimamo od njih). Ostao sam nemalo iznenađen kad sam vidio i da je 10.x rađen u .Net 2.0 (barem gridovi koje vrlo često koristimo, druge komponente nisam išao gledati).

JEdan čovjek na njihovom službenom forumu ih je pitao zašto ne prekompajliraju sve komponente na 3.5? Odgovor je bio ovakav - "Ajde ti to prekompajliraj, pošalji nam nove dll-ove i objasni kako si to napravio". Probat ću pronaći link u firmi da se uvjerite svojim očima u to.

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 10:39 (Friday).
17 godina
protjeran
Friday kaže...

Odgovor je bio ovakav - "Ajde ti to prekompajliraj, pošalji nam nove dll-ove i objasni kako si to napravio". Probat ću pronaći link u firmi da se uvjerite svojim očima u to.

Koji bezobrazluk. Kao da te komponente koštaju 10kn pa im se neda s time raditi, a uz to sve još takav odnos s klijentima. Bezobrazluk teški. Da mi tako odgovore bome bi im očitao bukvicu, a već jesam ovima iz TMS-a. 500 komponenti, a dokumentacije 0 bodova. I nakon toga javilo se još 50ak bijesnih ljudi, pa sad svako malo uz novi release objavljuju manuale.

17 godina
protjeran

Ako znaš, napraviti minidump, da vidiš koji dll izbacuje grešku, ako je devExp-ov (RefactorPRO ili CodeSharp,   mislim da bi ga trebao lako identificirati), tako da budeš siguran. Mislim da je to jednini način da budeš 100% siguran, isto mislim da kontrole nebi trebale stvarati problem). Imaj na umu, ako se ne varam VS2010 koristi drugačiji Plugin Manager od prijašnjih verzija, vjerovatno deveepress nije stigao još sve popeglati.

A što se tiče njihova odgovora za prebacivanje na 3.5, vrlo čudno, njihov support ima uvjek korektne odgovore bez imalo bahatosti i sarkazma.Možda su imali loš dan :-).

Lijep pozdrav!

Programko http://programko.bloger.hr

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Friday kaže...

U mojoj firmi smo prešli na VS 2010 istog dana kad je bio dostupan na msdn-u.

hmmmm...zar je regularna verzija VS 2010 dostupna na MSDN-u?

koliko se sjećam...dostupne su bile samo beta verzije...koje su i meni malo štekale...za betu je bilo izuzetno stabilno...

do something while necrknes
17 godina
neaktivan
baaab kaže...
Friday kaže...

U mojoj firmi smo prešli na VS 2010 istog dana kad je bio dostupan na msdn-u.

hmmmm...zar je regularna verzija VS 2010 dostupna na MSDN-u?

koliko se sjećam...dostupne su bile samo beta verzije...koje su i meni malo štekale...za betu je bilo izuzetno stabilno...

Huh? Da, još od... uff. davno.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice