Demistificirani C++ uz drugu knjigu

poruka: 22
|
čitano: 8.066
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

sada kući imam neku knjigu stranog autora. baš mi ne pomaže jer u kodovima ima pogrešaka. dali se isplati kupiti knjigu navedenu u naslovu pokraj ove što sad imam? jeli u toj knjizi ima grešaka? jeli dobro objašnjuje? ili je to samo bacanje para? bilo bi lijepo naučiti c++ i poslije ga iskoristit.

OS: Windows XP SP3 Professional, Windows 7 RC build 7100
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koju knjigu vec imas, ako nije tajna?

http://irale.deviantart.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Demistificirani C++ uz drugu knjigu

Po meni bolje kupi neku knjigu na engleskom o C++-u izdanja 2008 ili 2007 ,ako ima 2009 kupi....Wrox,ili How to izdanja na engleskom o C++-u jer lijepo i
stručno prate IDE VS-a kroz primjere i ne kompliciraju sa zadacima i primejrima,toga u Demisificiranom imaš podosta ako krečeš iz početka.Takve knjige na hrvatskom još duuugo
neće biti napisane iako je trud za Demistificirani za 5+ ali zastarila objašnjenja i primjeri koji nisu kroz IDE objašnjeni su jednostavno out of date.

Private
17 godina
protjeran
Private kaže...

Po meni bolje kupi neku knjigu na engleskom o C++-u izdanja 2008 ili 2007 ,ako ima 2009 kupi....Wrox,ili How to izdanja na engleskom o C++-u jer lijepo i
stručno prate IDE VS-a kroz primjere i ne kompliciraju sa zadacima i primejrima,toga u Demisificiranom imaš podosta ako krečeš iz početka.Takve knjige na hrvatskom još duuugo
neće biti napisane
iako je trud za Demistificirani za 5+ ali zastarila objašnjenja i primjeri koji nisu kroz IDE objašnjeni su jednostavno out of date.

Već su napisane. Samo čekaju izdavanje.

17 godina
neaktivan

knjiga koju imam je neka c++ kroz 21 dan(malo sutra da ćeš naučit u 21 dan).

i dakle koja je najbolja? htjeo bi hrvatsku zato što bi se u engleskoj knjizi mogao zbuniti, lakše je u hrvatskoj zato jer je lijepo objašnjeno sve razumijem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Knjiga koju čekamo od Tracer-a je gledajući samo uvid u deseto poglavlje koje se može negdje besplatno skinuti(neka netko stavi link) lijepo i jasno napisana.
Stoga kad izađe kupi je.
A po gradu pogledaj C++ Analiza i primjene(to je recimo prvi dio) ako se tako točno zove ,ispravite me....to ti je za početak dovoljno ,a kad izađe drugi dio
kupi je....jedino što Tracer baš ne miriše MS pa za neka krajnja poglavlja ti ne šljaka VS IDE(ako po tome pitanju ima promjene-isravite).Ali za učenje bi ti to za početak trebalo biti dovoljno.Ovo 21 dan i slične brzinske knjige s takvim naslovima-zaboravi.To ti je što se tiče na hrvatskom...ima još ali valjda nisi apsolutni početnik pa ti takve neću ni
predlagati.

Private
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2009 12:30 (Private).
17 godina
neaktivan

pa mogu ti reći da jesam apsolutni početnik. vidio sam i tu tracerovu knjigu.

i na kraju koja je bolja: demistificirani c++ ili c++ analiza i primjena?

tracer možeš se javit sad i reći nešto o svojoj knjizi, šta je sve objašnjeno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Private kaže...

Knjiga koju čekamo od Tracer-a je gledajući samo uvid u deseto poglavlje koje se može negdje besplatno skinuti(neka netko stavi link) lijepo i jasno napisana.
Stoga kad izađe kupi je.
A po gradu pogledaj C++ Analiza i primjene(to je recimo prvi dio) ako se tako točno zove ,ispravite me....to ti je za početak dovoljno ,a kad izađe drugi dio
kupi je....jedino što Tracer baš ne miriše MS pa za neka krajnja poglavlja ti ne šljaka VS IDE(ako po tome pitanju ima promjene-isravite).Ali za učenje bi ti to za početak trebalo biti dovoljno.Ovo 21 dan i slične brzinske knjige s takvim naslovima-zaboravi.To ti je što se tiče na hrvatskom...ima još ali valjda nisi apsolutni početnik pa ti takve neću ni
predlagati.

Deseto poglavlje je još više nadopunjeno nego što li je ovdje stavljeno. Npr. tu su još i virtualna nasljeđivanja klasa i sl.. U knjizi će biti i nekih stvari koje su jednake i za VS i Borland (CodeGear). Primjerice, detaljna analiza rada s LIB i DLL bibliotekama u oba IDE-a.

djdomi kaže...

tracer možeš se javit sad i reći nešto o svojoj knjizi, šta je sve objašnjeno...

pa sad.. sve ovisi kakav ti je stil učenja. Demistificirani je jako detaljan i s te strane puno bolje pokriva teoretski, dok sam ja kod sebe se više orijentirao učenju programiranja kroz primjenu tj. zadatke i njihovu analizu. Zato i takav naslov knjige. Sad sve ovisi o tebi i kakav ti stil više odgovara. Općenito sam nekako stava da je C++ Analiza prikladnija početnicima, dok Demistificirani onima koji baš traže puno detaljniju teoretsku podlogu. U svakom slučaju ne vjerujem da ćeš pogriješiti niti s jednom od njih.

17 godina
neaktivan
Tracer kaže...

djdomi kaže...

pa sad.. sve ovisi kakav ti je stil učenja. Demistificirani je jako detaljan i s te strane puno bolje pokriva teoretski, dok sam ja kod sebe se više orijentirao učenju programiranja kroz primjenu tj. zadatke i njihovu analizu. Zato i takav naslov knjige. Sad sve ovisi o tebi i kakav ti stil više odgovara. Općenito sam nekako stava da je C++ Analiza prikladnija početnicima, dok Demistificirani onima koji baš traže puno detaljniju teoretsku podlogu. U svakom slučaju ne vjerujem da ćeš pogriješiti niti s jednom od njih.

e takva mi knjiga treba. na kojoj ću učiti preko kodova. dakle c++ analiza je bolja. odo sada progooglat za nju.

17 godina
protjeran

Ujedno, na kraju knjige (C++ Analiza i primjena) ima mala zbirka od oko 90ak rješenih zadataka, pa ti i to može poslužiti za vježbu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tracer kaže...

Ujedno, na kraju knjige (C++ Analiza i primjena) ima mala zbirka od oko 90ak rješenih zadataka, pa ti i to može poslužiti za vježbu.

to je dobro, tako da se nauči.

prvo ću si tu kupit i ako se namakne još koji dinar uzem i dem. c++ i kombiniram.

16 godina
neaktivan

Ja trenutno čitam dem C++. Prošao sam nekih 100-injak stranica, tako da nemogu donjeti još poptun sud o knjizi, ali mogu reći da se zbilja ide u detalje, i da je sve teoretski potkrepljeno, ali za mene kao početnika (nisam potputpuni početnik, programirao sam več neš malo, čak napravio i neku banalnu igricu), ima nekih dijelova koji mi nisu skoro uopče sjeli, gdje autor podrazumjeva da se več nešto o tome zna. Npr. poglavlje o bitovnim operatorima, je meni bilo poprilično nerazumljivo. Ne toliko da ja to nisam shvatio, nego autor ne navodi konkretno neku primjenu toga u kasnijem programiranju.

E sada, imam pitanje u vezi Analize i primjene. Neznam jesam li dobro shvatio, ali knjiga ima dva dijela, jedan je izašao, a za drugi se čeka tiskanje. Jesam li dobro shvatio???

Ima li smisla uopče kupovati tu knjigu ako več radim po dem C++ i planiram do kraja pročitat tu knjigu?? Dali bi mogao raditi po obje knjige paralelno, da nadopunjujem znanje iz jedne i iz druge?? Mislim meni ovdje u dem-u dosta fali primjera i zadataka. Ima puno teorije, a malo primjera.  A koliko sam shvatio upravo toga ima dosta u analizi i primjeni...

Dajte me malo savjetujte!! Neodlučan

The power of dreams!
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2009 20:15 (M_PiR).

0 0 hvala 0
17 godina
M_PiR kaže...

Npr. poglavlje o bitovnim operatorima, je meni bilo poprilično nerazumljivo. Ne toliko da ja to nisam shvatio, nego autor ne navodi konkretno neku primjenu toga u kasnijem programiranju.

Potpuno se slažem što se ovoga tiće. Poglavlje je trebalo doći kasnije, i trebalo je biti potkrepljeno primjerima. Moja preporuka je preskočiti ga, pa ga pročitati poslije ostatka knjige. Nemoj da te obeshrabri :)

M_PiR kaže...

E sada, imam pitanje u vezi Analize i primjene. Neznam jesam li dobro shvatio, ali knjiga ima dva dijela, jedan je izašao, a za drugi se čeka tiskanje. Jesam li dobro shvatio???

Ima li smisla uopče kupovati tu knjigu ako več radim po dem C++ i planiram do kraja pročitat tu knjigu?? Dali bi mogao raditi po obje knjige paralelno, da nadopunjujem znanje iz jedne i iz druge?? Mislim meni ovdje u dem-u dosta fali primjera i zadataka. Ima puno teorije, a malo primjera.  A koliko sam shvatio upravo toga ima dosta u analizi i primjeni...

Izašlo je prvo izdanje. Drugo izdanje = prvo izdanje + dodatna poglavlja (GUI aplikacije, dodatna OOP poglavlja).

Dakle nisu dijelovi, nego izdanja, ali se jako razlikuju (drugo je puno opširnije).

Mislim da je bolja ideja ne ići obje istovremeno, nego samo jednu. Najbolje Analizu jer je praktična (ne gubiš motivaciju), i ne ide u detalje koje ionako nećeš zapamtiti kad prvi put učiš.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
17 godina
protjeran
M_PiR kaže...

Ja trenutno čitam dem C++. Prošao sam nekih 100-injak stranica, tako da nemogu donjeti još poptun sud o knjizi, ali mogu reći da se zbilja ide u detalje, i da je sve teoretski potkrepljeno, ali za mene kao početnika (nisam potputpuni početnik, programirao sam več neš malo, čak napravio i neku banalnu igricu), ima nekih dijelova koji mi nisu skoro uopče sjeli, gdje autor podrazumjeva da se več nešto o tome zna. Npr. poglavlje o bitovnim operatorima, je meni bilo poprilično nerazumljivo. Ne toliko da ja to nisam shvatio, nego autor ne navodi konkretno neku primjenu toga u kasnijem programiranju.

Prvo izdanje C++ Analize pokriva ono što se otprilike radi na FER-u prve dvije godine. Knjiga je bazirana na zadacima, primjerima i njihovoj analizi te kasnijoj primjeni naučenog. Već sam negdje napisao da je zbog toga i takav naslov knjige. Drugo izdanje će imati dosta detaljniju OOP podlogu i ulaziti će u puno više detalja glede samog C++a, ali ponajviše će se orjentirati na izradu GUI aplikacija kroz OWL tj. noviju VCL biblioteku. Štoviše, u drugom izdanju C++ Analize na kraju knjige NEĆE BITI onih 90ak zadataka i rješenja koja se sada nalaze u prvom izdanju. Knjiga bi jednostavno bila pre glomazna. Već i sada bez prijeloma ima oko 400 str. što je i više nego duplo u odnosu na prvo izdanje.

Stoga, ako vas zanimaju primjeri i zadaci svakako preporučujem C++ Analizu. No opet napominjem, Demistificirani je također odlična knjiga a pogotovo za one koji žele ulaziti u detalje i žele imati jaku teoretsku podlogu. S druge strane, moj pristup nije toliko teoretski već ponajviše baziran na praktičnom radu pa je takav i stil pisanja knjige.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2009 22:42 (Tracer).
17 godina
neaktivan
Tracer kaže...

Stoga, ako vas zanimaju primjeri i zadaci svakako preporučujem C++ Analizu. No opet napominjem, Demistificirani je također odlična knjiga a pogotovo za one koji žele ulaziti u detalje i žele imati jaku teoretsku podlogu. S druge strane, moj pristup nije toliko teoretski već ponajviše baziran na praktičnom radu pa je takav i stil pisanja knjige.

@djdomi

Poslušaj ovog kolegu kojeg sam citirao.

Satan has been the best friend the church has ever had, as he has kept it in business all these years.
16 godina
neaktivan

2 ift4n - Hvala na odgovoru!

2 tracer - Ali nisi mi dao baš konkretan odgovor. Što ti preporučaš s obzirom na moju situacij. Dali bi onda bilo možda bolje da krenem sa analizom, pa onda nakon toga se uhvatim dem C++ ponovno???  Zanima me tvoje mišljenje jer si ipak autor knjige... :)     I ako da, koje izdanje bolje, 1. ili 2.???
The power of dreams!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Gore sam već negdje napisao.. Sve ovisi kakav ti je stil učenja. Niti s jednom knjigom nećeš pogriješiti, no ako i sam kažeš da ti nedostaje više primjera onda možeš probati s C++ Analizom, pa eventualno kasnije upotrijebiti Demistificirani da još više utvrdiš i teoretski dio. Odluka je na tebi. Što se tiče C++ Analize, samo je prvo izdanje u prodaji. Bolje će svakako biti drugo izdanje, no opet, neće imati sve te zadatke koji su u prvom izdanju, tako da se i prvo izdanje svakako ispati imati.

16 godina

@ Tracer: Kada bi drugo izdanje moglo vidjeti svijetlo dana? :]

Every hole is a goal!
17 godina

Nama je na fakultetu to preporučena literatura iz početnih kolegija vezanih u programiranje u c++ tako da knjiga ima svoj ugled

osobno ju nisam cjelu pročitao iako ju imam ali stvarno mi se čini kvalitetnom

www.download.hr - Hrvatski Download Portal - Programi, Igre, Titlovi, Online Igre , Forum

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

OK. Hvala! :)

I samo još jedno pitanje! Osmijeh

Kako bi teklo dalje "obrazovanje" nakon demistificiranog/analize i primjene??? Šta dalje? Opet neka knjiga, ili sam onda više manje spreman za neke programerske vode i dalje učim "u hodu"???

Kada sam kretao sa Demistificiranim, onda sam slučajno vidio u sadržaju i pročitao poglavlje "Za korisnike windowsa", i mislim da sam tamo pročitao da se u ovoj knjizi ne govori ništa o programiranju za windows platforme,... Pa znaš li neku dobru knjigu za to koja bi mogla uslijediti nakon ove???

The power of dreams!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Bukva kaže...

@ Tracer: Kada bi drugo izdanje moglo vidjeti svijetlo dana? :]

Ovo ljeto sad kanim iskoristiti godišnji da konačno dovršim sve pa ćemo vidjeti nakon toga. Usto, kako se i sam C++ promjenio u nekim stvarima i knjiga će imati neke generalne promjene u stilu pisanja primjera i programa pa će i to trebati dovršiti. Naravno, imam i hrpu zapisanih vaših pridjeloga, primjedbi i prigovara koje sve još trebam razmotriti i obraditi. Sve u svemu najbitnije je da to izađe čim kvalitetnije i zato ne kanim pretjerano žuriti. Stoga, strpite se još malo ;)

Dži kaže...

Nama je na fakultetu to preporučena literatura iz početnih kolegija vezanih u programiranje u c++ tako da knjiga ima svoj ugled

osobno ju nisam cjelu pročitao iako ju imam ali stvarno mi se čini kvalitetnom

Hvala ;)

17 godina
protjeran
M_PiR kaže...

OK. Hvala! :)

I samo još jedno pitanje! Osmijeh

Kako bi teklo dalje "obrazovanje" nakon demistificiranog/analize i primjene??? Šta dalje? Opet neka knjiga, ili sam onda više manje spreman za neke programerske vode i dalje učim "u hodu"???

Kada sam kretao sa Demistificiranim, onda sam slučajno vidio u sadržaju i pročitao poglavlje "Za korisnike windowsa", i mislim da sam tamo pročitao da se u ovoj knjizi ne govori ništa o programiranju za windows platforme,... Pa znaš li neku dobru knjigu za to koja bi mogla uslijediti nakon ove???

U tome i jest stvar. Nakon što kao početnik naučiš osnovne zakonitosti nekog programskog jezika i njegove glavne karakteristike (u ovom slučaju OOP u C++) onda si spreman da pređeš na izradu GUI aplikacija s prozorima itd.. i u tome je poanta drugog izdanja C++ Analize. Prvo izdanje je tek za osnovne zakonitosti i uvod u OOP, dok drugo izdanje sadrži sve što i prvo ali detaljnije ulazi u OOP i nastavlja s GUI aplikacijama (baze podataka, mreže, biblioteke, komponetne, c++ pod linuxom itd.), tako da vjerujem da će ti drugo izdanje C++ Analize biti dovoljno jer će pokrivati sve.. od početka pa do "kraja". Naravno, do kraja se teško može doći ;) Evo ponovnog linka glede drugog izdanja:

http://forum.sztvz.hr/attachment.php?attachmentid=880&d=1220220097

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice