3D Modeliranje,savjeti za početnike!

poruka: 48
|
čitano: 29.395
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: 3D Modeliranje,savjeti za početnike!
_QUADRONATOR_ kaže...

E da i ako hočeš bit baš majstor mislim ovdje u hrvatskoj neznam kolko specijalizacija samo jednog ima smisla recimo samo modeliranje?

Budi spreman na učenje više programa bez photoshopa nećeš daleko , bez z-brusha ili mudboxa-za likove nečeš daleko,i bez nekog after ef., nuke ili bilo kojeg drugog composite programa nečeš daleko zato je sve to skupa teško al ako imaš vremana budeš ti to lakoSmijeh

Od svih programa koje si nabrojao jedini u kojim se baš dobro služim je photoshop ;) (Koji baš sad moram nabavit,neki malo noviji...već mi je dojadio cs2 :S )

Morat ću polako onda paralelno s modeliranjem početi učiti i u ovim ostalim...Slobodnog vremena ću preko ljeta imati 24 sata na dan pa ću se potruditi savladati sve to skupa...btw. hvala na linku ;)

@bobica257

Našao sam negdje na internetu,stvarno nznm gdje (ja sam to bio isprinto pa nisam zabilježio stranicu).Ali znam da na torrentima imaš milijun knjiga sa preko 1000 stranica o uputstvima i objašnjenjima o radu u Mayi.

16 godina
neaktivan

ja sam skinuo GOogle SketchUp, i skroz je jednostavan, evo ja totalni amater kuću napravio :D

ali kakve su njegove napredne mogućnosti, pitam se ja?

0 0 hvala 0
16 godina
betmen kaže...

ja sam skinuo GOogle SketchUp, i skroz je jednostavan, evo ja totalni amater kuću napravio :D

Nema ti on baš napredne mogućnosti al ubio se za kuću pravit :)

Do why me key too - pročitaj ovo brzo :)
15 godina
odjavljen
xxxxx kaže...
betmen kaže...

Sketch up je mochan alat s add-onovima Renderom, virtual windom phishicsom i sličnim glupostima SU moze bez problem konkurirati Blenderu...Ovako ja sam isksniji SU modelar i mogu modelira bilo sto osim anatomije jer je SU nije Ultra High Poly, A i nije napravljen za tako nesto...DOk je recimo Z-brush Savrsen....

@POdebljano Nije istina...

Pinky je zakon... I ♥ π
16 godina
bobica257 kaže...
xxxxx kaže...
betmen kaže...

Sketch up je mochan alat s add-onovima Renderom, virtual windom phishicsom i sličnim glupostima SU moze bez problem konkurirati Blenderu...Ovako ja sam isksniji SU modelar i mogu modelira bilo sto osim anatomije jer je SU nije Ultra High Poly, A i nije napravljen za tako nesto...DOk je recimo Z-brush Savrsen....

Dok sam ga koristio nisam vidio opcije za dodavat modifere, niti napredno baratanje s materijalima. Ispravi me kao griješim.

15 godina
odjavljen
xxxxx kaže...
bobica257 kaže...
xxxxx kaže...
betmen kaže...

Dok sam ga koristio nisam vidio opcije za dodavat modifere, niti napredno baratanje s materijalima. Ispravi me kao griješim.

Decko addonovim, add-onovi s kojima SU postaje Toliko mocnije(na njegovu jednostavenost) Da je blenderu rame uz rame...

Pinky je zakon... I ♥ π
16 godina

Nisam previše upućen u sketchup pa nemoj zamjerit :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bobica257 kaže...
xxxxx kaže...
betmen kaže...

Oprosti ali ovo govori neko sa dugogodišnjem iskustvom u blenderu ili ?

Blender-open source alat mislimo na isto ili ?

16 godina
_QUADRONATOR_ kaže...

Nikakvo dugogodišnje iskustvo,  ali opet vidim u blenderu neke opcije koje u sketchupu ne mogu naći. Ne koristim nikakve plugine (jedino za blender yafaray).

Možda ovo sve ima i u sketchupu putem nekih plug-ina (ili se mora kupiti pro verzija koja nije besplatna) se može napravit sve kao u blenderu ali sam opet skeptičan oko toga.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 14:22 (xxxxx).
15 godina
neaktivan
xxxxx kaže...
_QUADRONATOR_ kaže...

Nikakvo dugogodišnje iskustvo,  ali opet vidim u blenderu neke opcije koje u sketchupu ne mogu naći. Ne koristim nikakve plugine (jedino za blender yafaray).

Možda ovo sve ima i u sketchupu putem nekih plug-ina (ili se mora kupiti pro verzija koja nije besplatna) se može napravit sve kao u blenderu ali sam opet skeptičan oko toga.

Ovo pitanje nije bilo tebi upučeno nego bobici

16 godina
_QUADRONATOR_ kaže...

Ovo pitanje nije bilo tebi upučeno nego bobici

Aha mislio sam da meni govoriš. Ništa onda :)

16 godina
neaktivan

Google SketchUp je stvarno superjednostavan.

savjet početnicima: ako vas zanima 3D modeliranje, svakako prvo probajte ovaj program. u manje od pola sata ćete naučiti skoro sve njegove mogućnosti, bez čitanja ikakvih tutoriala. isto tako, testirati ćete svoje živce, za koje mi se čini da ih treba imati dosta u ovom poslu Smijeh

ja sam probao, složio model neke kućice, i mogu reći da je bilo i zabavno i pomalo poučno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pozz Trebam pomoć. Nikad nisam radio s google sketchup programom i trebam pomoć. Ne kužim ništa pa ako ima netko tko ga kuži da mi napravi neke stvari. Moguć je dogovor i oko neke simbolične naknade... Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: 3D Modeliranje,savjeti za početnike!
mojeracunalo.webs.com kaže...

pozz Trebam pomoć. Nikad nisam radio s google sketchup programom i trebam pomoć. Ne kužim ništa pa ako ima netko tko ga kuži da mi napravi neke stvari. Moguć je dogovor i oko neke simbolične naknade... Hvala

Odi na googleovu stranicu i čitaj tutorijale. U roku 2 sata si lokalni majstor 3d-a

Ovog forumaša boli briga kakve ste nacionalnosti, rase i spolnog opredjeljenja i jednostavno ga ne zanimaju vaša mišljenja.
15 godina
neaktivan

izmodelirao sam vukodlaka, ali sad nemam pojma animirat... jel ima netko da zna to radit... plaćam za to... treba mi za diplomski

No pain no gain
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja znam modelirat ali samo low i medium-poly modele. Ovo drugo mi ne ide, a i nisam baš precizan kada pravim modele stvarnih objekata i likova .. tako da će mi ovi tutorijali dobro doći. :) 

P.S. Ako je itko zainteresiran za razmjenu modela i tekstura neka mi se javi.

Moja modifikacija za OFP: http://flashpointarea51mod.webs.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a koji je onda baš najbolji alat za 3D modeliranje, animacije i ostalo?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 18:27 (pall44).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: 3D Modeliranje,savjeti za početnike!
pall44 kaže...

a koji je onda baš najbolji alat za 3D modeliranje, animacije i ostalo?

Onaj koji ga koristi.

Alat ne čini majstora...

Evo ti recimo jedna Maya, jako skup, profesionalni program, spada u samu kremu CGI alata. I što bi ti s njom, a da ne možeš s jednim blenderom? Sve te lijepe slikice CGI koje vidiš su ti 90% muka i trud artista, a 10% samog programa...

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice