Exe Decompiler!

poruka: 22
|
čitano: 4.731
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Exe Decompiler!

Delete!

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 11:07 (X-edd).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Exe Decompiler!

Eh, kad bi to bilo samo tako jednostavno svi bi brdo novaca zarađivali Smijeh.

Ali, DJELOMIČNO je i moguće. Za resurse nije problem (prozori, slike itd..), ali ako je riječ o source code-u onda je vrlo bitno o kojem programskom jeziku je riječ. Znam da npr. za Visual Basic postoji dosta exe decompilera, a može se naći i za ostale jezike. Iako, samo djelomično. Nekada ćeš dobiti samo dio code-a, a nekada ništa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Exe Decompiler!

Ovisi koji jezik. Veliku vecinu (citaj: sve) release verzija programa pisanih u C/C++ nije moguce. Za ostale jezike nisam siguran. 

EDIT: beaten.

Sa štovanjem, brahle!
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2009 21:39 (brahle).
17 godina
neaktivan
Exe Decompiler!

Mislim da takvo što nepostoji(neka me netko ispravi ako sam u krivu). Ono što tebi treba je reverzni inženjering.

http://en.wikipedia.org/wiki/Reverse_engineering - sekcija Reverse engineering of software.

Edit: Eto postoji, ali je klimavo.

Kamo loš Linuxaš ide nakon smrti? /dev/null
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2009 21:42 (Tux Slave).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tux Slave kaže...

http://en.wikipedia.org/wiki/Reverse_engineering - sekcija Reverse engineering of software.

Edit: Eto postoji, ali je klimavo.

Prva rečenica ti je bila točna - ne postoji.

RE dekompajla .exe u assemblerski kod. Inače, .exe datoteku možeš vidjeti u assembleru i hedsadecimalnom obliku.

Recimo, crackiranje se radi uz pomoć RE.

Every hole is a goal!
16 godina
Exe Decompiler!

decompiler ne postoji, postiji disassembler

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Exe Decompiler!

Nema decompiler-a. U biti postoje neki software-i koji pokušaju pogoditi kod ali to ne funkcionira baš najbolje. Jednom kad se source code compile-ra gotovo je. A dissasembly ti ništa neće reći o kodu.

Nema potpisa jer egomainiaci odmah polude :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Exe Decompiler!

Ako je riječ o .NET aplikaciji u 95% slučajeva može se dobiti source code, Mislim da isto vrijedi i za JAVU. Ako je riječ o Visual Basicu 4,5,6 isto postoje neki alati za reversanje exe-a. Ako je riječ o C/C++ stvari su značajno teže. Potrebno je znanje assemblera. Onda u čemu je napravljena tvoja aplikacija?...

Programko http://programko.bloger.hr

0 0 hvala 0
17 godina
Exe Decompiler!

Ako su .net aplikacije, onda ja to radim sa Reflectorom (mislim da je sada od firme Redgate). Source kod koji se dobije iz toga nije 100% tocan, ali se odprilike mogu vidjeti objekti i klase koje se koriste, i malo "cudan" kod unutar metoda. U svakom slucaju, to je alat ako je .exe napravljen u .netu.

Za ostalo sam davno prije koristio disasembler, ali rezultat je daleko od dekompajlera koji ti trazis ;)

Dobro je znati i da postoje alati koji se zovu "obfuscator"-i, kojima je zadaća da sprijece dekompajliranje izvršnih datoteka!

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
hudo kaže...

Ako su .net aplikacije, onda ja to radim sa Reflectorom (mislim da je sada od firme Redgate). Source kod koji se dobije iz toga nije 100% tocan, ali se odprilike mogu vidjeti objekti i klase koje se koriste, i malo "cudan" kod unutar metoda. U svakom slucaju, to je alat ako je .exe napravljen u .netu.

Za ostalo sam davno prije koristio disasembler, ali rezultat je daleko od dekompajlera koji ti trazis ;)

Dobro je znati i da postoje alati koji se zovu "obfuscator"-i, kojima je zadaća da sprijece dekompajliranje izvršnih datoteka!

Ovo sve stoji (Redgate je u pitanju, da), ali čovjek bi htio promjeniti nešto u tom kodu a to mislim da nikako neće moći.

Freak Show Inc.
17 godina

Za Javu je uvijek moguće dobiti source iz class fileova, bio je jednom davno neki programčić Java decompiler.

Pošto radi na vrlo sličnom principu (interpretacija na VM), pretpostavljam da slična stvar postoji i za C#, ali nemam osobnog iskustva.

Što se tiče obfuskatora (barme onih koej sam ja probao), kod Jave je caka bila samo u tome da ti generira neka neintuitivna imena varijablia i metoda, tako da čitajući source ne možeš ništa skužiti.

Npr., metoda to se zove zbrojiDvaBroja(int broj1, int broj2), a obfuskator to promijeni u xhjklsflaasjajajdajal(int fajkjlj1, int su4fkjlasf).

16 godina
neaktivan
Exe Decompiler!

Na najboljem si putu da postaneš cracker. Hehe.

Probaj olly.

I čitaj. Art of reversing.

Zajednica.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2009 10:32 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
17 godina
Exe Decompiler!

Sjetim se dana kada sam sa SoftIceom stavljao brakingpointove na mjesta provjere autentifikacije u pokrenutoj aplikaciji, i samo promjenio jednu asembler naredbu JN u JNZ (ako me sjecanje sluzi - 'jump if zero' u 'jump in not zero'), i autentifikacija bi magicno prosla (samo ako unesem krivi username/pass, redovito to radio sa Winrar, Winzip i slicnim malim utility sharewareima) :)

Eh, to su bili dani, kratko je trajalo ali svakako zanimljivo razdoblje...

Zvinte na OT!

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Friday kaže...
hudo kaže...

Ovo sve stoji (Redgate je u pitanju, da), ali čovjek bi htio promjeniti nešto u tom kodu a to mislim da nikako neće moći.

Moći će, postoji plugin za Reflector koji iz assemblija koji se pregledava, napravi cijeli Visual Studio solution koji se naravno ponovno može buildati.

Programko http://programko.bloger.hr
17 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

Nema decompiler-a. U biti postoje neki software-i koji pokušaju pogoditi kod ali to ne funkcionira baš najbolje. Jednom kad se source code compile-ra gotovo je. A dissasembly ti ništa neće reći o kodu.

Diasemblirani kod je potpuno točan i informativan. Problem je samo što je jako teško čitati asemblerski kod i to na granici nemogućeg ako ne znaš otprilike što tražiš i ako ne znaš odlično asembler za svoj CPU.

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Buffer Overflow kaže...

Diasemblirani kod je potpuno točan i informativan. Problem je samo što je jako teško čitati asemblerski kod i to na granici nemogućeg ako ne znaš otprilike što tražiš i ako ne znaš odlično asembler za svoj CPU.

Mislim da ima najviše literature za x386 CPU assembler, sjećam se da smo tu arhitekturu na faxu učili. Sad neznam kakvo je stanje s višejezgrenim CPU-ima, vjerojatno takav koristiš. Sigurno nije jednostavniji.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
15 godina
protjeran
naxeem kaže...
Buffer Overflow kaže...

Znam da je točan. Nisam rekao da je netočan. Rekao sam da ništa neće saznati o kodu nego će saznati što radi kod. Dakle sve rutine, call-ove, operacije bla bla.

Nema potpisa jer egomainiaci odmah polude :)
17 godina
odjavljen
hudo kaže...

ako me sjecanje sluzi - 'jump if zero' u 'jump in not zero'

Ili JNE u JE... Kad mi je prvi program prihvatio krivi serijski broj samo što nije suza na oko kanula Osmijeh

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
Exe Decompiler!

Neobsfuciran decompiliran kod u Javi je maltene jednak originalnom sourceu - comments. Razlog tome je JIT implementacija na VM-u: compiler ne optimizira kod skoro nista, da bi VM imao laksi posao JITtanja dok se aplikacija vrti. Vecina obfuscatora samo mijenja imena identifiera.

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tracer kaže...

Ali, DJELOMIČNO je i moguće. Za resurse nije problem (prozori, slike itd..)

Može kakav freeware za ovo ali da je kvalitetan? Resource Hacker (jako davno ažuriran, nije baš u cvijetu mladosti...) ili?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2009 3:59 (ReiKo).
17 godina
protjeran
Exe Decompiler!

Po meni je i dalje Resource Hacker najbolji jer prepoznaje i vizualizira više resursa nego ostali. Štoviše, interno sadrži compiler pomoću kojeg izmijenjeni resurs odmah spremiš u sam exe. Npr. pomoću Resource Hacker-a otvoriš WinRar.exe i možeš izmjeniti gotovo sve.. Počevši od izbornika pa do prozora. Isto vrijedi i za prozor gdje pišu podaci o (ne)registriranom korisniku Smijeh. Compiliraš i radi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2009 13:35 (Tracer).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Exe Decompiler!

Pozdrav...

heh vrlo škakljiva tematika ali šta je tu je .

Kao prvo Resource hacker je odličan alat kao i XNR resource ali samo kako

ime kaže za resurse iništa više.

problem je kod exe fileva što nisu svi isti tj nisu potpuno standardizirani normalo

govorimo o windows Exe filovima.

Zašto pa zato ako je exe file pravljen u source codeu nativno izvedenom

od npr WinApi -ja ( C/C++ ili FreeBasic ili slično) onda je isam exe vrlo sličan tj trebo bi bit

skoro isti, ali postoje exe datoteke koje su napola kompresirane, druge file tipovi praktički

naljepljeni( nadovezani na klasični exe( da i to je moguće...)) pa zato stvar nije ubvjek

jednostavna.No da ne duljim evo što sam ja našao na netu:

http://boomerang.sourceforge.net/

Nikad prije čou za to ali naravno vrijedi pogledat i probat.

Zlatko...

autor Aurel Basica

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice